Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość scio

ile książek przeczytałyście w grudniu? i jakie?

Polecane posty

Gość scio

i co czytacie teraz? pytanie kieruję do żon i matek:) ciekawe:)

Gość chyba masz juz odpowiedz
:p

"Tamten poranek" Korpolewska "Dziecko lodu" Gregor powyższe dwie pozycje przez Swieta teraz : "Pustynia" Clezio W sumie w grudniu kilka książek. Mam 6 mce dziecko. i co :P

Gość jak widac jestes
wyjatkiem :P

Gość lubię czytaćc
Agata Christie "Peril at End House" Aleksandra Marinina "KOlacja z zabójcą" Dziecko 1,5 roku, ciaża 8 miesiąc

Gość przeczytalam prawie
wszystkie ksiazki Grocholi

Gość looooooooooooo
"The other side o the paradise" (czytam 2 miesiąc), The Secret (Rhonda Byrne) i "Getting things done" - zarządzanie czasem. jestem męzatką bez dzieci

Gość mężatka 2 dzieci do lat 3
literatura mało ambitna ale poprawiająca humor: wpadka N. Hornby Milaczek M Witkiewicz wyznania zakupoholiczki S Kinsella koncert łgarzy k. Pisarzewska a obecnie wspaniały rozwód juliette B. S Medvedowsky

Gość chusty-świetna sprawa
'Blond gejsza' w swięta, beznadziejstwo jakich mało, ale prezent, więc przeczytałam. 'Zapomniany żołnierz' autor Sajer. Straszna kobyła, ale ciekawe momenty były, nie żałuję, ze przeczytałam. Mam syna prawie 2 lata, wielki z niego łobuz;-)

A i jeszcze "Po słowiczej podłodze" Lian Hearn. poodbało mi się, przeczytam chyba wszystkie części, jak będę miała kasę na nie.

Gość mężatka 2 dzieci do lat 3
a jeszcze chciałam coś polecić. To już staroć jest ale jakby ktoś nie czytał to polecam no to oparte na faktach "Biała masajka" Corinne Hofmann i 2 część "żegnaj afryko" Cały czas myślałam ze to piękna fikcja literacka aż dotarłam do ostatniej strony i zobaczyłam zdjęcia. Szok jakie ludzie mają barwne życie i ile w sobie odwagi, determinacji! Na prawdę polecam!

A Białą masajkę niemcy nakręcili jakiś czas temu i niedawno obejrzałam na dvd, chętnie bym przeczytała żeby porówać z filmem

a Żegnaj Afryko to o czym, oprócz Afryki oczywiście :classic_cool:

Gość nie mam dzieci ale chcę
się podpytać osoby, która czytała LeClezio, co o sądzi o tym autorze? Mi się najpierw wydawał nudny, ale kiedy poczytałam dłużej nie mogę się wprost oderwać :) Pustynia jest świetna szczególnie takie wymowne, szokujące bym powiedziała, zakończenie, które wyrywa czytelnika z tej "pustynnej atmosfery".

Gość zmężatka 2 dzieci do lat 3
masajka jest super to o jej pobycie w afryce a żegnaj afryko to o powrocie z córeczką do domu, o życiu w europie z małą mulatką i o kolejnej podróży do afryki w celu pozałatwiania spraw ostatecznie.

No i co z nią na końcu? W filmie wyjeżdża do Europy i na końcu podają tylko wiadomość w jakim mieście mieszka.

Gość zmężatka 2 dzieci do lat 3
wyjeżdża tzn ucieka raczej z tą córką. opisuje jak dochodzi do siebie jak podejmuje prace, mała chodzi do przedszkola, jak się dogadują z babcią. Są listy od tego chłopaka ze szkoły co znał angielski i on tam pisze co sie dzieje z lketingą i z mamą, jak się powodzi w osadzie. Opisuje że lketinga sprzedał ten sklep i roztrwonił wszystkie pieniądze, ze jest z nim nie najlepiej bo ciągle bierze narkotyki, w ogóle to jest taka historia o tym jak się czuje kobieta kiedy miłość już umarła ale przyjaźń jest nadal żywa. Pisze o tym jak udaje jej się wydać białą masajkę. Wraca do afryki ale już jako turystka i opisuje co wtedy czuje. Ta książka jest chyba spokojniejsza, ale pokazuje wszystkie kontrasty od 2 strony. w 1 części autorka zastanawiała się jak żyć w świecie gdzie nikt nie słyszał o toalecie i wodzie z kranu, a w 2 części autorka zastanawia się jak sobie poradzi w świecie toalet, samochodów i wygodnej kanapy.

Dzięki.