Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghjk

Do Ateistów.

Polecane posty

zacytuje w całosci: ''Czy nie dociera do ciebie to że pozostali ludzie żyjący z tobą razem w danym kraju mogą mieć inne plany odnośnie spędzania czasu, poglądów zainteresowań lub po prostu nie są przekonani do twojego punktu widzenia ? Twoja religia tak samo jak setki innych opiera się tylko na irracjonalnej wierze i jest nie poparta żadnymi dowodami, w przeciwieństwie choćby do nauki. Dlatego nie masz żadnego prawa by dominował akurat twojego światopoglądu. Problem z wami jest właśnie taki że włazicie z buciorami w życie innych ludzi. Chociaż sobie tego nie życzą" "Bycie kukłą na usługach Watykanu nie czyni was lepszym od nikogo, lecz wręcz przeciwnie. To jak daliście się zmanipulować durnej ideologii jest jedynie przykładem godnej pożałowania naiwności"

ludźmi o słabym charakterze to są ci co chodzą do kościółka, a nie mają odwagi powiedzieć nie - tylko swoimi słowami potwierdzasz !!! to było o pseudokatolikach:O

Gość
Sorry... "Twoja religia tak samo jak setki innych opiera się tylko na irracjonalnej wierze i jest nie poparta żadnymi dowodami," Dlatego własnie nazywamy to wiara. Wlasnie dlatego, że nie ma dowodów. Gdyby były to nie byłoby wiary...

Gość do Złotowłosa88
to ciebie można zgwałcic lub zabić i nie mieć wyrzutów sumienia, tylko ewentualnie iśc do więzienia, bo jakis imbecyl wymyslił i zapisał w prwie karnym, że nie wolno gwałcic i zabijać!!!

Gość rosołek -
hej Złotowłosa - skad w Tobie tyle zlości ? Rozmawaimy tutaj a Ty kipisz jadem na ludzi mających inne poglady - dlaczego ?

Gość
Sorry... "Twoja religia tak samo jak setki innych opiera się tylko na irracjonalnej wierze i jest nie poparta żadnymi dowodami," Dlatego własnie nazywamy to wiara. Wlasnie dlatego, że nie ma dowodów. Gdyby były to nie byłoby wiary...

Gość rosołek -
hej Złotowłosa - skad w Tobie tyle zlości ? Rozmawaimy tutaj a Ty kipisz jadem na ludzi mających inne poglady - dlaczego ?

to ciebie można zgwałcic lub zabić i nie mieć wyrzutów sumienia, tylko ewentualnie iśc do więzienia, bo jakis imbecyl wymyslił i zapisał w prwie karnym, że nie wolno gwałcic i zabijać!!! wiara chrześcijańska nie ma monopolu na moralność :O

Gość hłe hłe hłe
"Księga Powtórzonego Prawa 13:7-10 Jeśli cię będzie pobudzał skrycie twój brat, syn twojej matki, twój syn lub córka albo żona, co na łonie twym spoczywa albo przyjaciel tak ci miły, jak ty sam, mówiąc: „Chodźmy, służmy bogom obcym", bogom, których nie znałeś ani ty, ani przodkowie twoi — jakiemuś spośród bóstw okolicznych narodów, czy też dalekich od jednego krańca do drugiego — nie usłuchasz go, nie ulegniesz mu, nie spojrzysz na niego z litością, nie będziesz miał miłosierdzia, nie będziesz taił jego przestępstwa. Winieneś go zabić, pierwszy podniesiesz rękę, aby go zgładzić, a potem cały lud. Ukamienujesz go na śmierć..." >>>To są słowa waszego boga-nie robicie tak-gówno z was nie katolicy. W Starym Testamencie jest jeszcze kilka innych bzdur. Np.Jeśli masz gościa i ktoś przyjdzie mu wpierdzielić to twoim obowiązkiem jest wydać im twoją żonę lub/i córkę żeby się z nimi zabawiali ale twego gościa zostawili w spokoju."obcujcie z nimi i róbcie co uważacie za słuszne.." Nie robicie tak? czyżbyście uważali ze słowo boga można traktować wybiórczo? banda zakłamańców!!!!

Rozmawaimy tutaj a Ty kipisz jadem na ludzi mających inne poglady - dlaczego ? Jadem to kipią katolicy na ateistów :O a Złotowłosa pisze szczerą prawdę

Gość do Smooth Criminal
Ty nie jesteś liberał - ty jesteś zwykły komuch, któremu religia przeszkada, bo zabrania zabijać. Komuchy zwalczali religie bo przeciwstawiała się ich tzw. moralności, wg której mozna zabijac wrogów "jedynie słusznego ustroju"

"to ciebie można zgwałcic lub zabić i nie mieć wyrzutów sumienia, tylko ewentualnie iśc do więzienia, bo jakis imbecyl wymyslił i zapisał w prwie karnym, że nie wolno gwałcic i zabijać!!!" >>>Alez według wiary katolickiej (patrz wyżej) można byłoby mnie zabić za same słowa ze boga nie ma...Kodeks karny mnie przed tym chroni:) Jad we mnie? ja zamieszczam cytaty.

