Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość listopad2009

Woalka ??? Co sądzicie...

Polecane posty

Gość listopad2009

Jak sądzicie czy lepiej do slubu mieć welon czy woalkę??? Zawsze to cos innego.. jakaś nowość bo przeciez najczesciej kobiety maja na glowach welony.. Jesli macie jakies fotki to dajcie linki ;) pozdro

Gość archetyp
Welon jest symbolem czystości, czyli dziewictwa. Jeżeli jesteś dziewicą, śmiało wybierz welon.

Gość listopad2009
no tak... tylko że jesli ma sie fryzurke taka na bok to fajnie moze woalka wygladac. jak myslicie?

Gość wzystko zależy od sukni
do rozłożystej wolaka będzie trochę nie na temat, natomiast do prostej typu koszula nocna- już prędzej. takie jest moje zdanie z tego co wiem to cnoty jeszcze nie sprawdzają i nie słyszałam, zeby podczas ślubu ksiądz powiedział "pani ten welon zdejmie bo nie przysługuje" ;)

ładnie wygląda.kojarzy mi się z dawnymi czasami,czasem spotykam stare zdjęcia rodzinne i takie kobiety miały na głowie (nie wiem czy akurat w dniu ślubu) to połączenie mi się podoba http://www.reneepawele.com/images/maria-l.jpg no i warto umiejętnie dobrać wszystko żeby nie było klapy ze strojem :)

Woalka jak najbardziej tak! :) Wygląda ślicznie i uroczo. Najnowsze trendy na 2010 rok mówią, że welony odchodzą w zapomnienie a właśnie woalki są w natarciu. :) Oczywiście trzeba to traktować z przymrużeniem oka, ale jeśli ktoś nie chce welonu to woalka jest świetnym zastępstwem.