Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona_89

zmiana tabletek anty- pomóżcie!

Polecane posty

Gość zmartwiona_89

Dziewczyny, proszę Was o pomoc. Zmieniłam tabletki anty z Cilestu (35 mg Ethinyloestradiolum + 0,250 mg Norgestimatum ) na Rivegidon (0,03 mg Ethinyloestradiolum + 0,15 mg Levonorgestrelum) po zrobieniu 7 dniowej przerwy.Jednak czytam o tym, że w przypadku zmiany tabletek silniejszych na słabsze nie powinno sie robić 7 dniowej przerwy, ale zacząć branie nowych tabletek bez przerwy lub w 1 dniu krwawienia. Kochałam się z chłopakiem w 7 dzien nowego cyklu bez zabezpieczenia. Róznica miedzy tymi tabletkami nie jest chyba taka duża.. z 0,035 mg estrogenu na 0,03 mg. Czy jest szansa, że owulacja wystąpiła i doszło do zapłodnienia :/?

Gość zmartwiona_89
pomóżcie:)

Gość dzieci do książek

Gość zmartwiona_89
a czemu tak uważasz? Ja sie teraz boje bo naczytałam sie,że nie robi sie przerwy przy zmianie z silniejszych na słabsze bo moze dojsc do owulacji...

Gość zmartwiona_89
a czemu tak uważasz? Ja sie teraz boje bo naczytałam sie,że nie robi sie przerwy przy zmianie z silniejszych na słabsze bo moze dojsc do owulacji...

Gość natasza srasza masza
tez zmienialam z mocniejszych na slabsze i lekarz mi kazal zrobic przerwe;p potem tak jak Ty sie naczytalam ze powinno sie nie robic przerwy, ale ja w ciazy nie jestem wiec mysle ze spokojnie ;] teraz znowu zmienialam tabletki a moj lekarz zawsze jakos inaczej mi mowi niz jest w ultoce albo w innych zrodlach i czasami juz mnie to koluje bo np. ostatnio przy zmianie juz bylam w przerwie a nie powinnam robic przerwy bo zmnienialam dla qlaire i co i dupa i teraz tez nie wiem czy jestem bezpieczna czy nie ;p

Gość zmartwiona_89
Dzieki Natasza =* Pocieszyłaś mnie trochę. Ale mimo wszystko, jakbym kiedys jeszcze raz miała zmieniac tabletki to bym nie robiła przerwy. Przynajmniej miałabym pewność, że ciągłość ochrony jest zachowana, a tak to trzęse portami

Gość zmartwiona_89
Może ktoś jeszcze pomoże :)?

Gość zmartwiona_89
up

ale gdzie się naczytałaś? trzymaj się ulotki bo w necie różne cuda się znajdzie i faktycznie można lekko zwariować. jeśli postąpiłaś tak, jak nakazuje ulotka to nie masz się czym martwić.