Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wyroczniaaaa

Ile kosztuje porod bez bolu?

Polecane posty

Gość wyroczniaaaa

Boje sie panicznie

Hehe...nie ma czegoś takiego jak "poród bez bólu"- zawsze musi nieco boleć:D Nawet jeśli dostaniesz znieczulenie zewnątrz oponowe- o które, jak myślę Ci chodzi- to nie dostajesz go przy pierwszych skurczach, tylko już w szpitalu, a do tego czasu zdąży Cię już pewnie poboleć:) Jeśli chodziło CI zaś o cenę samego znieczulenia- każdy szpital ma swoje wytyczne i cenniki. Czasem będzie to usługa darmowa (choć rzadko), czasem kwota sięga 600 zł... Niektóre szpitale w ogóle nie proponują tej usługi, bo np. w mojej miejscowości brakuje anestezjologów i dają zzo tylko wtedy, kiedy akurat są ci lekarze:P Wejdź sobie na stronę Fundacji Rodzić po Ludzku, tam masz ranking szpitali (na który raczej nie patrz, bo im lepsze oceny Fundacji, tym gorsze komentarze internautek), ale obok masz też np. podane usługi oferowane przez szpital, ceny itp.

Gość wyroczniaaaa
mieszkam w malej miejscowosci i tutaj wogole nie ma znieczulenia. jak bylam u lekarza i zaczelam temat o cc to tylko sie zasmial i zapytal czy pani oszalala. dlaczego tak jest. to strasznie niesprawiedliwe. nie mam zadnego wyboru jak chce urodzic?

wyroczniaaaa a po co masz sie decydować na cc? ja tez sie bałam bardzo porodu a szczerze nie było tak zle jak teraz o tym myśle. a po cc bardzo cierpi sie bardzo

Gość wyroczniaaaa
Czyli nie ma czegos takiego jak porod bez bolu :(

Gość wyroczniaaaa
cc jest bezpieczniejsze dla matki i dziecka

Gość wyroczniaaaa
myslalam ze daja leki przeciwbolowe po cc?

To jedź do prywatnego szpitala i spraw sobie cc jak tak bardzo chcesz. To Ty masz rodzić i to Twój wybór.

kto ci powiedział ze jest bespieczniejsze? kuzynka rodziła 3 razy. 2 razy SN i ostatni raz przez CC i mowi nigdy więcej ciaży. koleżanka prawie zmarła po CC bo dostała takie zakażenie. są plusy i minusy CC tak samo jak SN ale jak dla mnie to wiecej jest plusów na porod SN.

Jeśli planujesz karmić piersia to raczej nie powimnaś łykać lekow przeciw bolowych. znajoma jest miesiac po CC i nadal cierpi. a ja dzień po porodzie SN to śmigałam po oddziale szpitala

malawronka to akurat zależy od organizmu. Jest tu taki wątek 'cierpię po porodzie' - przeczytaj ;)

Gość hjyyuyu
Przejrzyj szpitala które masz w okolicy. jeśli chcesz cesarkę to pójdziesz do szpitala, umówisz się na termin i pojedziesz wtedy :) Gorszy problem - pieniądze. Stać Cię na poród bez bólu?

Gość wyroczniaaaa
dla mnie cc jest bardziej humanitarne. boje sie ze po sn bede miala traume i nie pokocham wlasnego dziecka

Kazdy porod boli.Naprawde.Nie boj sie.Kazda normalna matka powie Ci ze nie zamienilaby na nic tej chwili,ale..Ja tez mialam okropna cesarke.Ale..Jezeli Cie stac,ale naprawde stac to mozesz chodzic na wizyty do ordynatora.Moja siostra rodzila 5 razy.Ma 7 dzieci.Za kazdym razem rodzila prywatnie.2 razy miala cesarke.Rodzila w prywatnych klinikach,od razu jak zaczely sie skurcze dostawala znieczulenie(zreszta-kazdej z kobiet to sie nalezy,ale nie chca dawac lekarze,bo nfz im nie zwraca).Jak miala cesarki to nie czekali na skurcze(i tak musieli robic cesarki) a po cesarce dostawala znieczulenia.Ale nie ma porownania do tego w jakich my rodzimy warunkach a w jakich rodza ludzie na pozionie. A tak na marginesie to za granica nie czeka sie na znieczulenie.Po cesarce kobieta lezy 3 dni.I polozne kolo niej lataja. Moja siostra rodzila w Polsce.

wyroczniaaaa a w ktorym tygodniu jesteś? dla mnie CC jest porodem nie naturalnym. sprawa jak rodzić jest sprawą kazdego indywidualną.

