Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dupa a nie zaręczyny

Nie przyjęłam zaręczyn mojego faceta.

Polecane posty

Jesteśmy razem już 3 lata i od początku znajomości mówiłam mu, że nie mam zamiaru nigdy wychodzić za mąż. On również mówił, że nie chce. A tu ostatnio przyjechał do mnie z pierścionkiem i mi się oświadczył :o Odmówiłam i spytałam dlaczego mi się oświadcza skoro mówiłam mu, że nie planuję małżeństwa, a on się z tym zgadzał. Powiedział, że był pewny, że zmienię zdanie :o Teraz jest obrażony i uważa, że nie traktuję tego związku poważnie. A niestety ja czuję, że to on nie traktuje mnie poważnie skoro nie bierze na poważnie tego co mówię. Jest mi po prostu przykro. Kocham go i chcę z nim być, ale ślubu nie mam zamiaru nigdy brać, co mówiłam mu od początku, a on na taki układ przystał! :(

Gość hgfhfghtfh
skoro od poczatku bylas fair wobec niego to facet ma problem, to jego problem a nie twoj bylas szczera

Gość krruszynkaaaaaaaaaa
a mozna zapytać czy myślałas o potomstwie?

Gość hjkmjhkjhkjh
a czemu nie chcesz slubu? nie rozumiem cie, przeciez go kochasz

Gość zwykła prowokacja
0/10

A czy każdy musi chcieć mieć ślub? Dzieci również nie planujemy. A raczej taką mam nadzieję, że za parę lat nie przyjdzie i nie powie, że chce dziecko, mimo że teraz mówi, że nie chce :o

Gość no to napykane
ale wy jestescie dziwni? co to za glupie pytania czemu nie chce slubu? nie chce i koniec :O ja tak samo nie mam zamiaru wychodzic za maz, bo po chuj mi problemy?:O mozna byc ze soba bez tego chorego swistka. slub i kosciol to jedna wielka sciema i gowno, a dzieci mozna miec bez tego i nic komu do tego 🖐️

Gość hjkmjhkjhkjh
ej o czym wy gadacie jakie problemy? jak sie kogos naprawde kocha to problemow nie ma. Sory ale zabrzmialo to tak jakbys sie bala zobowiazan...ze jak zyje sie bez slubu to mozna latwo sie rostac bez zadnych formalnosci a po slubie juz nie. Zalosne troche ale kazdy ma prawo miec wlasne zdanie i ja to uszanuje mimo ze moje zdanie jest odmienne

Gość Ernior
często na Allegro kupuję pierścionki z białego albo żółtego złota próby 585 lub 750 ze sporej wielkości diamentem , czyli ponad pół karata , średnicy ponad 3 mm , faceci zrozpaczeni pozbywają się pierścionków zeręczynowych z diamentami i sprzedają takowe za grosze firmy APART albo KRUK , kupuję takie pierścionki na zasadzie lokaty ale serio to mnie jest żal tych facetów, musieli sporo odkładać aby kupić dla tej swojej pierścionek z diamentem pięknej czystości i nagle wtopa na maksa : facet piszę, że sprzedaje ten pierścionek, ponieważ jak to bywa w życiu coś tam nie wyszło i oddaje do licytacji od jednej złotówki , wniosek - facet woli oddać pierścionek z diamentem za grosze zamiast ofiarować pierścionek kobiecie którą chyba kochał i miał swoje zamiary ale widocznie kobieta z jakiegoś powodu nie zasługiwała na ten pierścionek :( smutne to jest .

Jestem tego wręcz pewna że facet zgadzal sie na brak slubu tylko dlatego zeby wszytsko było w porządku bez klotni ale mial nadzieje że jednak zmienisz zdanie.. Jednak pokazałaś ze tak nie jest.. Nic na o nie poardzisz. I myślę ze z dziećmi byłoby tak samo

Jestem tego wręcz pewna że facet zgadzal sie na brak slubu tylko dlatego zeby wszytsko było w porządku bez klotni ale mial nadzieje że jednak zmienisz zdanie.. Jednak pokazałaś ze tak nie jest.. Nic na o nie poardzisz. I myślę ze z dziećmi byłoby tak samo

slub cywilny warto wziac chociazby z wygody - przydaje sie w zwyklym codziennym zyciu bo latwiej o kredyt, rozliczenie sie z urzedem skarbowym, gdy ktores z was zachoruje lekarz ma prawo udzielic wszelkich informacji, dziedziczenie tez przechodzi na Ciebie i ewentualne alimenty na dziecko, latwiej potem o podzial majatku i dziecko nie ma obciachu w szkole ja tam slub wezme, tylko ze z milosci :)

Gość asdfaaaa
No wlasnie zastanawiajace jest to dlaczego tak bardzo sie przed tym bronisz. Skoro sie kochacie i chcecie ze soba byc to co stoi na przeszkodzie? Na argument "slub to niepotrzebny swistek" mozna rownie dobrze odpowiedziec "skoro taki nieptrzebny i nic nie znaczacy to dlaczego sie tak przed nim bronisz". Kazdy zyje wedlug swoich zasad,jeden chce slubu drugi nie.Ale dla mnie takie zapieranie sie jest tchorzostwem, strachem przed odpowiedzialnoscia i podjeciem decyzji.Bo w koncu nie majac slubu latwiej sie potem rozstac nie? :) ...

Gość Ernior
Tu temat jest 'dupa a nie zaręczyny ' , a zatem namawiam, trzymajmy się tematu i dlaczego faceci wolą sprzedać za grosze na Allegro pierścionki zaręczynowe z diamentem niż podarować tak zwanej swojej kobiecie , kobiecie która już zniknęła z jego życia ponieważ narozrabiała ostro !