Ty nie jesteś liberał - ty jesteś zwykły komuch, któremu religia przeszkada, bo zabrania zabijać. Komuchy zwalczali religie bo przeciwstawiała się ich tzw. moralności, wg której mozna zabijac wrogów "jedynie słusznego ustroju" :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D!

Gość tańcząca z wilkołakami
"jak wielu z Was ma odwagę powiedzieć - " umrzesz i nic po tobie nie zostanie " Ja tak mówię i to bez problemu :) a co mam powiedzieć, ze za odpowiednią opłatą u urzędnika w sukience dostaniesz przysłowiowy bilet do raju? :D

"moralność religijna" nakazuje zabijać innowierców,gejów,lesbijki,ogółem ludzi przeciwstawiających sie kościołowi.Wiec darujmy sobie bzdety o moralności...Ale jest pewnie tak jak mówiłam,żaden z was nawet nie poczytał tej swojej biblii.

Gość
"Ty nie jesteś liberał - ty jesteś zwykły komuch, któremu religia przeszkada, bo zabrania zabijać. Komuchy zwalczali religie bo przeciwstawiała się ich tzw. moralności, wg której mozna zabijac wrogów "jedynie słusznego ustroju" " A o zabijaniu wrogów jedynie słusznej religii zapomniałas ? Inkwizycja, wyprawy krzyzowe, nawracanie pogan itp...

Odpowiedziała mu ona: Ojcze mój! Skoro ślubowałeś Panu, uczyń ze mną zgodnie z tym, co wyrzekłeś własnymi ustami, skoro Pan pozwolił ci dokonać pomsty na twoich wrogach, Ammonitach! Nadto rzekła do swego ojca: Pozwól mi uczynić tylko to jedno: puść mnie na dwa miesiące, a ja udam się na góry z towarzyszkami moimi, aby opłakać moje dziewictwo. Idź! — rzekł do niej. I pozwolił jej oddalić się na dwa miesiące. Poszła więc ona i towarzyszki jej i na górach opłakiwała swoje dziewictwo. Minęły dwa miesiące i wróciła do swego ojca, który wypełnił na niej swój ślub i tak nie poznała pożycia z mężem." chodziło o złożenie córki w ofierze całopalnej, w tym przypadku bóg nie zainterweniował jak w przypadku Izaaka :O

Gość do Smooth Criminal
Nie kipie nienawiścią, tylko jak pokazuje ostatnie sto lat, gdy zabraklo wiary i próbowano wprowadzić alternatywna moralność to dochodziło do strasznych rzeczy - a miał być tak pieknie!!! Komunizm twierdził, ze wiara to opium dla mas - miliony ofiar terroru, zabójstwa z zimną krwią - to jest alternatywa moralna???

Gość tańcząca z wilkołakami
Smooth Criminal jak kogoś cytujesz to weź to w cudzysłów, bo robi się mały misz masz w Twojej wypowiedzi

Gość rosołek -
KPP jest ksiegą ST . Chrześcijan obowiązuje NT . Bo Jezus przyszedł na świat i " wszystko stało sie nowe ". Ciekawą rzeczą jest ,ze zawsze znajdujecie fragmenty mowiące onienawiści , cżesto wyrwane z kontekstu , natomiast nic nie macie dobrego do zacytowania , nic dobrego do napisania . Ciekawe dlaczego ? Może dlatego ,że tego pełne są Wasze serca i życie ?

Gość ja religię szanuję nawet nadto
niż należy, bo nie tylko nie wyśmiewam, nie zakłócam porządku obrzędów i nie dyskryminuję nikogo ze względu na poglądy religijne - to jeszcze znoszę to że święta chrześcijańskie są ustawowo wolne od pracy, nie zrywam papieskich chorągiewek z laickich miejsc publicznych i nawet płacę podatek na kościół. Jak można mi jeszcze zarzucić nietolerancję religijną?

Gość hłe hłe hłe
rosołek - Bredzisz kochana... To jest zapisane w księdze "świętej" I WSZYSTKO tam jest słowem boga Poza tym co sugerujesz? ze synek przyszedł poprawiać świat po NIEOMYLNYM TATUSIU????

Gość
"Nie kipie nienawiścią, tylko jak pokazuje ostatnie sto lat, gdy zabraklo wiary i próbowano wprowadzić alternatywna moralność to dochodziło do strasznych rzeczy - a miał być tak pieknie!!!" Jak rozumiem to wczesniej był raj na ziemi...:D:D:D:D:D:D:D:D

Gość
jak świat światem religia budziła emocje :) ale nie kłóćcie się, bo to prowadzi donikąd, znając życie nikt nikogo nie nawróci, tyle, że wylejecie obustronnie jad :)

