Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghjk

Do Ateistów.

Polecane posty

Gość takie małe pytanko
Gdzie w Biblii jest napisane że nie można zrobić aborcji ?

Gość A ja jestem zdania że
katolik/wierzący nigdy w pełni nie zrozumie ateisty i odwrotnie. Mogą się oczywiście tolerować, ale o zrozumieniu nie ma mowy. To po prostu inne myślenie.

Gość gdyby nie religia
to by było jak w rosji i w Niemczech by panował najsilniejszy samiec cos na wzór stada tak jak zwierzęta najsilniejszy zwycieza duzo macie inne przykłady chiny , Kuba Rumunia

Gość penelopa pomponia
nie uważam , ze bycie ateistą to powód do dumy. To wybór. Do mnie nie trafiają zadne dogmaty wiary, brednie o cudach wierze w to co udowodnione naukowo. Obchodzenie świąt to nie tylko religia to przede wszystkim tradycja, tradycja kształtuje kulture a nie jest powiedziane, że ateista żyje poza kulturą. Choinka wziela się z tradycji pogańskiej wiele symboli religijnych się z niej wywodzi. Boże narodzenie to okazja do tego by spedzic czas z bliskimi, dobrze zjeść jest miła atmosfera, nie przezywamy wtedy radości z narodzin Jezusa tylko spedzamy czas. Poza tym rodzina, przynajmnije dla mnie jest ważna, a nie kazdy w mojej rodzinie podziela moje poglady spedzamy swieta razem bo lubimy. Ateista nie jest złym czlowiekiem, system wartości w zdrowym czlowieku wykształca sie normalnie, zdrowy emocjonalnie człowiek rozpoznaje co jest dobre a co złe. Poza tym czym jest religia? Rodząć sie w innej części świata a nie w Polsce nie wierzylibyście w Boga tylko w Sziwę, Allaha albo w Budde. Zarówno osobom wierzącym jak i nie polecam "Bóg urojony" Dawkinsa.