Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

EMTI

CO BYŚCIE ZROBIŁY NA MOIM MIEJSCU?????

Polecane posty

Wiem, że pelno takich tematów, ale... Otóż chodzi o to, że zastanawiam się czy jest sens robić dzisiaj test ciążowy, najlepszy wynik wychodzi zawsze rano, a dwa że do miesiączki mam jeszcze 2 dni. Zaczełam podejrzewać, że jestem w ciąży po tym jak pare dni temu na mojej bieliźnie pojawiło się kilka brunatnych plamek, zaczełam wertować internet i wyczytałam, że to może być nadżerka, zaburzenia hormonalne, albo ciąża, na początku w tą ciąże nie wierzyłam, ale z dnia na dzień zaczełam, bo kochaliśmy się bez zabezpieczenia jakoś 3-4 dni po skończeniu miesiączki, a trwała ona 5 dni, no i jak by mi się coś przesunęło to możliwe, potem znalazłam super strone opisującą ciążę tydzień po tygodniu i do każdego tygodnia filmik, pisali i mówili że zarodek zagnieżdża się w 4 tygodniu i wtedy może dojść do niewielkiego plamienia lub krwawienia, przeczytałam i ok, ale następnego dnia znalazłam kalkulator ciąży i wyszło że jak bym była w ciąży to właśnie w 4 tygoniu. Także sama nie wiem, pewnie sobie wkręcam, dzisiaj sylwester i tak mi zależy czy zrobić test, bo jak to w sylwestra pije się alkohol, a ja nie chciałabym zaszkodzić mojemu dziecku, no ale znowu 2 dni jeszcze do okresu i nie widomo czy test wykaże, poza tym stężenie moczu już nie będzie takie mocne... Co byście zrobiły na moim miejscu?

Gość Test ciazowy zrob
W dniu planowanej miesiaczki

Gość Nie ma sensu robic testu
Poczekaj do poniedziałku. A dzisiaj baw się na całego i o tym nie myśl. Nawet jeżeli jesteś w ciąży to zygota nie ma jeszcze żadnego połączenia z Twoim organizmem i kilka kieliszków wina na pewno ani tobie wni ewentualnej ciąży nie zaszkodzi. Test z dziennego moczu na tym etapie raczej ci nie wyjdzie. Zreszta wcale nie musisz być w ciąży więc lepiej poczekac z testowaniem do dnia spodziewanej misieączaki.

Gość bob970
dziwczyno nie panikuj badz rosadna te zeczy moga sie przesöwac test wtej sytuacji iwtym czasie na 2dni przed jest nie wiarygodny poczekaj . Jerzeli okres nie nastompi w najbliszych dniach zwruc sie do lekarza dzisiaj jest sylwester bawsie dobrze gutte rutsch

No właśnie też tak myślę, że poczekam do dnia miesiączki, bo już pare razy tak miałam, że myślałam iż jestem w ciąży, test zrobiłam wyszedł negatywny i za kilka godzin była miesiączka. A co mi szkodzi poczekać, jutro już będzie01.01, 02.01 na rano do pracy niestety i jeżeli w pracy nie dostane okresu to kupie test i rano następnego dnia przed pracą zrobię. A objawy mam jeszcze takie, że mam w brzuchu takie dziwne uczucie, lekko mnie pobolewa jak na miesiączke i tak od 2 dni, nigdy tak nie miałam, zawsze jeden skurcz i już wiedziałam że dostałam okres, szłam do toalety i moje przeczucia się sprawdzały, poza tym w nocy wczoraj i dziś miałam takie uczucie jak bym dostała okres, tak jakby mokro. ale nic nie było, no i jeszcze lekko mnie mdli...

Gość mialam tak samo na
poczatku ciazy.

Gość to prawda co tu piszą
test najlepiej zrobić rano w dniu planowanej miesiączki, a same plamki nie oznaczają ciąży, niemniej, znając już tę niepewność, czy nie jestem czasem w ciąży, tragedia itp., śmiało radzę: zrób test zaraz, potem najwyżej powtórzysz. Jeśli tylko to ma ukoić Twoje skołatane nerwy i uspokoić Cię - warto te 15 zł na test odżałować.

no i odnośnie lekarza to mieszkam w Anglii i tutaj ciąże uznają dopiero pd 12 tygodnia, wcześniej idziesz do rodzinnego i on zbada mocz i ciśnieni, potem dopiero w 12 tygodniu ma sie USG... Poza tym jak bym była w ciąży to by była najszczęśliwsza na świecie i zrobie test 03.01 o ile miesiączka nie przyjdzie i jeśli owy test wyjdzie pozytywnie to mój mąż będzie miał super prezent urodzinowy. Tak bym chciala:)

A Wy jakie miałyście objawy ciąży? I kiedy zrobiłyście test? Przed czy po miesiączce?

Gość mialam tak samo na
ja zrobilam ok tydz po ale mialam nieregularne wiec dokldnie nie wiadomo ile bylo po terminie. zreszta kreska druga byla slaba wiec stezenie hormonu bylo niskie wiec podejrzewam ze akurat mialabym dostac okres albo dopiero bylo ledwo po terminie. a objawy to bole podbrzusza delikatne ktore wczesniej sie nie zdarzaly, wrazliwe piersi, i bardzo delikatne mdlosci ktore niebawem przeszly:)

miałam tak samo na - no ja własnie za 2dni mam dostać okres, ale pare dni temu miałam te plamienia, nigdy tego nie miałam,od 3 dni mam ból podbrzusza, dzisiaj jest mi też strasznie niedobrze, no i chyba kupie test, wyjdzie negatywny to poczekam do okresu jak nadejdzie to ok, a jak nie to powtórzę test i tyle.

Gość mialam tak samo na
najlepiej zrobic test bo gdybanie nic nie da. a to ze ktos mial tak samo nie oznacza ze akurat u ciebie te objawy oznaczaja tez ciaze.

Bo Ty juz sie musisz spic jak... nie napisze co:P Bez alkoholu nie bedzie zabawy czy jak??? Jestes kobieta miej troche szacunku do siebie.

no dokładnie:) i chyba tak zrobię, ale pewnie zobaczę negatywy wynik

jagoda369- przewrażliwiona jakaś jesteś, kto mówi o spiciu ja mówie o piciu alkoholu a nie....