Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlosaa

czy moge odstawic tabletki? pomocy

Polecane posty

Gość mlosaa

hej wszystkim. mam pewne pytanie... czy jest biore tabletki any i w niedziele wzielam ost z opakowania i w sylwestra kochalam sie 2 razy to musze wziasc tabletke zeby nie wpasc czy moge odstawic zeby sobie przerwe zrobic??

Gość mlosaa
pomoze mi ktos??

Gość polowa Polakow
nie musisz brac, spokojnie. Mozesz zrobic sobie przerwe :) Pzdr...

Gość mlosaa
napewno?? bo dzidziusia jeszcze nie chciaalabym miec:)

Zależy o co pytasz.Jeśli robisz przerwę, czyli po 7 dniach bierzesz kolejne opakowanie to jest wszystko ok ale jeśli jak piszesz w tytule - odstawiasz, czyli to było ostatnie opakowanie, to zabezpieczenie skończyło się w dniu wzięcia ostatniej tabletki. Współżyłaś zatem bez zabezpieczenia i tak należy to traktować. Weź kolejne opakowanie, jesli nie chcesz zajść w ciążę.

Gość Opinia....
Jak dla mnie to przed krwawieniem wciąż jest efekt zabezpieczenia, nglko. Temat do zamknięcia, gdyż ciąży z tego nie ma szans być.

Twoje "jak dla mnie" przeczy niestety statystykom. Jesteś Autorką tematu? weźmiesz na siebie odpowiedzialnośc w przypadku dojścia do ciąży? Obawiam się, że nie. Antykoncepcja nie została zachowana a medycyna sprawę stawia jasno: nie wolno przedłużać przerwy do 8 dni nawet, bo ryzyko ciąży w takiej sytuacji drastycznie wzrasta. W czasie przerwy dochodzi do wyrzutu estrogenów, co w konsekwencji prowadzi do wzrostu pęcherzyków na jajnikach. Przyjmując tabletkę po 7 dniach hamujesz ten wzrost - nie przyjmując - otwierasz drzwi owulacji, ktra najwcześniej może wystąpić po 8-9dniach od przyjęcia ostatniej tabletki. Plemniki zdolne są przeżyć w płodnym śluzie szyjkowym 3-5 dni a wyjątkowo wytrzymałe do 7 dni.

i dzięki tej prostej zasadzie moja przyjaciółka dorobiła się dziecka. tylko ona zaczęła nowe opakowanie chyba 2 dni za późno. możesz zajść, ale nie musisz ale chyba nie warto ryzykować

Gość mlosaa
ehh no to chyba musze jeszcze wziasc zebym byla pewna... dzieki dziewczyny...i znowu musze isc do tego cholernego gin..jak ja tam nie lubie chodzic...;/ mi te sie wydaje ze nie powinno nic byc ale to sie tylko wydaje...

Ryyko niewielkie ale nigdy tak małe jak przy stosowaniu tabletek zgodnie z zaleceniem.

Gość mlosaa
to jak radzicie? wziasc czy nie?

Gość a czy na prawde
a czy na prawde nie umiesz czytac ze zrozumieniem i logicznych wnioskow z tekstu wyciagac, ze sie jeszcze glupio pytasz? matko...

Gość mlosaa
jedne pisza tak a drugi tak wiec sie pytam... a jesli musisz mi jechac to wcale sie nie wypowiadaj... potrzebuje pomocy a nie jazdy...

Gość a czy na prawde
jesli na prawde masz taki problem z mysleniem i nie umiesz wywnioskowac, ze nalezy wybrac bezpieczniejsza wersje to chociaz wysil sie jutro na telefon do gina!