Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fghjk

Do Ateistów.

Polecane posty

Gość
Fajna moralność. Mordowanie 500 lat temu to OK a mordowanie 70 lat temu beeee... Brawo !!!!

Gość rosołek -
ak świat światem religia budziła emocje ale nie kłóćcie się, bo to prowadzi donikąd, znając życie nikt nikogo nie nawróci, tyle, że wylejecie obustronnie jad ----------------------------------------nie mam zamiaru wylewać jadu na kogokolwiek . Utiwerdzam sie tylko w przekonaniu , że rzeczywiście największym zwyciestwem Szatana jest przekonanie nas ludzi , że On nie istnieje. A On jest i już sie cieszy .

Gość
I oczywiscie księża pomagajacy w mordach esesmanom to tez fakt miły dla wierzących...

Gość do Smooth Criminal
Szkoda gadać z kołkiem takim jak ty!!! I tonie dlatego, ze jetsę niewierzacy, ale normalnie ograniczony umysłowo i nie rozumiesz słowa pisanego!!! ot co!!!

Gość hłe hłe hłe
"Stary testament cytujesz bez zrozumienia. To jest tak jakbyś uznawał za fakt historyczny Mity. A inkwizycja była dawno, katyń i lagry całkiem niedawno Wyprawy krzyżowe łączna nazwa wszystkich krucjat prowadzonych od XI do XIII w. w celu odbicia, a następnie obrony miejsc związanych z religią chrześcijańską w Palestynie. Katyń był niedawno!!!" --->>>POPIS DAŁEŚ!!! to ze szaleńcy spod znaku krzyza mordowali dawno to juz się nie liczy-było minęło?! Czasem nie wiem czy z katolami jest sens gadać wy macie mózgi wielkości orzeszka! Stary testament i nowy testament to idiotyzm-zgadzam sie.

Gość oj muszę się wypowiedzieć
pomijając już pokrętną etykę, że to co było dawno było bardziej czy mniej etyczne (ludobójstwo nie ulega przedawnieniu) to muszę dodać, że wojny na tle religijnym są żywe do dzisiaj i nie tylko w świecie arabski: do dziś się toczą krwawe zamieszki między w Irlandii Płn. na tle religijnym właśnie (obie strony chrześcijańskie), nie wspomnę już o całkiem współczesnych problemach z kościołem w obec problemów Afryki.

Szkoda gadać z kołkiem takim jak ty!!! I tonie dlatego, ze jetsę niewierzacy, ale normalnie ograniczony umysłowo i nie rozumiesz słowa pisanego!!! ot co!!! cieszę się, a nadużywanie wykrzykników to choroba psychiczna

Gość hłe hłe hłe
Szkoda gadać z kołkiem takim jak ty!!! A z toba sie da? Wypisujesz takie bzdury ze mało kto moze bez nerwów to przeczytac! Bo to było dawno wiec sie nie liczy! POJEBAŁO CIE??!!! z takim tepakiem jest o czym gadac o aniołkach i nawracaniu!

Gość rosołek -
[zgłoś do usunięcia] Smooth Criminal A On jest i już sie cieszy . skąd wiesz, że jest? podasz mi jakiś dowód? -----------------------a jak podam - to co uwierzysz - bo zobaczysz ? To co to za wiara ?

Gość
Ze strony ks.Isakowicza-Zalskiego... "Osobna sprawą jest zgoda Szeptyckiego na oddelegowanie księzy ukraińskich do SS Galizien, które błogosławione przez swych greckokatolickich kapelanów mordowało w barbarzyński sposób Żydów i Polaków "dla dobra Samostijnej Ukrainy"." http://www.isakowicz.pl/index.php?page=news&kid=8&nid=2374 xxxxxx Tak własnie wyglada K.K. naprawdę...:O

Szkoda gadać z kołkiem takim jak ty!!! I tonie dlatego, ze jetsę niewierzacy, ale normalnie ograniczony umysłowo i nie rozumiesz słowa pisanego!!! ot co!!! cieszę się, a nadużywanie wykrzykników to choroba psychiczna

Gość
Ze strony ks.Isakowicza-Zalskiego... "Osobna sprawą jest zgoda Szeptyckiego na oddelegowanie księzy ukraińskich do SS Galizien, które błogosławione przez swych greckokatolickich kapelanów mordowało w barbarzyński sposób Żydów i Polaków "dla dobra Samostijnej Ukrainy"." http://www.isakowicz.pl/index.php?page=news&kid=8&nid=2374 xxxxxx Tak własnie wyglada K.K. naprawdę...:O

