Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nusienka

7 tydzien a piersi nagle przestaly bolec i sa mekkie.czy to zly znak?

Polecane posty

Na samym poczatku moje piersi byly wielkie i nabrzmiale ze ciezko ich bylo doknac teraz w 7 tyg sa male i miekkie i wogole ich nie czuc. W pierwszej ciazy mialam tak samo-i okazalo sie ze ciaza obumarla.. jak jest u was. a do lekarza dopiero ide za tydzien:(

Gość mamuuuska
moze to byc zły objaw, ja na twoim miejscu wybralabym sie jutro na usg i sprawdzila co sie dzieje

problem w tym ze w Polsce niebylo by problemu a w Iralndii nie ma ginekologow-ciaze mozna sledzic tylko w szpitalu na kontroli co jakis czas.a prywatnie(polskie kliniki) i tak mnie przyjma dopiero za tydzien koszt-160euro :(

Gość drogheda
hej, ja tez mieszkam w Irlandii, jak chcesz to dam ci namiar na taniego lekarza. Ewa

Ja też mieszkam w Irladnii. Jedź do szpitala, najściemniaj im że masz skurcze i cię bardzo boli i że miałaś w ciągu dnia krwawienie i że wieczorem ustało. Bądź przy tym roztrzęsiona... Nie mają wyjścia musza ci zrobić USG. Jedyny problem w tym że aparaty USG w szpitalach są starej day i w 7 tygodniu może nie być widać serca tak czy inaczej. Natomiast polskie prywatne kliniki mają super sprzęt i tam wszystko widać jak na dłoni. Ja byłam na początku 7 tygodnia w Medicusie u Pani Antepowicz. Widać było serce. Jak wytłumaczysz przez telefon że to bardzo nagła sprawa to cię wcisną od razu. Koszt 80-100 euro.

Paulina.. ja ez bylam w medicusie u Moniki no i nieszczescie.wiem ze tam maja super sprzet ale drogo dla mnie. Sprobuje w tym szpitalu

Gość nie straszcie dziewczyny
ja tez miałam miękkie w tym okresie, tkliwośc piersi ciągle mi sie zmieniała.

Nusienka, To w takim razie może ty rzeczywiście jedź do tego szpitala... Tylko tak jak mówię trzeba im trochę naściemniać i panikować. Być może będziesz musiała trochę posiedzieć i poczekać ale wyrzucić cię nie mogą. Jak powiesz im że wczoraj cały dzień krwawiłaś a dzisiaj ustało i że masz jakieś dziwne bolesne skurcze to muszą sprawdzić na USG. Ja tak szczerze powiedziwszy nie miałam. Piersi przestały mnie boleć dopiero po 20 tygodniu. I nikt tu nikogo nie straszy. Najprawdopodobniej wszystko jest w jak najlepszym porządku ale Nusienka sama pisała że raz już tak miała i że okazało się że ciąża obumarła.

Nie panikuj. Ja miałam ciążę obumarłą, a piersi jeszcze miesiąc "były w ciąży". Wszystko zależy od organizmu. Niektóre ko0biety dopiero w 5 miesiacu czują piersi. Idź do szpitala, ale jeśli wszystko w porządku nie wkręcaj sobie, bo będziesz latać co tydzień na usg.

Ja też piersi już od dość dawna nie czuje, a dzidzia kopie i wszystko jest ok:)

dziewczyny a jak mialyscie obumarla ciaze to byly jakies plamienia, krwawienia albo ostry bol brzucha? Pytam bo mnie piersi od jakiegos czasu nie bola, ale dalej mam mdlosci, skora na brzuchu swedzi, brzuszek tez delikatnie urosl chociaz waga stoi praktycznie w miejscu.

no co do ost. pytania ....... ja jestem w 18 yygodniu ciąży .. dziecko żyje..a ja zamiast przytyc schudłam 4 kg ... nie zawsze od razu trzeba tyc

no zaczyna mi wychodzic brzuch :) wyniki mam super, lekarz powiedział ze niemusze brac witamin żadnych ... z urodzoną już córką przytyłam tez jedynie niecałe 10 kg :)

aaaa nie jestem jakos szczegolnie otyła :) ciąże zaczęlam z wagą 56 kg, teraz mam 52 ... ale ja miałam/mam mnóstwo problemów z tą ciążą wiec u mnie to pewnie tez kwestia nerwów o nią...