Gość wyroczniaaaa
tak naprawdę nie stać mnie. będę musiała się zapożyczać :(

Gość hyhy6yt
Jesli nie masz zbyt dużo pieniędzy to: - idź do prywatnego ginekologa, najlepiej poszukaj jakiegoś ugodowego, poproś o cesarkę, w podziękowaniu daj mu kilka zł gratis - idź do psychologa i poproś o wystawienie opinii że masz tokofobie, będą musieli ci zrobić cesarkę.

Gość wyroczniaaaa
musze isc do pracy. napisze wieczorem.

Sluchajcie! Nie dajcie sie tak.Ja poszlam rodzic.Tez sie balam-jak kazdy.Wczesniej zapoznalam sie z prawem kobiet rodzacych.I wy tak zrobcie,nawet nie wiecie jakie macie prawa.

Gość kaskaderka...
Okulista i zaswiadczenie ze masz wade wzroku:)ja tak zrobiłam i miałam cesarkę.nie czytaj o cesarkach bzdur.ja wspomonam super.i dzidzia ładna,nie uszkodzona.nastepnego dnia normalnie chodziłam i gdyby mi pozwolili to bym wyszła do domku.

Gość mmaggiie
Najtańszy sposób to psycholog! Byłam po porodzie naturalnym i powiedziałam że prędzej zdechne niż jeszcze raz tak urodzę. Będąc w drugiej ciąży poszłam do psychologa. Poukładałam klocuszki, opowiedziałam ze łzami w oczach jak to boję się porodu, że nie mogę oddychac jak o tym myślę... Ba! Powiedziałam że mam nawet mysli samobójcze. Dostałam karteczkę do psychiatry a ten stwierdził że jestem w takim stanie że zagraża to zdrowiu dziecka, że on nie rokuje udanego normalnego porodu i wystawił orzeczenie żebym miała cesarkę :) Więc idź kobieto, podramatyzuj, zapłacisz ze 100 zł i będziesz spokojna :)

Gość ale jak znaleźć
takiego lekarza któy wystawi zaświadczenie o wadzie wzroku której nie ma? trzeba mieć chyba znajomości:(

Gość nie trzeba miec znajomosci
tylko koperte a w niej kilkaset zlotych ;)

Gość a jak znaleźć
czyli wystarczy iść do pierwszego lepszego lekarza z kopertą? a ile w tej kopercie? zdzierają skórę?

kaskaderka... "..........dzidzia ładna,nie uszkodzona ............." ja rodziłam siłami natury i tez moge stwierdzić w 100% że dziecko nie mam uszkodzone i ładne.

Gość szpital medicover
Nazwa procedury (Nazwa potoczna procedury) Poród drogą cesarskiego cięcia (Poród zabiegowy - cięcie cesarskie) Nazwa kliniczno – kontraktowa procedury Poród drogą cesarskiego cięcia Kod usługi PRPG009 Klinika/Centrum Położnictwo Opis Poród drogą cesarskiego cięcia odbywa się w Klinice Ginekologii i Położnictwa w nowoczesnym Szpitalu Medicover i trwa średnio do 8 godzin. Poród prowadzony jest w pełni wyposażonej sali porodowej o bardzo wysokim standardzie, gdzie matka z dzieckiem pozos Cena procedury 8 000,00 PLN Łączny koszt realizacji procedury Od 12 000,00 PLN

a ja rodziłam ze znieczulaniem które nic nie znieczuliło (3 wlewy miałam), bolało jak cholera i wcale się nie dziwię że chcesz cc bo ja juz bym więcej naturalnie nie rodziła. Po cc dziewczyny szybciej funkcjonowały niż ja :(

Dlaczego od razu nastawiacie się na łapówki ? Znieczulenie podają niechętnie, ponieważ może się okazać, że jesteś na nie uczulona.. , a wtedy nie będzie ciekawie. Jeśli aż tak boisz się porodu, to faktycznie najlepszy psycholog. Tylko nie oszukuj go.