Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szyszka3

materialy i urzadzenia do NPRumikroskop owul. i inne

Polecane posty

Gość szyszka3

Czy ktos moze mi polecic jakis sprzet???

Podstawowe pytanie: starasz się, czy odkładasz?Bo jesli odkładasz to jedyne, co mogę polecić, zwie się termometrem. Podstawa wwczas to książka do konkretnej metody + terometr z dwoma miejscami po przecinku, elektroniczny (pamięć pomiaru) lub zwykły owulacyjny oraz kartka z ołówkiem do rysowania wykresu, czy wykresy on-line.Jeśli się starasz, to odpadają Ci urządzenia bazujące na samym pomiarze bo nie temperatura nas informuje o zbliającej się owulacji ale szyjka, śluz, ślina w przypadku mikroskopu oraz lh w przypadku testów.

Gość szyszka3
nikt nie uzywal?

Gość szyszka3
staram sie od ponad roku i zastanawiam sie nad kupnem jakiegos sprzetu.Troche poczytalam o mikroskopie Donna.Nie zaleca sie jesli bierzesz hormony:(Takze lipa.

Napisz coś więcej:- jakie hormony przyjmujesz?- jak długie masz cykle (naturalne cykle: najkrótszy i najdłuższy z 12 ostatnich)- czy partner zbadał nasienie?

Gość szyszka3
oki:)Partner badal nasienie.Nie jest zle. Ja biore bromergon na zbicie prolaktyny.Mialam sprawdzane jajowody i sa drozne.Obecnie robie badania(przeciwciala i inne) Mialam 3 ciaze biochemiczne.Porazka:o

Gość szyszka3
najdluzszy cykl to 38 dni a najkrotszy 25.Zazwyczaj trwaja 33 dni

Bromergon nie zakłóci wiarygodności wyniku w Donnie, W ulotce odnoszą się raczej do tabletowiczek (antykoncepcja hormonalna) bo są jeszcze takie, ktrym sie wydaje, że mogą stosować NPR przyjmując tabletki anty :-)Ja Ci szczerze doradzam rozpoczęcie obserwacji (śluz i temperatura) bo bardzo często na obrazie cyklu widać z jakim hormonem jest problem, czy jest niedomoga lutealna, czy estradiol jest odpowiednio wysoki i tak dalej. nierzadko taki wykres bywa lekarzowi pomocny do określenia kierunku badania w celu szybkiego zdiagnozowania problemu.

Gość szyszka3
dzieki za stronke:)Powiem szczerze ze chyba juz probowalam wszystkiego.Sluz tez obserwuje,robie testy owulacyjne i nic nie wychodzi:oMoja kumpela kupila sobie BAbycomp.Cena kosmiczna.

Bo sam śluz onacza przymiarkę do owulacji. Jj faktyczne przebycie i długość trwania fazy lutealnej (która powinna wynosić między 12 a 16 dni i niejako orzeka o szansie zagnieżdżenia) określa tylko temperatura.

Gość szyszka3
a powiedz mi jesli pecherzyk w czasie owulacji nie peknie to czy bedzie skok temp.?? Myslisz ze warto kupic mikroskop do owulacji?ja chyba juz wymyslam:o

Jeśli nie masz na co kasy wydawać, to kupuj. Wg mnie nie warto bo dokładnie to samo powie śluz, tylko nie każdemu chce się go badać.Jak pęcherzyk nie pęknie, to są dwie opcje:- najczęściej się wchłania-rzadko zamienia się w torbiel, w takiej sytuacji temperatura może wzrosnąć a wtedy oznacza to, że już wytworzyo się ciałko żółte, czyli owulacji nie będzie a temperatura utryma się wyżej do miesiączki (tzw. LUF, czyli zespół niepękniętego pęcherzyka, występuje rzadziej niż u 1% kobiet).

Gość szyszka3
dziekuje Ci za informacje:)