Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maxima49

Syn z ogoloną głową

Polecane posty

Gość Maxima49

Szanowne/-ni Kafeterianki/-ianie, mam pewien problem. Otóż mój syn, w wieku studenckim, który mieszka ze mną, mężem i naszą młodszą córką, ostatnio przejawia chęć do radykalnego zmieniania swojego wyglądu . Krótko mówiąc: planuje ostrzyc się na zero, do gołej skóry (teraz ma średniodługie włosy uczesane z przedziałkiem). Pewnie zabrzmi to śmiesznie, w końcu syn jest dorosły, ale Ja i mąż uważamy, że ogolona głowa to atrybut ludzi z tzw. marginesu. Ponadto sądzimy, że syn będzie wyglądał źle, a nawet głupio (ma 170 cm wzrostu, jest szczupły i nosi okulary - typ intelektualisty) i będzie miał problem z akceptacją wśród płci pięknej (intensywnie szuka swojej drugiej połówki). Może jesteśmy staroświeccy lub uprzedzeni (za czasów naszej młodości wzorami męskiej urody byli Zbigniew Wodecki i Stan Borys), ale nie możemy się pogodzić z planami syna. Może Wy mi podacie jakieś "za" lub "przeciw" ogoleniu głowy.

Przecież to nie wam chce ogolić głowy... jeżeli wydaje mu się, że będzie dobrze wyglądał i wie, że będzie dobrze się tak czuł to czemu nie? Przecież włosy odrosną jeżeli taka fryzura nie przypadnie mu do gustu. Mój brat goli się na zero (wczesniej miał włosy do ramion) i też wydawało nam się, że nie będzie wyglądał dobrze i wszyscy się zdziwiliśmy, bo wygląda niegorzej niż wcześniej :)

Gość ogolona glowa jest ok

Mysle, ze powinniscie zaakceptować jego wolę. Kiedyś moze i gołe głowy kojarzyły sie z marginesem, ale ostatnimi czasy jest ich juz tak dużo, że przestało to razić i sie źle kojarzyc (no, oprócz może starszym ludziom, którym ogolona głowa i tatuaż zawsze bedzie czyms be). Mój szef (członek zarzadu duzej miedzynarodowej firmy) jest kompletnie łysy od ponad 10 lat, ponieważ nagle, ni z gruszki ni z pietruszki, wyleciały mu wszystkei włosy i tak juz zostało. Także mój kolega z pracy, który bardzo łysieje goli sie prawie na łyso, bo wtedy łysienie samego czoła sie tak nie rzuca w oczy :-) Obaj są bardzo inteligentni, chodza w garniturach i naprawdę daleko im do marginesu społecznego :-) Myslę, że niepotrzebnie sie przejmujecie. To dla Was nowe i dlatego Was przeraża, ale - jak sama zauwazyłaś - syn jest juz dorosły. POza tym co innego gdyby planował zaczać handlować narkotykami, albo obrobic bank - łysa głowa to naprawdę nie tragedia :-) A dodatkowo - zawsze jest szansa, że jak juz ogoli to może jemu samemu sie wcale to nie spodoba :-)

Gość poldlugie wlosy sa cipowate