Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zebra3

zaluje ktoras ze zaszla w kolejna ciaze?

Polecane posty

Gość ja zaluje ze znowu nie zaszlam
:( bo znowu @ przyszla...:O

Gość ja rozważam kolejną
ciążę ale właśnie się trochę boję ze mogę żałować.

Gość kati33
był taki moment (kiedy byłam w ciąży), że żałowałam. druga ciąża w odróżnieniu od pierwszej była powikłana, groził mi przedwczesny poród, a na dodatek posypało się zdrowie.kilka razy byłam w szpitalu. z tego wszystkiego schudłam zamiast przytyć, a po porodzie byłam cieniem człowieka. więc tak, miałam takie myśli pt. po co mi to było. ale teraz z perspektywy czasu, nie żałuję. mam ślicznego zdrowego synka, który daje mi masę radości. ale kolejnej ciąży już nie planuję. zresztą prawdopodobnie mój organizm i tak by jej nie udźwignął.

Gość zebra3
ja rozważam kolejną a ktora ciaze rozwazasz? ila maja twoje pociechy i ty?

Gość ja rozważam kolejną
Myślę nad 3. Pociechy mają 3 lata i rok, a ja 25. Już zapowiedzieliśmy w święta rodzince że może następne już będą w większym gronie z dużym naciskiem na MOŻE. Mieliśmy możliwość w święta poobserwować rodzinkę z 3 dzieci i fajna rodzinka. Miło się robi jak się na takie patrzy. Jedyne co nas trochę zniechęca to kasa. No bo jak się ma kaski jak lodu i zdrowie dopisuje to nie ma co się zastanawiać. A my jednak dosyć rozrzutni jesteśmy. Ja uwielbiam zakupy, wyjścia do kina, kolacje na mieście. No i sama nie wiem bo wymarzyliśmy sobie w tym roku wyjazd na Chorwacje, a z brzuchem w 8 miesiącu to co najwyżej mogę na weekend wyjechać gdzieś blisko domu.

Gość zebra3
ja rozważam kolejną- tak sie zastanawialam bo mysli rozne sie placza ale duzo dziewczyn w wieku 24-26 co maja po 3 a nawet 4 dzieci i nie zaluja i daja rade

Gość ja rozważam kolejną
wiesz każdy ma inną sytuacje. Jak ktoś ma pieniądze i dzieciom będzie w stanie zapewniać życie na pewnym poziomie to ja nie widzę przeszkód. Najgorzej jak się okazuje że pewnego dnia nie ma co do garnka włożyć.

Gość zebra3
domyslam sie ale jak stac cie na 2 dzieci to i 3 sie przy nich wychowa a sama piszesz ze na nic sobie nie żałujecie

Gość ja rozważam kolejną
Z początku się wychowa bo małym dzieciom wiele do szczęścia nie trzeba, ale później każde będzie miało swoje pasje, a każda pasja w dzisiejszych czasach kosztuje. Same książki to wydatek 600 zł dla jednego dziecka, a im starsze dziecko tym podręczniki droższe. akacje- jakieś kolonie, obozy tematyczne. Ubrania, korepetycje, szkoly językowe, dodatkowe zajęcia z pływania itd. wszystko koszyuje.

Gość do zebra3
...domyslam sie ale jak stac cie na 2 dzieci to i 3 sie przy nich wychowa .." dobre, właśnie co niektóre kobiety mają takie podejście i mają po 5-8 dzieci nie mając środków do życia, no bo jak sie tyle wychowa to jedno więcej też i tak co rok to prorok

Gość nnnneddd
upssss

Gość trzeba zyc dalej
a te wpadki to co, jest ich niemało, no ale są dzieci i już nawet żałowanie nie pomoże

Gość wpadka wpadką ale
autorka świadomie zaszła w kolejną ciąże, nawet rozpaczała że jej się nie udało w pierwszym cyklu starań i że musi zajść, a jak już jej się udało to tylko narzeka i jednak się okazuje że wcale dziecka nie chce. Tak to jest jak się traktuje ciążę i dziecko jako lekarstwo na małżeńskie kłopoty. Najpierw się załatwia swoje problemy a potem zachodzi w ciążę bo inaczej wygląda właśnie tak jak u autorki.

Gość mionka
własnie założyłam podobny temat, ja zaszłam drugi raz i nie wyobrażam sobie tego co będzie dalej, mam już syna, a teraz będzie drugie dziecko, jestem w 19 tygodniu. Musze przyznac, ze żałuje, z dwójką dzieci jest więcej obowiązków, a i ciąża mnie bardziej męczy, kiedy jest drugie dziecko. A u Ciebie?