Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

F_R_Y_T_A_

Super sposób na wągry !! 60 usuniętych wągrów już po 1 sesji !

Polecane posty

Hej ;) .. mam dla was super sposób na wągry. Jeżeli by ktoś mylił wągry, z np. zaskórnikami czy czymś podobnym, to powiem, że wągry to czarne kropeczki, strasznie upierdliwe ;P na czole, między brwiami, brodzie i głównie na nosie. Otóż trzy dni temu byłam z nimi u kosmetyczki, gdyż nie mogłam już z nimi wyrobić. Nie dajcie się zwieść, bo moja koleżanka była u kosmetyczki, i ona jej powyciskiwała te wągry! nie dajcie sie okaleczyć!! zostaną masakryczne blizny, czerwony nochal przez cały dzień, nie mówiąc o tym, że po 2 dniach znowu się pojawią nowe wągierki ;) . a więc byłam u tej kosmetyczki, spoko laska ;) powiedziałam jej o tamtej kosmetyczce, i ona mi powiedziała ze tamta "poszła na łatwiznę" .. usunięcie wągierków wymaga troszkę czasu. wypiszę wam po kolei co robiła mi kosmetyczka. 1) Dokładne oczyszczenie skóry. Czym? żadnych mega środków.. poprostu woda z szarym mydłem, wysuszyć, i obmyć spirytusem salicylowym. 2) W porcelanowej misce (coś a'la waza do zupy) nalała wrzącej wody, i wrzuciła 3-4 torebeczki rumianku. 3) bez zaparzania, od razu kazała oprzeć mi głowę nad tą miseczką, przykryła mi całą głowę razem z tą miseczką ręcznikiem, żeby para nie uciekała. [ UWAGA - nie dotykać nosem wody, można się oparzyć hehee ;P ] 4) "wyparzałam" twarz przez około 15 minut. 5) po 15 minutach, cała twarz oczywiśie mokra od oparów. NIE WYCIERAMY TWARZY!! na tą morą twarz nakładamy "Oczyszczający żel myjący przeciwko wągrom z mikrogranulkami GARNIER" - ponoć najlepszy ;) 6) wcieramy żel dokładnie w "Zawągrowane" partie twarzy, i zmywamy go. NIE WODĄ!! resztą rumianku. on już jest w temperaturze pokojowej. .. wyjaśniam ; taka paprowanka z rumianku otwiera pory. Wcierając żel z mikrogranulkami wymywamy wągierki z tych otwartych porów. Widać różnicę już po 1 sesji ;) .. można robić taką sesyjkę dwa razy dziennie. mówię wam, super sposób ;)

Gość dzięki za post
:)

Gość melomaniaczka
fajnie ja spróbuję ale bez parówki (bo nmi serce stanie, paróka podnosi ciśnienie) tylko z myciem gorącą herbatą rumiankową.

Laska wspominała coś jeszcze, że rumianek uodparnia, i odtykja zatkane zatoki ;P . ale to tak na marginesie ;)

Gość ulka laleczkaaaa
ile zapłaciłaś za tę usługe u tej kosmetyczki?

Gość gizsa
"parowki ' nie sa zdrowe obkurczaja naczynka

zapłaciłam powiem Ci szczeże ze nie mam pojęcia ile to kosztowało, bo robiłam nie tylko z twarzą porządek i płaciłam a wszysto razem, ale podejrzewam że zmieścisz się w 50 zł ;)

Gość ulka laleczkaaaa
wiesz co, tak to dokładnie opisalas, że chyba zrobie sobie w domku mały salon kosmetyczny ;) wielkie dzięki 🌼

o obkurczniu możesz powiedzieć tylko w nie więcej niż 20% kobiet.. u dużej mniejszości kobiet można mówić o tendencji do pękania naczynek krwionośnych, rozmawiałam z nią i o tym.. pytała, zy jak np. długo się opalam, albo siedze na saunie wychodzą mi czerone pajęczynki :D a mi nie wychodzą :)

nie ma za co ;) .. Po to opisałam żebyscie korzystały, ja też co dziennie dwa razy dziennie robie sobie taką sesyjkę ;)

aha, i lepiej to robić leżąc na brzuchu na podłodze, bo na siedząco po 3 minutach kark cierpnie niemiłosiernie ;))

Gość parówki to przestarzały sposób
ja mam cerę naczynkową i wtedy lepiej już peeling kwasem migdalowym. Ogólniepolecam mikroderebrazję, peeling kawitacyjny czy peeling kwasami AHA lub BHA. I taka sesja 2 razy dziennie to masakra dla skóry - max 2 rzy w tygodniu - a najlepiej raz.

przestarzały ale dobry, mi pomaga, a co do kwasów to jestem na nie uczulona, i mogę stosować jedynie BOROWY ;)

Gość a jak po tej parówce
zamknąć te pory? Same się zamkną czy jest jakiś sposób? Bo jak się nie zamkną to chyba zanieczyszczenia będą się znowu tam dostawać?

Gość parówki to przestarzały sposób
a na migdałowy też?? jest bardzo łągodny i nawet dla mojej mega wrażliwej i alergicznej naczynkowej skóry jest ok. wszystko zależy od stężenia.

zioła moggą być jakiekolwiek lubisz, nawet nie muszą być w postaci herbaty, mogą byc nawet olejki ;) chodzi poprostu o opary z ziół

Gość fffrryyttaaaa
tobie potrzebne takie parrowy ,bos pryszczata,mnie niee

zioła mogą być jakie lubisz, to nie ma znaczenia, możesz sobie nawet nalać olejku ziołowego, tutaj chodzi o opary ;)

Gość niveacreme
Skąd wiesz, że wągrów było 60? Policzyłas je tak dokładnie?

zioła mogą być jakie lubisz, to nie ma znaczenia, możesz sobie nawet nalać olejku ziołowego, tutaj chodzi o opary ;)

jak byś przeczytała post od początku to byś wiedziała ze miało być 60% wągrów, ale w tematach nie przyjmuje znaku procentu .

jak byś przeczytała post od początku to byś wiedziała ze miało być 60% wągrów, ale w tematach nie przyjmuje znaku procentu .