Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale ze mnie dekiel

pomoc w angielskim, 3 zdania na czasy przyszłe.

Polecane posty

Gość ale ze mnie dekiel

normalnie zaraz walnę, męczę się z tym już drugą godzinę i nawet nie wiem co jest źle, bo komputer nie zaznacza błędów, jedynie daje punkty 😭 zadanie polega na tym, żeby uzupełnić kropki odpowiednią formą, do wyboru: will, going to, present continuous albo simple present. taki banał, a ja wysiadam, a żeby ktoś mi nie zarzucił, że idę na łatwiznę to wsadzę jeszcze swoje żałosne propozycje :o 1. Come in an hour. I ... the essay by then. (finish) 2. This time next year we ... in our new house. (live) 3. Mum arrives tomorrow. We ... for her at the airport. (wait) boże, pomóżcie 😭

Gość ale ze mnie dekiel
zapomniałam o swoich rozwiązaniach 😭 1. szczerze mówiąc nie mam bladego pojęcia, kombinowałam z I'll finish the essay, ale nie wiem czy dobrze. 2. We are living 3. are going to wait zjebałam równo, nic nie wiem. proszę o litość :o

1 i will have finished the essay by then. moze tez byc i will finish 2. we will be living 3. are going to wait

Gość ale ze mnie dekiel
maureen, dzięki wielkie! :)

Gość wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
1. Come in an hour. I WILL HAVE FINISHED the essay by then. 2. This time next year we ARE GOING TO LIVE in our new house. 3. Mum arrives tomorrow. We ARE WAITING/ARE GOING TO WAIT for her at the airport. ad 1. Tutaj uzycie Future Perfect jest najbardziej poprawne, ale mozna tez powiedziec: I AM GOING TO FINISH the asseay by then. ad.3 Present Continuous wyraza tutaj wieksze prawdopodobienstwo, konstr z going + inf mniejsze.

Gość wwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww
ad 2 maurien dobrze napisala :) sorry, niedoczytalam dokladnie