Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość faficzka2006

niemowle 6 tygodni

Polecane posty

Gość faficzka2006

ile powinno wazyc takie dziecie?przy dlugosci ok 62 cm? ile razy jesc po ile?tak, sprawdzalam w roznych miejscach, ale ciekawa jestem jak to w praktyce wyglada?

w książeczce zdrowia jest tabela z centylami i sobie zobacz :) mój ma już około 70 cm i 8 kg chłopiec i jest to waga ponoć idealne wg lekarza :)

Gość niby wiem.
moj ma 57 cm i 4.5 kg ma 5 tyg je roznie miedzy 750 a 880 ml

Gość faficzka2006
to ogladalam juz :) butla

Gość faficzka2006
8.12 wazyla 4900 a wtedy miala 4 dni do skonczenia miesiaca. z urodzenia: dlugosc 57 cm

Gość niby wiem.
z tego wychodzi ze moj je ok 100 ml za duzo. powinien jesc 6 posilkow a je 7-8 i jak mu to przetlumaczyc ze je za czesto i za duzo ? :(

Gość saleminka8
mój gdy miał 6tygodni i 3 dni miał 6250g obecnie ma 7 tygodni i 2 dni i je posiłki 90-170 ml na dobę a całkowicie hmm nie wiem ale ponad 1l wypija hehe bo w nocy wstaje 3-4 razy i zjada po 120ml gdzieś i w dzień różnie,zje sobie 60,90,120...róznie a ubranka różnie nosi,przewaga 62 i 68 już zaczynam mu ubierać,ale są za duże troszkę,ale wyglądają na nim wporządku :)

Gość saleminka8
ja akrmie na żądanie i cóż,przybiera 300-400g na tydzień

wcześniak z 35,5 tc waga 3600 cm 56 3 tygodnie-3960 6 tygodni-5120 2,5 m-ca -5990 3,5 m-ca 6700 4 m-ce - 7120 teraz 5 m-cy i około 8000 tylko że chłopak, wzrostu nie mierzą ale ma około 70 (po przewijaku widzę ;))

Gość saleminka8
6 razy 110-130 ml hehe w 2 miesiacu,a mój je w nocy po 120ml i to 3 razy w ciągu dnia więcej niż 4 więc je więcej niż powinien,ale czy zastępować mu posiłki np herbatką...nie wiem przybiera dużo,urodził się 4200,waga spadła do 4030 a w dniu wypisu miał 4070 (11.11) a 25.11 miał już 4800g a w ubiegły wtorek 6250g hehe

Gość saleminka8
a teraz ma 7 tyg i nie wiem,na szczepieniu będę znała wagę :)

Gość faficzka2006
mała je w nocy 2 butelki po 100ml (tak kolo 2 i kolo5) w dzien to jak jej sie chce i kiedy chce...za chiny nie moge jej tego uregulowac...przepajam ja koprem bo ma kolki, przed posilkiem dostaje infacol.i w dzien maaalo spi

Gość saleminka8
faficzka2006 mój też coraz mniej śpi w dzień,wiecej czasu spędza na ćwiczenie uśmieszków i gaworzeniu hehe ma 7,5 tygodnia