Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 slabe drinki

kobiece drinki

Polecane posty

Go艣膰 slabe drinki

Jutro Sylwester - wiec temat aktualny. Ja biore leki przy ktorych moge wypic tylko jednego bardzo slabego drinka wiec wynalzlam sobie takie cos: http://www.female.pl/artykul/5927/0/0.html ale mozecie wklejac tu inne swoje propozycje. Ja bardzo lubie cuba libre (choc slabe nie jest): http://www.e-drink.pl/drinki.php?nr_drinka=138 tylko z limonka, brazowym cukrem, rum bacardi (najlepiej limon) albo havana, podobny Mojito. http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87979,,Mojito_z_rumu_II,,7145136,9497.html Czy nawet Kamikadze http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/2,87979,,Kamikadze,,-3004465,9497.html Moze napiszecie przepisy na tzw. kolorowe babskie drinki - napewno wielu przyda :) Wiem ze to co podalam sa raczej mocne - no oprocz tych z martini Asti.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 fasola1
advokat0.5, sprite0.5, sok ananasowy 0,5-1.00 rozkruszony l贸d ,0.25 w贸dki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 slabe drinki
bardzo fajny... podbijam 偶eby wi臋cej os贸b si臋 wpisa艂o :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kerla
Biale wytrawne wino albo sekt pol na pol z soda do tego aperol, zeby drink nabral koloru i smaku, ale nie przesadzac z iloscia. Do tego trzy kostki lodu i pol plastra pomaranczy. Inny 4 cal wodki, 2 cal soku z zurawiny, 2 cal soku z limetki, lod kruszony. Wymieszac w shakerze Inny Cytryna pokrojona w czostki, 3 lyzeczki brazowego cukru, 4 cal wodki, lod kruszony. Wszystko w szklance dokladnie wymieszac, gniatac cytryne. Dodac sody. Ozdobic plastrem cytryny. Inny. 4 cal averny, 2 cal soku z cytryny, 2 cal soku z pomaranczy. Wymieszac dokladnie. Dodac kostki lodu. Plasterek pomaranczy. Inny: Pokrojona w czesci limeta, 3 lyzki brazowego cukru, 4 cal rumu Havana club. Wycisnac dobrze limetke wymieszac w szklance dokladnie skladniki. Dodac warstwe kruszonego lodu. Wymieszac raz jeszcze. Dodac kilka galazek miety. Zasypac kruszonym lodem. I do konca zalac soda.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 revitaly
Ja uwielbiam drinki kobiece na bazie malibu albo bia艂ego rumu. W jedne wakacje, kt贸re sp臋dzi艂am na Jersey by艂am "uzale偶niona" od malibu z sokiem ananasowym :) pyszna sprawa :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stylonka
faktycznie drinki z malibu s膮 fajn膮 sprawa na wakacyjny wiecz贸r. Ja bardzo lubi臋 jak robi膮 taki koktajl Pink Panter w jednym z krakowskich lokali le scandale. Z tego co si臋 dowiadywa艂am to jego sk艂adzie jest havana blanco, malibu, pomara艅czowy i bananowy sok oraz grenadine. mniam:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Raczej takie po艂膮czenie typowe na lato, ale je艣li b臋dziecie mieli te wszystkie produkty, to smakowo powinno wyj艣膰 zdecydowanie super. Pr贸bowa艂y艣cie kiedy艣? 艢wietna jest ta pieprz贸wka. 40 ml Pepper Gutt Vodka 120 ml zmiksowanych truskawek lub arbuza rozgniecione listki mi臋ty wymiesza膰 w shakerze i nala膰 na kruszony l贸d

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Doris0
Dziewczyny, a probowalyscie drinkow w parze od vaporti? To jest dopiero alkohol! Wdychasz go i zero kaca na drugi dzien :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hasana
Czysta Gutt Pure + cola + woda dla rozcie艅czenia. Wtedy drink nie jest zbyt s艂odki, a jednocze艣nie daje fajny efekt. Oczywi艣cie, 偶e to kwestia klimat贸w smakowych jakie wam najbardziej odpowiadaj膮, ale taka klasyczna mieszkanka chyba prawie u ka偶dego si臋 sprawdza ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mosna
R贸wnie偶 pij臋 najcz臋艣ciej ich czyst膮, ale oczywi艣cie w po艂膮czeniu z drinem, z jakimi艣 dodatkami. Ca艂kowicie czysta w贸dka z kieliszka to zupe艂nie nie moje klimaty, za du偶o mocy. Wiem, 偶e tutaj w贸dka jest delikatna, nie ma tego posmaku, ale nie zmienia to faktu, 偶e u mnie kilka kieliszk贸w czystej i po zabawie ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gontas
Po prostu czysta Gutt Pure + cola, najprostszy drink, ale chyba jednak zdecydowanie najsmaczniejszy. Kwestia oczywi艣cie taka, jaki klimat najbardziej lubicie. Wiadomo, 偶e proporcje decyduj膮 o mocy drinka. Ta w贸dka jest delikatna, idealnie pasuje do tego po艂膮czenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jolkakaras
Ja z moimi przyjaci贸艂kami najbardziej lubimy drinki z winem musuj膮cym - s膮 l偶ejsze ni偶 drinki z w贸dk膮, ale smak jest 艣wietny! M贸j ulubiony o French 75 z rumem, miodem, syropem limonkowym i b膮belkami :) Zazwyczaj jak mamy ochot臋 na drinki to wychodzimy do baru Bubbles - maj膮 najwi臋kszy wyb贸r i do tego genialne drinki, zawsze jest pysznie :D

Udost臋pnij ten post

Warto zaopatrzy膰 si臋 w pojemnik na l贸d, dzi臋ki kt贸remu w ka偶dej chwili b臋dzie mo偶liwo艣膰 dobrania sobie kostek lodu do drink贸w. Jest to bardzo pomocne akcesorium na ka偶d膮 posiad贸wk臋. M贸j facet cz臋sto dok艂ada sobie ten l贸d do whisky. Kupi艂am go tutaj: https://www.gastrro.pl/rodzaj-lokalu/bar/pojemniki-na-lod.html

Udost臋pnij ten post