Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gupia matka bo sie nie zna

moja córka bardzo dużo je...

Polecane posty

Ma 5 miesięcy i wręcz pochłania, a nie je... Jej przeciętny dzień wygląda tak: 08:00 - 270ml mleka 11:00 - duży słoiczek 190ml owocowo-deserowy 14:00 - kaszka (nie umiem napisać ile bo, bo robię "na oko", ale moim zdaniem między 150 a 200ml będzie spokojnie) 17:00 - duży 190ml słoiczek obiadowy. 20:00 - mleko, ok 240ml Do tego oczywiście jest wielka i gruba ;) Zaczynam się zastanawiać czy nie powinnam jej jakoś ograniczyć tego jedzenia. To moje drugie dziecko. Pierwsze (syn) jadło około połowę, lub 2/3 tego co ona pochłania. Wasze dzieci też tyle jedzą?

Wywal kaszkę, bo to tylko kaloryczy zapychacz. Słoik owocowo - deserowy astąp samymi owocami, bo inaczej też kaloryczny zapychacz. Strasznie dużo urozmaicasz jak na 5ty miesiąc, nie ma się co dziwić, że dziecko tak przbiera szybko. Zamień kaszkę o 14 na mleko.Dziecku w tym wieku wystarczy 1 danie dodatkowe i mogą tym być owoce a 3 to już przesada.

Gość kuuneguunda
hej moja córka do ukonczenia pierwszego roku jadła strasznie dużo i była gruba,jak ograniczałam jej jedzenie to darła sie wniebogłosy,ale jak skonczyła roczek,zaczęła chodzić to zapomniała chyba o jedzeniu,bo wszędzie dookoła było całe mnóstwo ciekawych rzeczy.Teraz ma 8 lat i przy wzroście 139 cm waży 33 kg jest długa i chuda:)ale lepiej pilnować diety dziecka bo przytyć jest łatwo ale schudnąć to już gorzej:(

z kaszką masz rację - wprowadziliśmy ją, bo nie chciała jeść niczego poza mlekiem na początku podawania nowych posiłków i tak już zostało :( Wywalę ją i dam mleko - rzeczywiście tego mleka za mało :( dzięki

Gość bo teraz jest taniej
skoro tyle je to znaczy ze tyle potrzebuje :) moj synek tez jadl tyle i nadal je duzo i jeast bardzo duzym dzieckiem np w wigilie zjadl 20 uszek a ma 2 lata

Gość hanka 333
ooo matko ona je tyle co roczne dziecko , kobieto co ty robisz utuczysz ja . jak jest z waga i wzrostem dziecka. Pytalas o to pediatry???

poza tym pediatra kazała mi jak najwięcej dodatkowego zamiast mleka dawać - alergia, ale rzeczywiście przesadziłam!

ważona była jakiś miesiąc temu i miała ok 8kg. wzrostu nie sprawdzałam. Urodziła się z wagą 4,3kg ja i mąż jesteśmy szczupli (chudzi) ale bardzo wysocy. Ja mam 180cm, mąż 185 i podobno też byłam grubym niemowlakiem...

ale kaszka out!

A co ma do tego alergia? Ja mam alergię i moje dziecko też i właśnie dlatego kazaono mi wprowadzać jak najpóźniej i po odrobince, dlatego moje dziecko jadło dwuskładnikowe obiady do ukończenia 8 miesięcy. Owoe podawałam po 1 czy 2 rodzajach na raz, bardzo powoli wprowadzałam zróżnicowane dania. Takie działanie dopiero może doprowadzić do pogłębienia alergii. Pogadaj z alergologiem, nie pediatrą - o alergii. Bo z tego, co piszesz wynika jednonacznie, że możesz pogłębiać odczyn alergiczny.

Gość kuuneguunda
ngLKa ma całkowitą rację! jeśli twoje dziecko ma stwierdzoną alergię(ale nie upediatry,bo oni teraz standardowo na wszelkie dolegliwości mówią_alergia) tylko u alergologa to największym błędem jaki robisz jest podawanie wielu różnych produktow jednocześnie

dzięki dziewczyny. Ale jestem zła na siebie :(( Nie ma stwierdzonej alergii - miała tylko zaczerwienioną buzie i ręce z wysypką. Pediatra stwierdziła, że to z pewnością jakieś "przebiałczenie" i zniknie jej jak zacznie jeść coś innego niż mleko. Nie miała tego dużo. Od jakiegoś miesiąca ma już tylko minimalne ślady po tym. Czasem coś czerwonego jej wyjdzie. Kaszkę podawałam, bo nie chciała jeść nic innego "łyżeczkowego". Jak jej zasmakowała, to potem jadła też jabłka ze słoiczka itd. A ja głupia kaszkę zostawiłam w jadłospisie :( Pogadam jeszcze z pediatrą o tym przy następnej wizycie. Może ten alergolog nie zaszkodzi.