Gość hłe hłe hłe
Szkoda gadać z kołkiem takim jak ty!!! A z toba sie da? Wypisujesz takie bzdury ze mało kto moze bez nerwów to przeczytac! Bo to było dawno wiec sie nie liczy! POJEBAŁO CIE??!!! To co kosciółek narozrabiał to "mity i było dawno" a to co reszta to alternatywne fakty! ŻAŁOSNA BANDA KATTOLI! tyle

Gość rosołek -
[zgłoś do usunięcia] Smooth Criminal A On jest i już sie cieszy . skąd wiesz, że jest? podasz mi jakiś dowód? -----------------------a jak podam - to co uwierzysz - bo zobaczysz ? To co to za wiara ?

Szkoda gadać z kołkiem takim jak ty!!! I tonie dlatego, ze jetsę niewierzacy, ale normalnie ograniczony umysłowo i nie rozumiesz słowa pisanego!!! ot co!!! cieszę się, a stosowanie zbyt dużej ilości wykrzykników to choroba psychiczna

Szkoda gadać z kołkiem takim jak ty!!! I tonie dlatego, ze jetsę niewierzacy, ale normalnie ograniczony umysłowo i nie rozumiesz słowa pisanego!!! ot co!!! cieszę się, a stosowanie zbyt dużej ilości wykrzykników to choroba psychiczna

Gość usuniety mleczak
rosołku-Ja wierze w latajacego potwora spaghetti-on broni mi iść do kościoła i mówi ze zbawienie osiągnę nie wierząc w boga...Wiesz nie mogę ci udowodnić jego istnienia-ale przyrzekam ci on jest!

Gość
Nie mylcie katoli z katolikami... ..."Na początku zaznaczę, iż niezmiernie ważne jest, aby nie utożsamiać katola z katolikiem, bo to dwa różne pojęcia. Katolik żyje bowiem zgodnie z naukami Jezusa, a przynajmniej stara się. Katol żyje natomiast zgodnie z naukami mocno upolitycznionego kościółka, wierząc przede wszystkim w świętą wojnę z innowiercami i niewierzącymi. O ile katolik nadstawia drugi policzek, o tyle katol z upodobaniem dokopie bliźniemu swemu. Katolik wybaczy, katol będzie się sądził. Katolik wysłucha, katol zaknebluje. Nie muszę chyba dodawać, że prawdziwych katolików jest niewielu, katoli zaś – całe zastępy. W co wierzy katolik? Oczywiście w Boga. I ma nadzieję, że po śmierci pójdzie do nieba. W co wierzy katol? Przede wszystkim w kościół. Zdarza się, że i w Boga. Jednak nie ma on - jak to ma miejsce u katolika – nadziei, że pójdzie do nieba. ON TO WIE! Czy jednak oklepana już wizja raju jest dla niego nęcąca? Absolutnie nie. Jak bowiem wśród aniołków i pasących się beztrosko baranków bożych spełniłby się ktoś, dla kogo agresja i nienawiść to chleb powszedni? Zanudziłby się tam biedaczysko. Dlatego wymyślił sobie raj alternatywny... Jean Paul Sartre powiedział: “Piekło to inni”. Katol mówi: “Niebo to piekło innych”. Ileż już razy słyszałem zdania typu: “Z przyjemnością będę patrzył, jak smażysz się w piekle”, “Zobaczymy, kto będzie się śmiał w dniu sądu”, “Będziesz błagał o litość, podczas gdy ja będę w niebie”. Sadyzm w najczystszej postaci. Nienawiść, która przetrwa nawet śmierć. Agresja, której końca nie widać. Zaiste – raj, tyle że dla psychopatów. Zastanawia mnie, skąd się biorą tacy ludzie? Czy Bóg nie jest dla nich jedynie przykrywką, w imię której mogą siać zniszczenie, na dodatek bezkarnie? Domagają się szacunku dla swoich działań w imię wiary, ale absolutnie na niego nie zasługują. W równym stopniu można by domagać się szacunku dla działań żołnierzy SS. Dla nienawiści nie ma wytłumaczenia. Cel nie uświęca środków. Zło pozostaje złem, niezależnie od rozmiaru, zasięgu i tego, z jakich pobudek jest czynione.".../http://marcinjaskulski.blog.onet.pl/

