Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wersida

Zna ktos hiszpanski ?

Polecane posty

Gość wersida

Moglby ktos mi zrobic 2 zadanka, albo przynajmniej jedno ? Mam hiszpasnki na studiach i ten wybor byl dla mnie pomylka :( Kompletnie nie lapie tego jezyka ;/ Zadanie przesle na e-maila :) z gory dziekuje :)

Gość wersida
nie mam male :D

Gość llpp
wrzuc linka, zobaczy sie

Gość i tak się zastanawiam
llamo się pisze...

Gość caterrrina
hej yo hablo espanol un poco... ale może mogłabym pomóc Ci w tych zadankach:)

Gość wersida
Ehhh ... studiuje ekonomie, wiec nauka jezykow nie jest moim priorytetem. Oprocz hiszpanskiego (do nauki ktorego mnie zmuszono, nie otwarto grupy z j.wloskiego) ucze sie j.angielskiego. J.angielski znam biegle, a ten 2 jezyk to tak dla picu jest ;/ Dlatego nie mam zamiaru rzucac studiow, bo na filologii nie jestem ;/

Gość fretka pikna
J.angielski znam biegle Taa, wyjedz za granice. zacznij poslugiwac sie jezykiem 24h i potem pogadamy o tej twojej bieglosci:D

Gość wersida
Zadaj pytanie (odpowiedzi sa w /.../) 1.) /Estoy esuchando/ un disco. 2.) Me gusta /la camisa negra/. 3.) En Katowice hay / 23 farmacias/. 4.) Su padre es /médico/. 5.) Mi deporte preferido es /tenis/. 6.) El curso empieza /en octubre/. 7.) Trabajo aqui /desde hace 2 anos/. 8.) Este autobús va /por la autopista/. 9.) Lo tengo /para Carmen/. 10.) Voy al dentista /cada 6 meses/. Przetłumacz 1.) Przepraszam, czy wie pan gdzie znajduje sie jakas apteka ? 2.) Czy widzi pan tamta ksiegarnie na rogu ? Apteka jest dokładnie obok. 3.) Ile kosztuje ten zegarek z wystawy ? Mogę zapłacić kartą ? 4.) Masz monete na wozek ? Tak, trzymaj. 5.) Spójrz, są obnizki w sklepie z ubraniami. 6.) Najpierw musze wyjaz pieniadze z bankomatu, pozniej moze 7.)Czy moze mi pan zapakowac te ksiazke na prezent ?

Gość caterrrina
ale fajnie studiować ekonomię być z lekka kumatym w językach, by móc rozwijać się zawodowo nie tylko w Polsce, a angielski? heh nie jest już w większości korporacji uważany za obcy;] to wręcz normalne, że się go powinno znać ;):P

Gość llpp
1.) /Estoy esuchando/ un disco. Que estás escuchando? 2.) Me gusta /la camisa negra/. Que te gusta? Que camisa te gusta? 3.) En Katowice hay / 23 farmacias/. Cuantás farmacias hay en Katowice? 4.) Su padre es /médico/. A que se dedica su padre? 5.) Mi deporte preferido es /tenis/. Cual es tu deporte preferido? 6.) El curso empieza /en octubre/. Cuando empieza el curso? 7.) Trabajo aqui /desde hace 2 anos/. Desde cuando trabajas aqui? 8.) Este autobús va /por la autopista/. Por donde va este autobus? 9.) Lo tengo /para Carmen/. para quien lo tienes? 10.) Voy al dentista /cada 6 meses/. Con que frecuencia vas al dentista?

Gość wersida
ogromnie dziekuje :)

Gość caterrrina
a i proszę, jednak ktoś mnie uprzedził::)

Gość wersida
A mozecie sprawdzic tlumaczenie mojej kolezanki ? 1) Disculpe, ¿sabe dónde hay algún tipo de farmacia? 2) ¿Ves Tamta librería de la esquina? Farmacia es exactamente al lado. 3) ¿Cuánto cuesta este reloj de la serie? Puedo pagar mi tarjeta? 4) Usted tiene una moneda en tenedor-ascensor? Sí, espera. 5) Eche un vistazo a las reducciones están en la tienda de ropa. 6) En primer lugar, debo wyjaz dinero de un cajero automático, puede más tarde 7) ¿Puede hacer las maletas este libro como un regalo?

Gość wersida
1) Disculpe, ¿sabe dónde hay algún tipo de farmacia? 2) ¿Ves Tamta librería de la esquina? Farmacia es exactamente al lado. 3) ¿Cuánto cuesta este reloj de la serie? Puedo pagar mi tarjeta? 4) Usted tiene una moneda en tenedor-ascensor? Sí, espera. 5) Eche un vistazo a las reducciones están en la tienda de ropa. 6) En primer lugar, debo wyjaz dinero de un cajero automático, puede más tarde 7) ¿Puede hacer las maletas este libro como un regalo?

Gość llpp
1) Disculpe, ¿sabe dónde hay algún tipo de farmacia? Perdon, sabe donde hay una farmacia por aqui cerca? 2) ¿Ves Tamta librería de la esquina? Farmacia es exactamente al lado. Ve Usted aquella libreria de la esquina? La farmacia esta exactamente al lado. 3) ¿Cuánto cuesta este reloj de la serie? Puedo pagar Cuanto cuesta este reloj de la vitrina? Puedo pagar con tarjeta de credito? 4) Usted tiene una moneda en tenedor-ascensor? Sí, espera. Tienes una moneda para la carrito? Si, tiene. 5) Eche un vistazo a las reducciones están en la tienda de ropa. Mira, hay rebajas en la tienda de ropa. 6) En primer lugar, debo wyjaz dinero de un cajero automático, puede más tarde Primero, tengo que sacar dinero del cajero automatico, tal vez mas tarde 7) ¿Puede hacer las maletas este libro como un regalo? Me lo puede envolver para regalo?

Gość dziekuje raz jeszcze
🌻