Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulinuś

Ciąża po tabletkach antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość Paulinuś

Witajcie forumowiczki! Postanowiłam zapytać was o wasze zdanie poniewaz mam pewne watpliwosci. Bralam tabsy Novynette przez nie cale 4 miesiace. Przy 4 opakowaniu mialam wycinany wyrostek i odlozylam tabsy zostawiajac do konca kolo 8 tabletek. Krwawienie z odstawienia przyszlo normalnie natomiast miesiaczki jeszcze nie dostalam. Cztery dni temu (28 dzien cyklu) kochalam sie ze swoim mezczyzna bez zabezpieczenia i bez finalu we mnie jednak pewnie doszlo do tzw. kropelkowania. Czy jest mozliwe zebym w ten sposob mogla zajsc w ciaze? Dzis 31 dzien cyklu objawow na okres nie mam wiec nie wiem kiedy moze sie pojawic, nie mam wiec jak policzyc mniejwiecej kiedy przypadly moje dni plodne, a gdzies czytalam ze plodnosc po tabletkach zwieksza sie. Prosze o odpowiedzi.

możliwość jest, bo stosunek przerywany jak sama wiesz (co wynika z treści) nie jest metodą antykoncepcji, w kazdym razie jak wysokie to ryzyko jest to ciażko powiedzieć bo nie wiadomo, czy faktycznie owulacja tuż - tuż i czy w preejakulacie były plemniki. Zwiękzona płodnośc po tabletkach dotyczy osób z patologicznym cyklem, czyli kiedy owulacja występuje rzadko lub wcale, wtedy po tabletkach (1-2 opakowania i odstawienie) wystepuje często owulacja z odbicia (z rozpędu, bo jajniki zaczynaja pracę jakby na nowo, ze wzmożoną siłą).

Gość Paulinuś
Fakt nie wiadomo czy znajdowaly sie plemniki. No w pewien sposob mozna to nazywac stosunkiem przerywanym. Gdy dochodziło do chwil największego podniecenia poprostu zwalnialismy tempo bez wyciągania go ze srodka.

Gość lo matko 0000000
jak ja odstawilam tabletki to czekalam 1.5 miesiaca na okres kilka kolezankek mialo tak samo po dostawieniu okres przyszedl po dlugim czasie ja bym sie nie martwila,ale test mozesz zrobic

Gość karoolek..............
specjalisci wyliczyli ze do zaplodnienia potrzeba jest ilosc plemników w liczbie i teraz nie pamietam ...hmmm 500 tys , czy 500 milionów , dlaczego tak duzo , bo wiekszosc z nich umiera po drodze ! w tzw. kropelkowaniu jest tych plemników tak mało , ze raczej giną zanim cokolwiek zwojują , ale to wcale nie znaczy , ze tak stac sie nie moze czyli - dojsc do zaplodnienia ! U mnie jednak pzrez tyle lat nie doszło do zaplodnienia , wiec ja to uwazam za niemozliwe ! Tyle , ze jak sie to mówi , są kobiety co to pod wiatr sie wysikają i w ciaze zachodzą

Gość aneta skarpetka
Autrko rozumiesz stwierdzenie stosunek przerywany:O bzykasz sie bez gumki a kiedy partner ma wytrysk to go wycIAGA i tyle

Gość Kwiat pustyni 12345
karoolek.............. to zaplodnienia wystarczy jeden plemnik stosunek przerywany to nie metoda antykoncepcyjna wiec nie pisz glupot,ze one wszystkie umra:O

Gość Paulinuś
Tak wiem co oznacza to stwierdzenie. I wiem tez ze po tabsach okres moze byc rozregulowany, a nie o to sie martwie tylko przez to nie wiem kiedy mialy miejsce dni płodne.

Gość Paulinuś
Wiem ze nikt z was nie jest w moim organizmie i nie wie jak jest na pewno jednak wasze opinie sa mi poprostu pomocne. Ktos wyżej pisał o teście. Na to jest za wcześnie.

Gość Paulinuś
A czy ktos z was zna kogos kto zaszedł w ciaze przy przerywanym badź kropelkowaniu?

Gość Paulinuś
Chyba powoli zaczynam sie naprawdę przejmowac:/ gdybym tylko wiedziala kiedy te dni plodne

Gość Paulinuś
Up

Gość Paulinuś
Postanowiłam zadać to pytanie na jeszcze innym forum. Niestety dziewczyny twierdzą ze po tabletkach ryzyko zajścia z przerywanego jest wieksze niz normalnie.

Gość Paulinuś
Czyżbym faktycznie powinna powoli oswajac sie z ta myślą? Wiem duzo pisze i panikuje.

Gość Paulinuś
Za wcześnie na jakies objawy mija w koncu dopiero 5 dzien od czasu stosunku. Mam jednak mieszane uczucia. Ciagle moglabym siedziec w łazience. Zwiększyła mi sie ilość oddawanego moczu, a jednak nie piłam za duzo.

To róbb badanie ogólne moczu, na tym etapie to byłoby apalenie pęcherza, częstomocz w ciży zaczyna się później. No i nie wykluczam, że to z powodu stresu tak się dzieje.Nikt nie będzie wiedział więcej niż ty.

Gość Paulinuś
I pojawił sie bol glowy

Gość Paulinuś
Moze masz racje ze to z nerwów.

Gość Marysiunia
Czesc , mam pytanie : odstawilam tabletki anty poniewaz chce z przyszlym mezem miec dziecko. Odstawilam 2,3 tyg temu ... Dzisiaj zrobilam test i wyszedl ujemny brak ciazy ; (( jestem poprostu załamana ... od czasu do czasu bola mnie sutki ... Czy moge byc w ciazy ? moze zrobilam za szybko test ; ( pomozcie ... !