Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość I kropka tu

Jak przestac rywalizowac z mezczyznami ?

Polecane posty

Gość I kropka tu

Nie jestem typem delikatnej mimozy. Mam wrazenie ze wytrzymuja najwiecej znajomnosci z tymi spokojnymi facetami, ktorych mozna bez problemu kierowac. A ja chce meskiego, z ktorym nie bede sie klocic ... Nie wiem jak mam ukierunkowac myslenie, aby nie traktowac ich jak zagrozenia (sama tego nie rozumiem).. choc to moze dziwnie brzmi

Gość I kropka tu
jest tu ktos madry ?

Gość próbuję zrozumieć problem
Tzn. w ogóle jesteś zbyt ambitna, z kobietami też rywalizujesz, czy tylko z mężczyznami bo masz jakiś kompleks płci? Może spróbuj wykorzystać swoją skłonność do rywalizacji stawiając sprawę tak: ciekawe ile razy najwięcej pod rząd potrafię ustąpić facetowi. I zapisuj, ścigaj się sama ze sobą. Może to coś da :(

Gość I kropka tu
Z moja najlepsza przyjaciolka jest to samo - choc nas nie wiaza zadne uklady erotyczne wiec czasami mozna to przebolec. Generalnie chce wszystkim udowodnic na co mnie stac. Z tym, ze co do mezczyzn mam zachowanie typowo meskie ( jak wspomnialas cos z tym kompleksem plci ) i to powoduje, ze oni z kolei (ci mescy ) nie moga tego zniesc bo ich kastruje momentami .

Gość I kropka tu
Co do rady - nie wyjde wtedy z kolei na ulegla ?

Obróć kota ogonem - każde powstrzymanie się od rywalizacji, każde ustępstwo w sporze traktuj jako swoją wygraną. Wyobraź sobie, że "przeciwnikowi" jest głupio bo nie ma z kim rywalizować i to Twój sukces.

Może i wyjdziesz na uległą - w życiu potrzebna jest równowaga. Ale w każdym sporze staraj się zachować obiektywność. Ustąpić czy nie - to niech zależy od obiektywnych argumentów, a nie ambicji. W ogóle skupiaj się na temacie sporu: nie jest ważne kto ustąpił, tylko czy sprawa została konstruktywnie rozwiązana.

Gość I kropka tu
DZieki Moja rywalizacja to nie tylko klotnia. To takze sposob bycia, pokazywanie, ze sama sobie poradze ( to po co mi facet;) ), a najlepsze - nieswiadomie w rozmowie daje mu do zrozumienia, ze jest idiota ( :D ) Po fakcie sie reflektuje, ze znow zrobilam z niego ciape. Oczywiscie nie zawsze tak jest, w sensie nie codziennie, ale ta grupa ktora jestem zainteresowana - silni mezczyzni psychicznie - dostaja jakiegos szalu, a ja sie staralam ... Moze naprawde jestem mezczyzna. :D

Gość I kropka tu
Chodzi mi bardziej o nakreslenie przyczyny problemu - pewnie to ma zwiazek z wymagajacym ojcem, surowym i zupelnie nie traktujacym swojej corki jak dziewczynki... Jak sobie przetlumaczyc, abym czula sie bezpiecznie, a oni wystarczajaco męsko ?

Gość I kropka tu
zanudzilam ?:o

tak. ;) nie chciałbym Cię poznać. bo to byłby arrrmageddon. ja miałem problemy ze swoją mamą i teraz każda próba pokierowania mną jest "brutalnie" tłumiona w zarodku. nie wspominając o próbie zrobienia ze mnie idioty. niestety. płacimy za błędy naszych "kochanych rodziców"

Gość I kropka tu
Dzieki Za pocieszenie, ale ja prosilam o rade :P

Gość I kropka tu
Tak tak znam to - ile masz lat, skad jestes .. ;) A pytam ludzi - a kto da dobra rade, odrazu widac.

Gość I kropka tu
Nie prowokuj :P

nie mam zamiaru. po prostu ciekawi mnie czy masz lat 30 i borykasz sie z tym problemem. czy mniej, ale zdajesz sobie z niego sprawę. ja sobie zdałem niedawno. a mam 28 lat.

Gość I kropka tu
Troche mlodsza jestem. Tzn Ty z czego sobie zdales sprawe ?

Gość I kropka tu
To co, razem do specjalisty ? ;)

Gość I kropka tu
Wszyscy tak mowia, a potem laduja ostatecznie na kafeterii :P DOBRANOC