Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Freydis

KOLEDA++ILE DAJECIE KSIEDZU?

Polecane posty

Gość Awuś nie lubisz mnie
nie jestem katolikiem

Chodzi tak szybko bo ma sporo domów do obejścia :P Kierunek to filologia germańska. Wiecie gadka szmatka, i zapytał się mnie czym się zajmuje na co dzień. I mu mówię kierunek, a ten oczy wielkie i przesłał mi mordercze spojrzenie jakbym co najmniej połowę rodziny mu wybiła. I do tego taki tekst "jak można gadać w takim języku ? " A co to go obchodzi ?

Gość był juz ten temat na forum
ale go kasowali. ten po kilku niepochlebnych wypowiedziach w stosunku do funkcjonariuszy kat. kościoła, też zapewne skasują! niech żyje cenzura...

Gość moderacja naprawdę kasuje jak
leci ostatnio.. :o Już niejeden temat skasowali bezpodstawnie...

Gość esthera
czytaliscie taka ksiazke "Bylem ksiedzem"? jesli nie, to polecam (moge wyslac na maila). dosc szokujaca, ale dobrze opisuje pewne 'standardy' w funkcjonowaniu polskiego kosciola. a ksieza zapisuja wysokosc datkow w swoich kajecikach, bo zwykle musza tlumaczyc sie z ilosci zebranych pieniedzy swojemu przelozonemu, wiec jakas 'podkladka' musi byc :)

Gość anowecki
Do esthery: jak możesz to prześlij mi na e-malia tę książkę o księdzu. Mój mail: anowecki@interia.pl

Gość esthera
@anowecki - wyslalam :)

Gość nie podburzaj stara
przestań najeżdżać na moderatorów.mieli powód aby skasować temat :o

Gość najbardziej mnie przeraża
w naszym społeczeństwie tłumaczenie wyskoków księży przez kat. dewoty, że ksiądz też człowiek. ma to tłumaczyć i rozgrzeszać z niecnych występków funkcjonariuszy kat. kościoła. nikomu nie odbieram prawa do grzechu, zwłaszcza że łatwo uspokoić sumienie tzw. spowiedzią świętą. kolega po fachu na pewno zrozumie, sam przecież niejedno ma na sumieniu. ale dlaczego zmusza się ludzi do wysłuchiwania pouczeń z ambony od ludzi, którzy swoim życiem nie dają przykładu dla wiernych? czy kwestia, że ksiądz też człowiek ma być panaceum na całe zło kat. kościoła? i co, karuzela toczy się dalej...?

Gość gramatyka jezyka polskiego
tez poprosze o ksiazke: akcelerator@op.pl dzieki z gory :)

Gość dodam tylko
że w obiegu są dwie części tej książki.

Gość zielonaw534
poproszę o ksiązkę. Czytałam ją już ale prześle kolożance żeby ją co nie co uświadomić :-p ladymadonna@wp.pl

Gość zielonaw534
ja czytalam 3 :-)

Gość esthera
racja, jest kilka czesci. w necie mozna chyba znalezc wszystkie, ale trzeba poszukac. wyslalam :)

Gość penelopa pomponia
no skoro wczorajszy temat został wykasowany to ja powtórzę swoją wypowiedz: KSIĘŻOM, MINISTRANTOM I AKWIZYTOROM DZIĘKUJEMY;)

Gość olaa90
esthera ja również poproszę cherrynka@wp.pl

Gość jeden z komentarzy ksiązki
byłem księdzem: Książka ukazuje prawdziwe oblicze kościoła katolickiego w Polsce. Niestety, realia są straszne: wśród księży szerzy się homoseksualizm, pedofilia, złodziejstwo, zakłamanie, oszustwa. Motorem w tej społeczności jest cwaniactwo i gra na uczuciach wierzących... Książka ukazuje bezkarność polskich duchownych - dzięki temu że noszą sutannę, wszystko im wolno. Nie czują strachu przed zdemaskowaniem, gdyż wszystko jest skrzętnie kamuflowane... Na koniec autor dodał także rozdział o zmianach, jakie są potrzebne kościołowi, by zaczął funkcjonować w normalny, zdrowy sposób...

Gość my dziekujemy penelopie
za przynudzanie;):P

Gość sfsdfsdgdfgfdgdfg
ja tez poprosze ksiazke:) deemkaa@interia.pl

Gość co się tyczy tematu
tego topiku. kolęda jest swoistym dojeniem baranków przez funkcjonariuszy kat. kościoła. ludziska psikają kaską, a taki pan w czarnej sukience ma później na paliwo do fury i na bzykanie laseczek.

Gość penelopa pomponia
książka na pewno dobra, ale powiem Wam, że chyba ciśnienie by mi podniosła, w naszym ciemnogrodzie nie da się ulepszyć funkcjonowania tej instytucji. Może za kilka pokoleń bedzie lepiej. W każdym razie nie wpuszczam czarnuchów i dotować ich nie zamierzam. I tak z podatków idzie kasa na ich np śwątynie opatrzności myśle ze kościół powinien wspierac inne inicjatywy ale to moje skromne zdanie.

Gość penelopa pomponia
dobra dobra już nie nudze...;)