Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasztanhipek

pytanie o żóltaczke u noworodka

Polecane posty

Gość kasztanhipek

Czesc zostałem ojcem prawie tydzień temu jednak malutki w dzień który mielismy wyjść dostał żółtaczki stwierdzili ze jest to fizjologiczna i został zabierany na naświetlanie po dwóch dniach z wyniku 17 zeszło mu na 12 jednak na kolejny dzień znowu mu wzrosło na 13,4 dlaczego tak sie dzieje ze zmalała a teraz wzrosła czy to cos niepokojącego a moze ktos miał tak Mam pytanie jeszcze bo zobaczyłem ze strasznie od tego naswietlania ma wysuszona skore ile to moze potrwac

Gość nasza córka tez tak miała
leżała pod lampami ok 4 doby i przeszlo, ale całkiem to dopiero po ok 6 tyg. Smaruj skórę czymś nawilżającym i daj mu pić wode z glukozą.

Gość dwdwe
Ja tam się nie znam bo moje dziecko aż takiej nie miało, żeby zostać w szpitalu dłużej (za to miało przedłużającą się ale lekarze tylko zbadali krew i zalecili cierpliwość). Niemniej czytałam coś o tym że nawet mleko matki może zwiększać żółtaczkę i że zalecane jest wtedy wstrzymanie się od karmienia naturalnego.

Gość kasztanhipek
tak własnie też powiedzieli mojej zonie ze mleko z piersi może być przyczyną ale narazie nie kazali jej odstawic Pytała sie dzisiaj o to czy smarowac czyms to mówili ze przy naswietlaniu nie smarować a maly cały czas lezy na lampach tylko w nocy z zona a co podawac mu do picia

podawajcie pić małemu bo wraz z moczem jest wydalana bilurbina która jest winna żółtaczce mój synek też miał i po paru tygodniach(ok.2)zeszła

Gość kasztanhipek
jak jest karmiony mlekim z piersi czy tez mu dawac pic

Gość nasza córka tez tak miała
karmiłam piersią cały czas i dodatkowa dopajałam wodaz glukozą żeby żółtaczka szybciej przechodziła, dodatkowo dziecko chce sie pic jak lezy pod lampami córka pod lampami leżala cale 4 doby, wyjmowalam ja tylko na karmienie

Gość kasztanhipek
rozmawiałem z żona odnośnie tego picia poszła powiedzieć to położnej powiedziała ze to lekarz decyduje a u naszego synka jeszcze nie zezwolił na to by podawać mu wode z glukozą