Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikalams

Prosze jakie kolory do brazowych oczu?

Polecane posty

Gość mikalams

hej wiem wiem ze to maly problem ale jednak jestem kobieta i chcialabym zebyscie mi pomogly ^^ Sprawa ma sie tak: Chcialabym jakos ladnie pomalowac oczy tylko hmm nie wiem za bardzo jak. Oczywiscie na sylwestra :] Mam oczy brazowe. Tunike koloru wyblaklej czerni z biustem w kolorze srebra, blyszczacy. jak moglabym pomalowac oczy? Chcialabym cos ladnego, moze cos co troszke upodobni mnie do japonki ^^ Niestety nosze okulary i chce zeby efekt byl ladny ^^

Gość mikalams
niestety nie dysponuje niesamowita paleta kolorow cieni wiec moze cos latwiejszego? ^^

Gość lubie stare zapachy
http://www.youtube.com/watch?v=ltQ6uo3LQY4 mam podobny typ urody do Ciebie i ten makijaz zrobi furore na ostatniej imprezie :) tyle ze ja uzywam pigmentow MAC, rzadko inglot, gosh, cieni nouba. no i mam troche wprawy jesli zbyt trudny to ogladnij inne filmiki ohmykat i tam cos wyszukaj - ona swietnie i obrazowo tlumaczy :) pewnei cos ci sie spodoba. achas jeszcze sa makijaze na SNOBCE: http://www.snobka.pl/artykul/5794/makijaz_61_-_wielki_blekit http://www.snobka.pl/artykul/5513/makijaz_55_-_blekitny to takie przykladowe.... przejzyj tam co jest napewno cos wybierzesz. ciezko doradzac jaknei znam twojej palety cieni ani mozliwosci :)

Gość najlepsiejsza to
zieleń,fiolet,szary,zgaszone srebro może złoto wiem po sobie ze w niebieskim wygladam jak małoletnia koorwa z Rosji

jeszcze zależy jaki masz typ urody: zima, lato itp...

Gość lubie stare zapachy
pamietaj zeby uwzglednic to ze nosiz okulary. dzisiaj dobrze zrobi ci peeling twarzy i maseczka oczyszczajaca a na noc relaksujaca. pamietaj o bazie pod makijaz zeby trzyma sie dugo. jezeli chcesz uzywac pigmentow zwlaszcza tych mocnonasycnych kolorem to musisz miec cos do uzywania cienie na mokro - inglot ma fajny prpdukt. mozesz posatwic na kolore kreski czy eyeliner, jeden monochromatyczny kolor tylko zaznaxczony mocniejszym akcentem na koncu. a moze kolorowy tusz? pamietaj o wykonczeniu makijazu jasnym cieniem w kolorze skory nalozonym pod lukiem brwiowym zeby polaczyc kolory i miec fajny efekt oka. No i baw sie dobrze :)

Gość mikalams
oj wiedzialam ze zapomnialam ^^ Wlosy mam z natury ciemny blond ale teraz mam niby braz niby wyblakla czern ale bardziej braz. Cere mam baaardzo jasna :]

mnie wizażystka powiedziała, że jestem typem zimy meksykanskiej, mam brazowe oczy i włosy, jasnooliwkową karnację i dostępne dla mnie kolorki to zwłaszcza fiolety, szmaragdowa zieleń,czerwień, biel, ciemna czekolada, lilla, ale absolutnie nie brazy, złote, niebieskie

Gość lubie stare zapachy
niebieski to trudny kolor i nie kazdemu pasuje, duzo zalezy od konkretnego odcieniu i nasycenia, ja bardzo lubie tak zwany zielononiebieski odcien. wiele osob ma mala palete i nibieskie kolory ma. Ale moze i faktycznie wiekszej ilosci osob o takim typie ourody bardziej do gustu przypadnie fiolet.

to wg mnie też jesteś zima meksykańska...a co do okularków to sie nie martw, pewnie masz krótkowzroczność, a okularki do tej wady na szczęście nie zmniejszają oczu tak jak u dalekowidzów. Efekt będzie napewno świetny :)

