Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weeendyyyyy22

JAKI WIEK JEST ODPOWIEDNI NA MAŁŻEŃSTWO??

Polecane posty

Gość weeendyyyyy22

W tym roku wraz z moim chłopakiem skonczymy 22 lata.Jesteśmy ze sobą już 3 lata(w tym roku,w sierpniu będzie 4).Mieszkamy osobno.Mam pytanie-kiedy jest odpowiedni czas na ślub?On pracuje,ja nie.Mieszkamy ze swoimi rodzicami.Ja dopiero w październiku idę na studia.Słyszałam,że im dłużej się jest ze soba bez ślubu(np.6 lat),to później przy temacie ślubu,najczęściej dochodzi do rozstania,albo ledwo co po slubie.Wiec jak to jest?Moj chłopak ma ogolnie negatywna opinie na ten temat,uwaza,ze ok.w wieku 26 mozna sie pobrac,bo jeszcze mlodzi jestesmy.Ja najchetniej juz bym za niego wyszla :(

Gość mysle ze ok 25 lat dziewczy na
27 facet

Gość natureee whiskaaas
ma chłopak racje, do slubu trzeba dojrzeć 🖐️

można życ np 6 lat bez slubu, potem go wziac i sie rozwiesc, ale moze byc tez tak ze wezmiecie slub a po 5 latach rozwod,bo sie wypalilo. i wychodzi na to samo. poczekaj az sie ustatkujecie, albo chociaz bedziecie razem mieszkac. wspolne mieszkanie wiele mowi o parze. wiele zwiazkow tej proby nie przetrzymuje. wyluzuj ;)

Gość weeendyyyyy22
Pewnie macie rację.Postaram się tak na to patrzeć.Dziękuję :)

Myślę, że para jest gotowa na małżeństwo gdy ma gdzie mieszkać i pieniądze, żeby się utrzymać. I raczej nie jest ważne czy ma się lat 20, 30, czy 40...Każdy dojrzewa w innym tempie.