Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja jako wujek

Ile kasy na wesele

Polecane posty

Gość ja jako wujek

ide na wesela syna kuzyna tzn idziemy w dwójkę i sam nie wiem ile kasy powinniśmy dać żeby nie wypść na skąpców ani też nie rozrzucać się za bardzo bo nie jesteśmy ludźmi zbyt zamożnymi :O

Gość ktoś coś napisze
?

Gość parafianeczka hehehehhee
zalezy ile placa od talerzyka jesli np 100 w skrajnych przypadkach jest tak tanio to starczy 300 od pary, jesli 150 to tez bym dala 300 bo na wiecej by mnie nie bylo stac, generalnie chodzi o to zeby parze mlodej zwrocilo sie za talerz

A może zamiast kasy jakiś fajny prezent? Na przykład weekendowa wycieczka do Krakowa. Możecie opłacić młodej parze nocleg (polecam apartamenty w serwisie infonoc.pl) a za swoje wydatki i tak będą płacić sobie sami. A przynajmniej odpoczną po weselu i pojadą sobie gdzieś sami już jako małżeństwo :) A jeśli jednak wolisz pieniądze to ja sądzę, że powinieneś dać ok. 200 zł od osoby. Wszystko zależy od tego ile młodzi płacą za jedną osobę na weselu. Zasada jest taka, że nie powinno się dawać mniej niż za Ciebie zapłacono

Gość ja jako wujek
dzięki za wypowiedzi :) nie wiem ile płacą w knajpie ale dzięki Wam mam juz nieco jaśniej w głowie :)

Gość pepitka
2 lata temu byłam świadkiem na ślubie koleżanki (daleka i nie wiem czemu mnie właściwie wzięłą na świadka;)) i daliśmy im z mężem w kopercie 400 złotych. Generalnie każdy daje ile może, jak robią w lokalu to fajnie dać tyle by im się koszty zwróciły,ale z tym bywa różnie. Na naszym ślubie świadkiem był kolega męża i nie dostaliśmy od niego nic...Ale to człowiek w dość trudnej sytuacji materialnej, więc nie mam uwag:)