Gość lubie stare zapachy
malolata bo ty jestes "ciepla" zima :) tzn. nie jestes typu krolowa sniegu. masz ciemna karnacje i twoj typ urody jest latwy zeby go fajnie umalowac. osoby o ciemnych oczach, ciemnej oprawie, ciemnych wlosach a jasnej karnacji - jak ja - maja sporo trudniej :) zazdroszcze CI :)

Gość mikalams
dysponuje takimi rzeczami do makijarzu xD : 3 odcienie fioletu firmy SENSIQUE Jakies kolejne dwa odcienie fioletu jasniejsze , brazowy, stare zloto i taki ceglowy. Bialy, bezowy, jasny roz, zolty, niebieski, braz, ciemny roz, jasna i ciemna zielen, grafit, braz ciemny, fiolet. jasny rozowy delikatny i to tyle z cieni ^^ Posiadam jeszcze brokat fioletowy i srebrny do oczu czarna kredke ale ona slabo maluje i brazowa tak samo slabo malujaca. eilainer czarny firmy DIANA Tusz do rzes z ORIFLAME I blyszczyk z tutti frutti xD Taki dziwny roz z fioletem. No i roz do policzkow ^^

oj nie taka ciemna ta moja karnacja, jasna, a kiedyś wogóle blada byłam. Teraz jest ok. Dobrze dbam o skórę, postawiłam na pielęgnację i nie używam już też podkładów, bo zmądrzałam. Miałam dobry podkład z rouge beny rouge (strasznie drogi, ale dostałam w prezencie, w Polsce go nawet nie ma), to jedyny podkład naprawdę dobry, bo te w sklepach to jakies nie takie zawsze. Używam dobranego w koncu kremu plus baza silikonowa z kaszmirem i buzia jest naprawdę ładna.

Gość mikalams
No i warto dodac ze mam 17 lat i krotkie wlosy jezeli to cos daje xD

Gość mikalams
Ja mam niestety tradzik i plamki po nim wiec musze uzywac pudru. :[ Oczywiscie nie jest juz taki jak byl ale zawsze cos A chce chociaz jutro ladnie wygladac.

brąz, stare złoto i żółty to chyba wszystkich postarzają, wg mnie to jasne blondynki tylko w nich ładnie wyglądają, a niebieskie cienie jakies takie nijakie,

Gość lubie stare zapachy
malolatko tylko ja mam z natury taki jasny odcien i jestem przeciwniczka opalania- za bardzo dbam o sowja skore, chronie ja przed fotostarzeniem filtrami zeby sie opalac - na wszelkie brazery mam uczulenie. Juz polubiam swoja sore iw iem ze jest jasna i tyle - no i jesli twoj wiek to ten z nicka to mam prawie 10 lat wiecej :)

Gość mikalams
hmm nie chce niebieskiego cienia jakos go nie lubie i zle sie w nim czuje... A sylwester juz jutro i musze dzisiaj poeksperymentowac ^^ Jak mi sie uda jakis makijarz to wam potem wysle tutaj zdjecie oczu :]

Gość mikalams
* makijaż Cholerna ortografia xD

Gość lubie stare zapachy
cienie to ty wcale malo nie masz za to latek bardzo malo :) Moze twoj makijaz powinien ograniczyc sie do minimum i powinnas tylko zamaskowac korektorem co nieco, tusz byszczyk i usmiech :) jak sie bardzo upierasz to kombinuj z fioletami - tylko bardzo delikatnie.

Gość mikalams
tzn wiesz mi mowia nawet jak jestem niepomalowana ze mam ze dwadziescia na maksa lat hihi. No i okulary postarzają a nosze od czerwca. Chcialam cos pokombinowac tylko co to jest pytanie xD

Gość mikalams
oki kochane fajnie sie z Wami gada ale ja juz msze zmykac poprobowac te makijaże ^^ Jak mi sie uda to wrzuce wam fotki oki ? ^^

Gość lubie stare zapachy
tak z przyzwyczajenia - bo kazdy mowi -ze skoro mam jasna karnacje to powinnam sie opalac :) nic do Ciebie :)