Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaska123456

dowiedzialam se ze jestem w ciazy ale straznie boje sie ze poronie

Polecane posty

Gość jaska123456

od czego zalezy poronienie!! test wyszedl 2 kreski a ja czuje jakbym miala dostac okres!!!!

Gość znudził się byłą
ja też tak miałam na początku ciąży, przez pierwsze tygodnie czułam się jakbym miała dostać w każdej chwili krwawienia...

Gość ja z reguły kapituluję
poronisz poronisz, lepiej się nie ciesz zawczasu

Gość jaska123456
strasznie boje sie 3 testy pozytwne -dzis robione brak okresu , schudlam juz 2 kg ta mysl mnie przeraza swiruje

Gość jaska123456
rok czasu probowlaam i nic a dzis taka nowina !!!!! super ale boje sie naprawde

Gość joojjjj
spokojnie - idź na bete z kwi - potwierdź tym ciąże - zrób ewentulanie drugą po 2óch dniach czy dobrze przyrasta - i spokojnie = taki ból jest normalny w pierwszych tygodniach - ból może być dosyć mocny bo macica się rozciąga - stąd uczucie jak przy okresie

Gość Aquana243
Ja tak przechodziłam pierwszy trymestr ze strachem, ale w ronieniu już miałam doświadczenie z poprzednią ciążą, a i w tej były nieprzyjemne sytuacje. ból w podbrzuszu jest normalny dopóki przypomina takie"kręcenie na okres" jeżeli przechodzi w ostry ból skurczowy taki który zgina w pół wtedy do szpitala. dopóki nie masz ostrych bóli nie ma potrzeby się stresować, wręcz przeciwnie, stres teraz jest zabroniony. nie zdziw się jak około 6-8 tyg będziesz biegać co chwila do łazienki zobaczyć czy nie dostałaś "okresu", wtedy dopiero się wariuje(tworzy się czop i upławy są bardzo obfite)

Gość mamiiii
A miałaś badany progesteron? Niestety, jeśli zarodek ma wadę genetyczną nic nie możesz poradzić:( Przeżyłam to i jest ciężko, ale tak naprawdę w takim wypadku natura wie, co robi. Możesz zapobiegać poronienu z powodu zaburzeń hormonalnych. Biegiem do gina po luteinę. Będziesz się lepiej czuć psychicznie. Powodzenia:)

Gość prinzessin27
oooooooooch kochanie odetchnij gleboko i sie nie stresuj... 2 kreski na tescie to wspania rzecz ale nie powod do paniki... bolec zawsze boli bo wszyskie wiezadla sie zaczynaja rozaciagac i macica sie powieksza... twoj organizm musi sie przestawic dopasowac tez do nowej sytuacji bo w tobie choc tego nie czulas zaczelo sie mnustwo rzeczy zmieniac...

Gość Opinia....
Od stresu można poronić, a wrażenie 'jak na okres' bardzo często występuje, więc spokojnie. Jak się odprężysz, to skurcze będą mniej odczuwalne :) Poczytaj inne fora o objawach ciąży i co dziewczyny piszą na ten temat, to będziesz miała lepszy obraz tego jak inne dziewczyny to przechodzą:) Pozdrawiam i gratuluję dwóch kreseczek!:)

Gość takajedna666
nie przejmuj sie,mnie tez tak pobolewalo i na poczatku ciazy zamiast prztyc chudlam a moja gin sie smiala bo niektore kobiety tak juz maja:D

Gość kropuś
U mnie bóle brzucha konczyły sie poronieniem

Gość kasia101
ja tez tak czulam jakbym miala dostac okres i w 8 tc dostalam krwawienia,i lekarz przepisal mi duphaston ktory bralam do 19 tc i nic sie nie stalo,na jutro mam termin porodu.

Gość lalalalaoajaahih
Dziewczyny a ja jestem w 10 tygodniu ciaży i kłuje mnie w prawym jajniku.Czy to norm,alne?W poniedz byłam u gina ,badał,robił USG i wszystko jest git.Niepokoi mnie ten ból.

Gość kropuś
lalalalal...- samo kłócie jest normalnym objawem ciązy, rozciagaja sie wiazadła, macica sie powieksza..., ciało przygotowuje sie na rozwój i wzrost malenstwa. Niepokojace sa bolesne skurcze, ból podobny do tego przed @, ale bardziej intensywny, jakby cos w srodku rwało. Jesli do tego wystepuja jeszcze plamienia, krwiste, brazowe, brunatne zwieksza sie prawdopodobienstwo poronienia.

Gość lalalalaoajaahih
kropuś dziękuję bardzo bardzo bardzo!!!