Ciekawą rzeczą jest ,ze zawsze znajdujecie fragmenty mowiące onienawiści , cżesto wyrwane z kontekstu , natomiast nic nie macie dobrego do zacytowania , nic dobrego do napisania . Ciekawe dlaczego ? Może dlatego ,że tego pełne są Wasze serca i życie ? napisz mi: co jest w tym wyrwane z kontekstu? że miłosierny i kochający bóg zażądał za pomoc ofiary z córki tego człowieka? :D:D:D w przypadku biblii piszemy to co jest tam napisane, a ty nie siedzisz raczej w moim umyśle żeby stwierdzać: że tego pełne jest moje serce i życie. serce oczywiście jest użyte w znaczeniu umysł? :classic_cool:

Gość do Smooth Criminal
Stary testament cytujesz bez zrozumienia. To jest tak jakbyś uznawał za fakt historyczny Mity. A inkwizycja była dawno, katyń i lagry całkiem niedawno Wyprawy krzyżowe łączna nazwa wszystkich krucjat prowadzonych od XI do XIII w. w celu odbicia, a następnie obrony miejsc związanych z religią chrześcijańską w Palestynie. Katyń był niedawno!!!

Gość ja religię szanuję nawet nadto
Dopóki ktoś na serio nie zacznie zabijać swoich synów w ofierze, to mi nie przeszkadza ani nawet za bardzo nie obchodzi czy wierzy w Biblię, czy ją w ogóle czytał i które fragmenty wyrwane z kontekstu z niej wyławia. Na święta na pasterce nie byłam, jakby co.

Gość hłe hłe hłe
"zabójstwa z zimną krwią - to jest alternatywa moralna???" Oops... Alternatywa moralna to: 150 latach "nawracania" Indian poludniowoamerykanskich i skutkach tegoz dziela "milosierdzia". Zapominasz takze o wszelkiego rodzaju "heretykach" (choc tak po prawdzie, to nie oni byli heretykami, a wlasnie ci, ktorzy ich przesladowali), husytach, katarach, polowaniach na czarownice, kalwinach, protestantach (obie strony nie byly sobie dluzne - jak to "chrzescijanie")... Zapominasz takze, kolego, o wyprawach krzyzowych (kompletnie bezsensownych), w tym jednej, ktora byla zlozona calkowicie z dzieci... Zapominasz takze o Zydach, ktorzy przez wieki byli zabijani (ot, tak, dla rozrywki; dowiedz sie, ktory to tez papiez sobie takie rzezie urzadzal), wypedzani, zabraniano im pracowac, zmuszano do noszenia wyrozniajacego ubioru (nie, nie, pan Hitler tylko wzial przyklad z papiezy, ciekawe, nie?), tworzono dla nich getta (tak, tak, to papieze wymyslili, nie pan Adolf) Dzisiaj sie ludzie dziwuja np., ze Zydzi dobrze pieniadzem obracaja. A ja sie pytam: A kto ich do tego zmusil?Żałosna banda katoli, bo jak was inaczej nazwac? Troche historii, czlowieku, a byc moze zaczniesz myslec, bo na razie widac, zes historii nie liznal nawet. masz jeszcze coś do powie3dxzenia na temat "milionów ofiar"?

Stary testament cytujesz bez zrozumienia. To jest tak jakbyś uznawał za fakt historyczny Mity. ja wcale nie napisałam, że uważam to za fakt historyczny. dlaczego bez zrozumienia? może mi wyskoczysz jeszcze z tym żeby biblii nie rozumieć dosłownie? :D zmartwychwstania też nie traktujesz dosłownie? :D

Gość hłe hłe hłe
"zabójstwa z zimną krwią - to jest alternatywa moralna???" Oops... Alternatywa moralna to: 150 latach "nawracania" Indian poludniowoamerykanskich i skutkach tegoz dziela "milosierdzia". Zapominasz takze o wszelkiego rodzaju "heretykach" (choc tak po prawdzie, to nie oni byli heretykami, a wlasnie ci, ktorzy ich przesladowali), husytach, katarach, polowaniach na czarownice, kalwinach, protestantach (obie strony nie byly sobie dluzne - jak to "chrzescijanie")... Zapominasz takze, kolego, o wyprawach krzyzowych (kompletnie bezsensownych), w tym jednej, ktora byla zlozona calkowicie z dzieci... Zapominasz takze o Zydach, ktorzy przez wieki byli zabijani (ot, tak, dla rozrywki; dowiedz sie, ktory to tez papiez sobie takie rzezie urzadzal), wypedzani, zabraniano im pracowac, zmuszano do noszenia wyrozniajacego ubioru (nie, nie, pan Hitler tylko wzial przyklad z papiezy, ciekawe, nie?), tworzono dla nich getta (tak, tak, to papieze wymyslili, nie pan Adolf) Dzisiaj sie ludzie dziwuja np., ze Zydzi dobrze pieniadzem obracaja. A ja sie pytam: A kto ich do tego zmusil?Żałosna banda katoli, bo jak was inaczej nazwac? Troche historii, czlowieku, a byc moze zaczniesz myslec, bo na razie widac, zes historii nie liznal nawet. masz jeszcze coś do powiedzenia na temat "milionów ofiar"?