Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tsunami20

jaki znacie fajne imiona dla dzieci?

Polecane posty

jakie znacie imiona dla dzieci? chodz mi o taki mało spotykane.. mi sie podoba np. dla dziewczynki Nadia a dla chłopca Dorian.. czekam na wasze propozycie:) szczesliwego nowego roku życze:)

Gość dilaj
Oliwia

Gość dlaczego samych takich
tsunami20 - nie tak dawno wypowiadałaś się w temacie o wpadkach

chyba cos ci sie pomieszało!!!!! ja jesztem w ciązy planowanej i nigdzie o wpadkach nie pisalam!! moze ktoś ma taki sam nick jak ja!

Gość dlaczego samych takich
masz 20 lat i jestes w planowanej ciąży?

Gość chomimmim
jeśli faktycznie ma 20 lat to wystarczy że kasa i kariera będzie na dziesiątym miejscu i tak raczej tego nie osiągnie, nie muszą to być priorytety

Gość sipsi
Agata Zofia Anna Lucyna na te Oliwie i inne to już niedobrze się robi

tak a dokładnie 20lat skończe za 6dni!! a co mama dzieci robić sobie jak bede przed 30???!! mój chłopak ma 25lat i czas najwyższy! bardzo sie cieszymy że jestem bedziemy mieli dziecko i już nie moge sie doczekać. A tak poza tym 20 lat to moim zdaniem jest dobrym wiekiem i jestem w pełni przygotowana do niej wraz ze swoim partnerem ! :)

Gość chomimmim
noo, nawet po 30 mają i co w tym złego, 20 lat to ty świat powinnaś zwiedzać i ludzi poznawać

Gość sfnahaapp
Nie kalecz dziecka imieniem Nadia! :o Paskudne i w dodatku oklepane.

Gość wielbicielka Rafałka
taa, jestes w pelni przygotowana czyli masz prace, wlasy dom/mieszkanie i w razie klopotow (smierc partnera, jego odejscie, jego wypadek etc) jestes w stanie samodzielnie utrzymac dziecko bez zebrania po mopsach?? jesli tak, to owszem, jestes gotowa na dziecko

Nie rozumiem w czym problem. Niektórzy w wieku 20 lat są bardziej dojrzali i gotowi na dziecko niż ci w wieku 28. Znam osobiście taki przypadek. A co do imion to jeszcze MATYLDA mi się podoba:)

Jeżeli w tym wieku pragnie dzieci, to o co wam chodzi? Każda w innym wieku czuje instynkt macierzyński :) Osobiście podoba mi się Nadia, Lena, Łucja, Amadeusz, Seweryn

Gość chomimmim
a nawet jeśli jest finansowo przygotowana no i tak myślę że to chwilowa zachcianka. Przed wejściem w pieluchy pasowałoby choć trochę najpierw użyć młodości żeby później pretensji do dzieci nie mieć

Gość love comes around
Mi się podobają: Blanka (lub Bianka), Weronika, Łucja, Malwina... A dla chłopca Tobiasz :)

tak poza tym nie mam zamiaru zmarnować sobie życia jakś karierą czy ch*j wie czym tyle jest dziewczyn ze gonią za pieniędzmi a potem placzą ze nie maja nawet rodziny.. na moją rodzine bedzie zarabial mój chłopak kótóy studiuje pracuje i otwiera właną firme. jeszcze dodam ze ja mam 20lat za 5lat dzicko moze pójsc do przeczkola a ja w tedy otworze swoja działalność. pieniadze to rzecz nabyta. a dodam jeszcze ze ja sie ucze bo poszlam prywatnie dalej sie doksztalcać zostal mi rok i nawet jak urodze to szkoly nie przerwe bo jest co dwa tyg. i wiem że sobie dam rade:)

Gość chomimmim
a może by tak ślub najpierw wziąć co? chlopak da nogi za pas i tyle go będziesz widzieć bo sie smarkaczom dziecka zachcialo, dopiero sama byłaś dzieckiem i guzik o życiu wiesz jak widać tu nie chodzi o gonitwę za karierą, tu chodzi o zdrowy rozsądek nie jest tylko a i b a) gonitwa za karierą i szmalem b) rozmnazanie się tuż po szkole

