Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość realistkax1919

tabletki YAZ. Zapomniałam kilku , co robić by nie przerwać?

Polecane posty

Gość realistkax1919

wyjechałam i zapomniałam talbetek, nie brałam w sobotę niedziele poniedziałek i dziś. Co robić? Czy mogę przyjąć 4 naraz? Nie chciałabym przerywać. Dodam, że od razu jak nie wzielam dostalam okres po dwóch tyg od poprzedniego, czy to normalne? Proszę o jakąś normalną odpowiedź. :D

'Dodam, że od razu jak nie wzielam dostalam okres po dwóch tyg od poprzedniego, czy to normalne? " no jak przez cztery dni nie bierzesz piguł to organizm stwierdza ze zaczęła się przerwa i krwawi z odstawienia. nic w tym dziwnego. teraz to ja bym kontynuowała te przerwe jako normalną przerwe miedzy opakowaniami. branie dalej i tak nic Ci nie da, efekt antykoncepcyjny już cofnięty, orgaznim zaczął nowy cykl... dokończ siedmiodniowa przerwe i bierz nastepne opakowanie.

Gość nawet bardzo dobry
w yaz nie ma siedmiodniowej przerwy, bierze sie je ciągle czyli rozumiem, ze nie rozpoczełas nowego opakowania??

aj tak, nie zwórciłam uwagi :) w Yazie są te tabletki placebo. 4 chyba, tak? no to te cztery dni przerwy nalezy traktowac jako cztery dni z tabletkami placebo. autorka powinna wiec na piąty dzień (czyli dziś) zacząć nowe opakowanie od razu. i mimo wszystko chyba bezpieczniej bedzie sie przez tydzień zabezpieczac dodatkowo...