Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamakama

kiedy waszym dzieciom wytarły sie włoski?

Polecane posty

Gość kamakama

Moja Milenka właśnie skonczyła 4 miesiące i jak do tej pory ma bujną czuprynke. Urodzziła sie z 4-centymetrowymi czarnymi, włoskami, ktore jak do tej pory wogóle nie zrzedły, a wręcz przeciwnie, zagęściły sie i urosły ok 2 cm. Ma wiec na głowie prawdziwą szope :D Jestem, ciekawa czy tak juz zostanie? U mnie w rodzinie wprawdzie wszystkie dzieci przychodziły na świat z gąszczem włosów ale w tym wieku nie było już po nich śladu. Jak to było u Was? Czy znacie przypadki niemowląt ktorym włoski sie nie wytarły?

Gość estera jesteś tu
mojem 9m-cznemu synkowi sie nie wytarły :)

Gość kamakama
super! czyli jednak sie zdarza i są szanse ze Mila zachowa swoją fryzurkę ;) A wszyscy wokól mi wmawiają ze zaraz bedzie łyskiem..;)mam nadzieje ze nie, bo wygląda teraz uroczo:)

Gość kamakama
i wiecej takich przypadków nie ma..?

Gość weroniśka.w
mój syn taka jak twoja córka autorka miał gąszcz, ale wyszły mu tu z czoła i i schodzą powoli ale zbyt tragicznie to nie wygląda bo rosna kolejne na tym miejscu widzę

Gość za nim ide
u mojego synka do 5 miesiąca była czarna czupryna, a mniej wiecej w połowie piątego zaczeły sie wycierac. Był prawie łysy do 2 latek. teraz ma 3 latka i bardzo geste włoski.

U nas w ogóle się nie wytarły - byłam nastawiona na to, że włosków ubędzie, a tu miła niespodzianka :) Od rodzenia miał bardzo dużo czarnych wlosków i do dziś mu to zostało, tyle, że z czarnych zrobiły się blond :)

Gość za nim ide
no i u mojego też blond :)

Gość gerge
Moja córeczka wprawdzie jest młodsza od MIlenki więc nie mogę wiedzieć co dalej będzie. Jednak ponieważ w ciągu pierwszego miesiąca włoski wycierały jej się i jaśniały (od ciemnego brązu do ciemnego blondu) a potem już wzmacniały się i teraz znów są mocne i ciemne, to nie sądze żeby znów miały słabnąć. Tym bardziej więc co miałoby spowodować osłabienie tak gęstych i ciemnych włosów jak Milenki?

Gość ja żabka on kocur
mojemu nie wytarły się w ogóle, ma prawie 2 lata, więc już nie wytrze;-) U nas od początku zalecane było kładzenie małego na brzuchu, mało leżał na wznak, głównie na bokach i na brzuchu, moze dlatego nie wytarł

Gość bellusia
mojej dzidzi wytarły się ok. 2 mca, takie kółko jak mnich, reszta została

mala ma 8 mcy i wlosy coraz dluzsze, w dodatku blond;-) musze jej zapinac spinki, bo grzywka wchodzi jej do oczu

Gość 12sta gwiazda
moja zuzia miałaa czarnego gestego jeza na główce ale tylko przez 3 tygodnie,włoski wytarły jej błyskawicznie. najpewr wytarły sie całkiem łyse placki po bokach a zaraz potem reszta. całe "łysienie" trwało niespełna tydzien :). do 9 miesiąca nie miała prawie wcale włoskow a teraz ma przesliczne miedziane loczki :)

Gość lizakmalinowy
mojej Fatimce tez sie nie wytarły, zazwyczaj dzieci osob o bardzo ciemnej ciemnej karnacji rodzom sie z włoskami ktore juz zostaja. dziadek mojego meza jest arabem i to pewnie po nim prawnusia ma takie włosy :)

Gość kokokura
mojemu w 6 miesiacu dopiero. zaraz urtosły nastepna blond

Moja Nadia ma 9 miesięcy, urodziła się z bujną czuprynką, którą ma do dzisiaj:)

Gość Aaaby
Mojemu wcale się nie wytarły. Urodził się z pokaźną "szopką" i z takąż już został. :D Dziś leci mu 2 miesiąc i ni włosa nie zgubił. ;) Chyba nie ma reguły na to wycieranie. Jednym się wycierają, a innym nie.

Gość Aaaby
A i dodam, że "świński blondyn" jest :D co przeczy kolejnej regule, że to śniade i ciemnowłose dzieci mają najobfitsze czuprynki.

Nadia jest prześliczną dziewczynką!!! A jakie długie włosy! :) Moja Gabi jest w tym samym wieku ale włosków niewiele i całkiem króciutkie jeszcze. Ale starsza tez miała długo krótkie a teraz ma po pas i bardzo gęste więc to róznie bywa.