Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadwagowa

czy nadwaga utrudnia zajscie w ciaze

Polecane posty

Gość nadwagowa

tak slyszalam...jak myslicie

Gość ccc - to dla mnie
racja nadwaga utrudnia zajście w ciąże ......... poza tym warto przed ciążą zgubić kilka kilogramów , bo jak wiadomo w ciąży robimy się duże :):):):) A nadwaga może , ale też nie musi stworzyć nie za dobre warunki dla dziecka i twojego kręgosłupa. Ja sama osobiście mam nadwagę , o dzidziusia starałam sie koło roku nie było łatwo , w ciąży dużo nie przybrałam bo całe 5kg :) . A wyniki o dziwo miałam zawsze bardzo dobre , dbałam o siebie i dzidziusia : odpowiednia dieta , ruch .......

napewno nie pomaga...moja kuzynka nie miala szans na zajście w ciąże z powodu nadwagi (ponad 20 kg), policystycznych jajników i chorej tarczycy...a tu niespodzianka...juz 5 m-c ciazy....napewno lepiej jest zadbac o odpowiednie kg jeszcze przed ciaza, bo dodatkowe , niekedy niemałe kg moga dac sie we znaki...pozdrawiam

Gość Magdzia84
Hej! Ja mam 1,67 cm wzrostu i ważę 110 kg (ważyłam, teraz 115 w 6 miesiacu ciązy). Chciałam zajść w ciąze i zaszłam od razu w 1 miesiącu starań. Dzidziuś jest zdrowy, dobrze się rozwija. Nie ma reguły. Na bank będzie mi łatwiej niz moim kolezanką urodzic dziecko i łatwiej donosić. Dolegliwosci zwiazanych z ciąza nie odczowam i nie odczowalam wcale. Jedynie szybciej jestem spiaca - ok. 21:00, ale pracuje. Pozdrawiam!

Gość Magdzia84
Jeszcze jedno - większosc kobiet szpupłych przYbiera nawet do 30 kg na wadze w ciazy co wpływa na ich zdrowie, obciazenie kregosłupa i skore dosc znacznie, a osoby przy tuszy czy otyłe tyja tylko kilka kg. - tyle ile ważą wody płodowe i dziecko - no chyba, ze się objada :)

Gość odpowiedź jest prosta
Co ma wspólnego zajście w ciążę z nadwagą, zgodzę się z przedmówczyniami, że przed zajściem w ciążę należałoby zrzucić kilka kilogramów dla komfortu dziecka i siebie, ale samo zapłodnienie nie ma żadnego utrudnienia, bo tylko zdrowe i duża ilość plemników ułatwi zajście w ciążę. Sama miałam 50 kg. nadwagi i urodziłam trzech zdrowych synów. A po tych ciążach schudłam 45kg i ważę 65kg przy wzroście 180cm. Co inne kobiety po ciąży przybyli na wadze. Takie są anomalie organizmów.

Gość nie utrudnia
Nadwaga nie utrudnia zajścia w ciążę.

Zależy jaka nadwaga :D Jak już jest dobrze ponad pierwszy stopień otyłości to tak... ale jak jest zwykła nadwaga ( nawet bardzo duża, ale nie otyłość jeszcze) to raczej nie

Może nie tyle co o nadwagę chodzi ale o styl życia. Mnóstwo kobiet szczupłych też ma problemy z zajściem w ciążę. Jeśli ktoś żyję byle jak to ze wszystkim może być problem.

Gość Szukająca wsparcia :)
Jak to mi ostatnio lekarz powiedział, nadwaga może w znacznym stopniu prowadzić do zaburzeń pracy jajników, a tym samym do zaburzeń owulacji, niestety.... Też należę do tych większych i mam zrzucić kilka kg zmieniając tryb życia. Przede wszystkim więcej ruchu, spacerki itp....Drastyczne odchudzanie i dość szybkie zrzucenie kg też może zaburzyć cykl hormonalny...niestety A tak swoją drogą, znam dziewczynę, która przy wzroście ok. 170cm waży cholernie dużo (tak na oko 150-160kg - nigdy jej nie pytałam) bez problemu zaszłą w ciążę i urodziła zdrową córeczkę :)

Gość ja mam sporą nadwagę
a okres zawsze miałam regularnie a w 2 ciąże zaszłam za pierwszym podejściem.