Gość fajnie by było
"a co mama dzieci robić sobie jak bede przed 30???!!" a co w tym złego? uważasz, że ty, 20-letnia gówniara bez wykształcenia, bez własnego domu, bez samochodu, bez pracy i bez żadnego zabezpieczenia na wszelki wypadek, nie będąca w stanie się sama utrzymać jesteś lepiej przygotowana, niż kobieta kilka lat starsza, obyta w świecie, po studiach, z pracą i perspektywami, z własnym mieszkaniem, samochodem i oszczędnościami na koncie? nie wspomihnam o rozwoju, bo w wieku 20 lat nie masz pojęcia o zyciu, wpakowałas się w pieluchy i za 10 lat bedziesz się chciała wyszaleć, zaczniesz latac po dyskotekach, zostawiac dziecko samo itp. ehh, mamuśka z ciebei, nie ma co :o na wszystko jest w życiu czas, niektóre przypominają sobie o dziecku po 40, kiedy jest juz za późno, inne pieprzą się bez głowy i wpadają, jak ty, tracąc najlepsze czasy młodosci na przewijanie pieluch sama zobaczysz, wspomnisz moje słowa za kilka lat, jak koleżanki sie będą bawić, a ty będziesz musiała szukac opiekunki, żeby pójść na piwo :o

dziecko drogie, mozesz gardzic pieniedzmi ale miloscia dziecka nie wykarmisz i tyle, jestes jednak strasznie niedojrzala ! biedne dziecko, rosnie mu kolejna mamusia ktora zasili szeregi w mopsach :O

Gość dajciie spokój
skoro chce mieć dzieci, to jej sprawa, ona je będzie niańczyć i wychowywać, a nie wy! Autorko, polecam NORMALNE imiona - znaczy nieudziwnione. Bo dziecko będzie miało przerąbane w przedszkolu i szkole ;)

Gość chomimmim
no właśnie święte słowa, przecież jej koleżanki dopiero teraz zaczynają wchodzic w dorosłość i cieszyć się z życia....rozumiem jakby była wpadka to wychować, ale tak? w głowie sie nie mieści, zestarzejesz się szybciej, bo za kilka lat twoje rówieśniczki będą dopiero wchodziły w poważne związki a ty będziesz jak stara żona

tak mamy swoje mieszkanie a w tym roku jak dobrze pójdzie kupuje dzielke budowlaną. dla mnie pienidze sie nie licza tylko milosc i szacunek do siebie na wzajem i to jest najważniejsze. .. a w swoim zyciu wystarczajaco sie wyszalałam. przeceż moje dzicko jak bedzie mialo z 8lat a ja dalej bede mloda to dalej bede sie bawić .. dziecko to nie jest koniec świata!! inne po 15, 16lat rodzą .. ja planowalam i dopiero po 4miesiucu zaszłam i strasznie sie ciesze !! a dla mnie 28 30lat to jest za późno dziecko bedzie mialo 10lat a rodzice po 40 i co?;/ dla mnie to chore!!!

Gość fajnie by było
licz na chłopaka to zostaniesz z ręką w nocniku :o z małym dzieckiem przy cycku, z tłustymi włosami i w kapciach nei będziesz juz taka atrakcyjna, a panienek wokół mnóstwo - zadbane, wolne, bez zobowiązań, każda może wyjśc na piwo kiedy chce...ani się obejrzysz jak cię chłopak zamieni na lepszy model a ty zostaniesz z dzieciakiem i żalem do samej siebie, że byłaś taka głupia - co wtedy do garnka włożysz? z kim dziecko zostawisz? instynk macierzyński ma większość kobiet, podobnie jak pochwę, ale trzeba jeszcze trochę myśleć jak to używać, bo samo "chcę" nie wystarczy bierzesz odpowiedzialność za drugiego człowieka, a ty nawet sama siebei nei umiesz utrzymać :o wejdź sobei na forum o rozwodnikach, tam jest kup[ę żalu takich jak ty, które cała nadzieję na urzymanie pokładały w mężu a teraz żebrzą o alimenty, bo same nigdy nei pracowały i nie mają teraz za co żyć, ani one ani ich dzieci, bo tatusiowie są odpowiedzialni do czasu aż się nowa dupa nie pojawi na horyzoncie i nei poczują nowego instynktu :p

juz widze jak ona bedzie je wychowywac, znudzi jej sie po kilku tyg wrzaskow i pieluch etc i bedzie podrzucac dziecko rodzicom albo "tesciom" bo zobaczy po bezdzietnych kolezankach co stracila, jak to zwykly czynim gowniary ktore potem sie chwala "mam 30 lat i niemal odchowane dziecko" tylko nie wspominaja ze to dziecko to nie one odchowaly