Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tyŚ

Jak nauczyć suke pinczerka miniaturke sikać na kuwete ?

Polecane posty

Gość tyŚ

Mam problem ! Posiadam psa ( suke )... pinczerka miniaturke . Jest mały i niemożna wychodzić z nim na dwór , dlatego też kupiłam mu kuwetę . Suczka jednak nie chce tak załatwiać ... woli pójść do mnie na łóżko lub pod nie ;(( Nie wiem jak ją tego oduczyć ?.

Gość aiso
stawiaj jej jedzenie w miejscach gdzie się wysikała zapach jest bardzo intensywny w jakim miejscu została zabrana od matki? to dziwne aby pies sikał na łóżko (suka uczy szczeniaka żeby nie załatwiał się tam gdzie śpi) kuweta: wstawiasz tam psa dokładnie co 1godz jak już coś się uda zrobić pies dostaje przysmak (kawałek gotowanej piersi z kurczaka) w jakim wieku jest twój piesek?

Gość aiso
stawiaj jej jedzenie w miejscach gdzie się wysikała zapach jest bardzo intensywny w jakim miejscu została zabrana od matki? to dziwne aby pies sikał na łóżko (suka uczy szczeniaka żeby nie załatwiał się tam gdzie śpi) kuweta: wstawiasz tam psa dokładnie co 1godz jak już coś się uda zrobić pies dostaje przysmak (kawałek gotowanej piersi z kurczaka) w jakim wieku jest twój piesek?

Gość nieeeeeeeeetaaaaaak
Niee! To wymaga cierpliwości.Nie dawaj jedzenia tam gdzie sika! A ty chciałabys tak jeść? Trzeba położyc ściereczkę/nie kuwete/,kóra pachnie moczem i za każdym razem jak mała się przebudzi-od razu ją postawić na te ściereczke i mówić "siusiu" i pokazywac na ściereczke.Do oporu-ona sie nauczy,wiem-mam 40 letnie doświadczenie z pinczerkami.Powodzenia.

a dlaczego pies nie może wychodzić na dwór? nie rozumiem.,... poza tym kuwety ze żwirkiem to toaleta dla kota a nie dla psa

Gość nieeeeeeeeetaaaaaak
Pinczerek-w dodatku młody-nie może wychodzic na dwór! A Ty byś wyszła na mróz bez koszuli?

Gość aiso
pewnie jest w trakcie szczepień DHP, dlatego nie wychodzi niiiieeeeettaaaak twój sposób jest racjonalny ale stawianie jedzenia w miejscu gdzie nie powinno się robić siusiu jest także polecaną metodą :) u kotów i u psów :)

Gość aiso
poza tym właśnie...pies nie chce jeść tam gdzie narobił więc postara się nie załatwiać na łóżku, rozumiesz :)?

Gość tyŚ
Do aiso ~> Suczka ma 11 tygodni i jest w trakcie szczepień . Pani doktor surowo zabroniła wychodzenie na dwór nawet w odpowiednim ubranku . Dziękuję wszystkim za cenne informacje , zobaczymy czy poskutkuje ;) Pozdrawiam ;)

a, no to nie o to chodzi, że mały, tylko że młody bo mały to i stary pinczerek miniaturka jest i tak to zrozumiałam