[zgłoś do usunięcia] Smooth Criminal A On jest i już sie cieszy . skąd wiesz, że jest? podasz mi jakiś dowód? -----------------------a jak podam - to co uwierzysz - bo zobaczysz ? To co to za wiara ? wtedy już nie będzie potrzebna wiara tylko to będzie wiedza :O żyjecie w jakimś dziwacznym przekonaniu, że wiara jest lepsza od wiedzy i jeszcze za naiwność będziecie wynagrodzeni... czekam na dowód!

Gość a temat byl do ateistow
to po co katole sie wpieprzaja!

Gość rosołek -
i tym odświeżającym komentarzem zamykamy dyskusję ?:)

Jestem ateistką, ale załóżmy, że Bóg istnieje, a ja umieram. Co będzie oceniał? Jakim człowiekiem byłam czy to, że nie wierzyłam w niego, nie chodziłam do kościoła, nie modliłam się itp.?

Gość rosołek -
i tym odświeżającym komentarzem zamykamy dyskusję ?:)

Gość oczywiscie bóg
tam to protestanci a to sekta katoli z katolikami... a czym to sie różni

Gość
Czym sie rózni ? Przeczytaj 21:36

Gość oczywiscie bóg
Jestem ateistką, ale załóżmy, że Bóg istnieje, a ja umieram. Co będzie oceniał? Jakim człowiekiem byłam czy to, że nie wierzyłam w niego, nie chodziłam do kościoła, nie modliłam się itp.? wszystko jak postępowałaś w życiu twoje myśli , uczynki i co powiedziałaś tak samo jak glorie polo ocenił Pamiętaj, abyś dzień święty święcił Była to dla mnie straszna chwila, gdy podczas egzaminu z Dziesięciu Przykazań Bożych, przyszła kolej na przykazanie święcenia dnia Pańskiego i świąt. Ogarnął mnie nieznośny ból. Głos powiedział mi jasno i wyraźnie, że codziennie do 4-5 godzin zajęta byłam swoim ciałem, moim wyglądem, moją rzekomą urodą, i przy tym nie poświęciłam nawet 10 minut na to, by okazać Panu swą miłość i wdzięczność, by pomodlić się do Niego. Często było nawet tak, że gdy obiecałam Mu różaniec, odmawiałam go zazwyczaj w pośpiechu i stresie. Bywało przy tym, że mówiłam: „Jak dobrze się składa. W czasie reklamy podczas mojej ulubionej telenoweli mogę odmówić różaniec.” I ukazane mi zostało na tamtym świecie, jak zawsze niewdzięczna byłam wobec mojego Pana, nigdy nie przyszło mi na myśl, by Mu podziękować, mojemu Stworzycielowi i Zbawicielowi. Stało mi się jasne, jakie miałam wymówki, gdy z lenistwa nie chciałam iść na Mszę świętą. „Mamo, skoro Bóg jest wszędzie i jest wszechobecny, dlaczego więc koniecznie muszę iść do kościoła, by tam Go spotkać?” Nie zabijaj – Aborcja Kiedy w mojej „Księdze Życia” doszliśmy do piątego przykazania Bożego – „Nie zabijaj” – pomyślałam sobie: wreszcie, nie mam sobie nic do zarzucenia, ponieważ nikogo nie zabiłam. Ku mojemu ogromnemu przerażeniu Pan pouczył mnie o czymś zupełnie innym. Pokazał mi z całą wyrazistością, że byłam niesamowicie okrutną morderczynią. Mordy, w jakie byłam uwikłana, należały do zabójstw, które w oczach Pana zaliczają się do tych najpotworniejszych: aborcja dzieci nienarodzonych. http://docs.google.com/View?docid=dcqzqv9g_9fpqrtrc8

Gość
A skąd wiadomo co w oczach Pana jest złe a co jest dobre ?

Jestem ateistką, ale załóżmy, że Bóg istnieje, a ja umieram. Co będzie oceniał? Jakim człowiekiem byłam czy to, że nie wierzyłam w niego, nie chodziłam do kościoła, nie modliłam się itp.? myślę, że jeśli bóg byłby inteligentny to bardziej będzie cenił rozum od ślepego lęku