Ja ostatnia poronilam.. w zasadzie to bylo tak ze najpierw przestaly mnie bolec piersi potem jakby lepiej sie czulam..poszlam na usg a tam serduszko nie bije... krwawienia nie mialam zadnego..dopiero po tyg od usg,przed samzm zabiegiem

Nusienka bardzo mi przykro z poowodu twojej straty..ja tez jestem po jednym poronieniu, wiec wiem co czujesz/czułas

U mnie było inaczej:( miałam wszystkie objawy, a serduszko nie biło dwa tygodnie, więc różnie bywa. Poza tym na zabieg czekałam kolejne dwa, więc z martwą ciążą chodziłam miesiąc. Po zabiegu kontrolowałam betę i wyzerowała się po 10dniach, więc miałam prawo mieć objawy

ja poronilam kilka dni temu mieszkam i irl 3 godz na poczekallni w ten tragiczny dzien. a dzien wczesniej mialam plamke krwi przyjeli powiedzieli ze jest ok macica zamknieta krwawienie ustalo i do domu mimo ze srduszka nie bylo powiedzieli ze to zawczesnie zeby stwierdzic biecie serca google mowi co innego. na 2 dzien trafilam z krwawieniem i inny lekaz stwierdzil poronienie. piersi zrobily sie miekkie kilka dnie przed wszystkim i nie bolaly. niechcem cie straszyc autorko ale jedz sciemniaj i sie upewnij. co to polakow w irl. z jakich mist jestescie ?? pozdrawiam

ja jestem z dublina, i powiem ostatnio bedac w szpitalu, chodz nie bylo milej sytuacji+ale przyjeli mnie dobrze..mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie..

mnie tez dobrze przyjeli nie mieli nic przeciwko zebym weszla z corka mimo ze jest zakaz dzieci wprowadzania ogolnie porod wspominam milo i nie mam nic do nich tylko wieczorami dostac sie do nich to czlowiek sie naczeka heh no coz ciazy w pl nie przechodzialm wiec nie wiem jak to jest w pl ale sluchajac opowiadan kolezanek z polski to wole irl. pozdrowienia z wicklow

Tamagoci, Bardzo mi przykro:-( Prawda jest taka że do tego szpitala jedzie się tak naprawdę tylko na sprawdzenie dla samej siebie... Jeżeli ciąża jest obumarła to się nic na to nie poradzi:-( W 7 czy 8 tygodniu jest to bardzo ciężko stwierdzić. Jak nie widać serduszka nie wiadomo czy ciąża się rozwija czy nie.

dziewczyny czyli plod moze obumrzec a kobieta nic o tym nie wie? Dowie sie dopiero jak pojdzie na usg i nie bedzie bilo serduszko? Bedzie miala wszystkie objawy ciazowe, bedzie myslala ze malenstwo rosnie a tak nie bedzie? Myslalam ze jak sa plamienia to jest cos nie tak z dzieckiem. A jak kobieta przez dluzszy czas chodzi z obumarlym plodem to mmoze to miec niekorzystny wplyw na nia czy kolejne dziecko?

A ja jestem z Kilkenny i tu będę rodzić za 3 tyg. W wicklow mieszkałam przez 2 lata (Greystones)

Lilia - dokładnie tak jak napisałaś. Często ciąże obumarłe nie wynikają z tego ze coś jest z tobą nie tak, albo że zrobiłaś coś złego... najczęściej wynikają one z wad genetycznych zarodka który nie miałby szans na przeżycie tak czy inaczej. Po prostu nie rozwija się. Czasem pwoodem może być złe funkcjonowanie ciałka żółtego i układu hormonalnego ale wtedy zwykle występuja krwawienia które prowadza do poronienia samoistnego.

Paulina,lepiej bym tego nie ujela.. tak mi lekarz powiedzial.dlatego warto robic badania kontrolnne,oczywiscie nie za czesto bo babsy nie lubia usg

zgadzam sie . ale ja sie nie zalamuje mam corke 20 miesiecy kochanego meza za jakis czas ponownie bede chciala zajsc w ciaze ale odczekam jakies 3 lub 4 miesiace i do dziela puki co 4 dni to zamalo. kurcze poszukuje znajomych z dziecmi i nie tylko zeby miec z kim pogdac spotac sie ale wicklow to dziura i ciezko znalezdz znajomych :(

Nusienka Dzis jestem w 9 tygodniu ciaży :) Piersi bardzo bolały mnie do 6 tygodnia i mniej w 7 .Od końca siódmego mam tkliwe tylko brodawki.Piersi jak sciagnę stanik już nie bolą. Powodzenia!