Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozsądna kobieta

Nie będę się szprycowała hormonami

Polecane posty

Gość rozsądna kobieta

Postanowiłam, że nigdy nie będę stosowała antykoncepcji hormonalnej. W moim otoczeniu jest bardzo wiele kobiet, które maja skutki uboczne po tabletkach, włącznie z nowotworami odestrogenowymi. Czytałam tez sporo na temat takiej antykoncepcji i jestem wręcz przerażona tym co kobiety fundują same sobie. Czy któraś z was również nie stosuje antykoncepcji hormonalnej dlatego, ze nie chce szkodzić swojemu zdrowiu?

Gość hjkiiii
ja równiez...nigdy nie brałam i nie ebde brała hormonalnych środków antykoncepc..

Gość rozwaga to podstawa
a feeee, nigdy w zyciu nie bede brala zadnych tabletek hormonalnych, a w tym antykoncepcyjnych. nie tylko rak, ale jeszcze bezplodnosc. kobiety zastanowcie sie, przeciez tam naprawde sa hormony, ktore maja wplyw na wasz organizm. przyznam sie, ze kiedys je zazywalam, jak bylam mloda, przez okolo 6 miesiecy, ale moj mezczyzna pokazal mi duzo obszernych artukulow na ten temat i przytoczyl wiele przypadkow. bylam zdruzgotana. jezeli ktos zamierza uprawiac seks to musi sie wiazac z konsekwencjami.

Gość Pierdolnij sie w glowe kobieto
Mamy XXI wiek a nie X . w tym momencie tabletki anty nie są takie jak kiedyś;/ jeżeli by takie były to by nie były kobiety i dziewczyny w młodym wieku zachęcane do brania ich . ja mam jakoś dużo znajomych i nie narzekają na ta metodę

Gość rozsądna kobieta
Poczytaj trochę o tabletkach, naukowe opracowania a nawet i fora medyczne na których kobiety piszą jakie "dobrodziejstwa" zdrowotne przyniosły im tabletki. Niektóre skutki widać dopiero po odstawieniu. A co do współczesnych tabletek to te najnowszej generacji dla układu krążenia są bardziej szkodliwe niż te drugiej generacji.

Gość do rozsadna kobieta
ze skrajnosci w skrajnosci ::O....dobre dla ludzi ktorzy nie potrafia myslec! a poczytaj sobie naukowe opracowania, fora itp na ktoych kobiety pisza jak dobrodziejsta (takkk, bez cudzyslowia) zdrowotne przyniosly im tabletki. odpowiednio dobrane, nie tylko nie szkodza, ale moga i pomoc regulujac gospodarke hormonalna!

Gość rozsądna kobieta
To co piszę dotyczy przyjmowania hormonów wyłącznie w celach antykoncepcyjnych. Rozumiem przecież, że w niektórych przypadkach hormony bierze się w celach leczniczych.

Gość 5646ggg
ja nigdy już nie wezmę antykoncepcyjnych tabletek. Brałam 6 m-cy. Straszne skutki miałam po nich. Zapalenie gruczołu, depresja,brrrr, świństwo. Stosuję kalendarzyk teraz.