Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlody_23_lata.

Fundusz emerytalny .................... losowanie. O co chodzi ????????

Polecane posty

Gość mlody_23_lata.

Mój kolega opowiadał mi że został wylosowany. Tak przynajmniej sam twierdzi. Pracę rozpoczął we wrześniu. Z tego co mówił wynika że podczas pierwszych 7 dni pracy powinien wybrać sobie fundusz emerytalny. Nic o tym wwtedy nie wiedział. Nic a nic. Nagle w listopadzie zadzwoniła do Niego do pracy jakaś Pani i zapytała czy ma fundusz emerytalny. On nie zrozumiał o co jej chodziło bo nic nie wiedział o tym że coś takiego w ogóle jest :D I podał jej jakąś nazwę swojego funduszu inwestycyjnego. Usłyszał słowo Fundusz to palnął co mu ślina na język przyniosła. I teraz ze 2-3 tygodnie temu dowiedział się że jest coś takiego jak fundusze emerytalne i się je wybiera samemu a jak nie to jest sie wylosowanym. Wybrał sobie Commercial , wypełnił jakiś tam druczek i przesłał im aby zostać ich członkiem. Po tygodniu dostał list że nie może do nich przystąpić bo jest członkiem innego funduszu :( Został więc wylosowany ???? Z koleiteraz ostatnio dostał druczek od "Pekao Otwarty Fundusz Emerytalny - ul . Domaniewska 41A , 02-672 Warszawa ) i napisane jest tak : INFORMACJA O ŚRODKACH ZNAJDUJĄCYCH SIĘ NA RACHUNKU CZŁONKA PEKAO OFE : ................ i tu są dane tj : jego dane osobiste , stan rachunku ( liczba zgromadzonych jednostek , wartość jednostki , łączna wartość ) . A niżej jest napisane że można skonsultować się w razie czego z : Pekao Pioneer Powszechne Towarzystwo Emerytalne S.A. ul. Domaniewska 41A , 02-672 Warszawa. Czyli na to wychodzi że on ma fundusz - Pekao Pioneer Powszechne Towarzystwo Emerytalne S.A ???

Gość mlody_23_lata.
? :(

Gość mlody_23_lata.
kurcze , napisz ktoś ? :(

Gość luśka.........
Dokładnie, Młody 23, zostałeś losowqo przydzielony do tego funduszu.

Gość mlody_23_lata.
luśka ! :D Na głupa wyszedłem :( Kurde no ....... to jest byle jaki fundusz chyba :( Inny chcę 😭

Gość makadamia753
Myślę, że dobrym pomysłem są fundusze emerytalne. Moja ciocia całe życie przepracowała w tej samej firmie, a teraz brakuje jej na leki. Nie chce mieć takiego problemu dlatego warto jest zabezpieczyć się już teraz na przyszłość. https://www.pkopte.pl/ofe/