Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

3bitt

CHCĘ MIEĆ DZIECKO 2010

Polecane posty

Animacja gratuluje ;-) same chłopaki jak narazie się rodzą ww naszym gronie ;-) teraz tylko musisz poprawić tabelkę i sie wpisać ;-)

Gość izulek_2006
no to gratuluje kolejnej mamusi...ja mam totalnego doła juz od czekania az zacznie sie porod- czytam o tych waszych porodach i niby lzej jakos ze jestescie zadowolone ze w miare dalo sie wytrzymac ale moj lek jest nadal cholerny gdybym nie miala takiej traumy bylo by mi lzej ..najgorsze jest to ze jestem chora ja i moj prawie juz 5 letni synek...kaszle non stop ja zasmarkana,z bolem gardła a w nocy budze sie totalnie zlana potem ...dobrze ze nie goraczkuje...maly fajnie kopie to najwazniejsze teraz,..jestem juz totalnie rozchisteryzowana,wrecz placze co jakis czas, .mam przyjaciolki byly w ciazy i wlasnie porodzily dzieci bezbolowo bo cc miały i zamiast cieszyc sie ze one juz maja to za soba bezbolowo to jestem gdzies w sercu rozzalona ze ja pewnie nacierpie sie strasznie...sama siebie mam juz dosc.skad u mnie takie jakies depresyjne stany nie wiem...ale łapie jakies zawiechy potrafie przez godzine lezec bez ruchu i tylko rozmyslac o niczym...mam w sumie jeszcze duzo czasu bo termin na 25 pazdziernika...myslalam tylko ze 2 porod bedzie moze szybciej...a tu sie nie zanosi...skorczy brak...0...nic... ponodze wam troszke jeszcze bo nie mam totalnie nic do zrobienia....moja mama wkoncu wraca w niedziele do 24 pazdziernika ma byc w polsce...pol roku nie widzialam jej...modle sie zebym zdazyla urodzic zeby poznala wnuka zanim znow wyjedzie na 2 miesiace... jedyne co poprawiami humorto slodycze... i mam juz 80 kg....z 63...dobra ide pomeczyc kogods innego....

Hej! Serdecznie gratuluję Marice i Animaji :):):) Fajnie mieć już to za sobą :) Chłopaki górą! :) My mamy się dobrze, mały je,śpi, rośnie i zapaskudza pieluszki i tak w kółko :D teraz już mniej śpi i potrzebuje więcej uwagi,ale generalnie jest grzeczniutki i w ogóle jest najcudowniejszy na świecie ( hehehe, jak każda matka wpatrzona jestem w swoje dziecko jak w ideał :D) Izunia, głowa do góry - ja też miałam wyobrażenie o porodzie jak o jakiejś rzeźni, ale nie było tak źle i zaraz po stwierdziłam,że za jakiś czas znów mogę rodzić :):):) Nie twierdzę,że jest to coś przyjemnego,ale radość z dziecka jest niesamowita! Powiem Wam,że dobrze przygotował mnie do porodu pobyt w szpitalu na oddziale położniczym :) tam dopiero się naoglądałam :P Pozdrawiam Was wszystkie i życzę samych pozytywnych testów!!!!

Gość dusia_
Hej! Mi sie jeszcze nie spoznia miesiaczka bo mam dostac 13 (chociaz kto wie bo mam nieregulanra) ale ostatnio głowa mnie boli aa od wczoraj sutki co nigdy mi sie to nie zdarzyło i brzuch po lewej stronie i nie wiem czy to na miesiaczke czy to ze jestem w ciazy... pomozecie cos?

Gość victoria0424
Gratulujemy kolejnej mamusi:) Milo czytać dobre wieści. Na razie ciągle czytamy o narodzinach, miejmy nadzieję ze niedługo któraś jeszcze ucieszy nas dwiema kreskami.

Gość izulek_2006
hej to znow ja...chyba zdrowieje i odrazu myslenie inne katar jakos minal gardlo mniej boli za to moj synek nie kaszle mniej...gadalam z kolezanka po cesarskim cieciu i wiecie co....dopiero rozmowa z nia uswiadomila mi jak bardzo sie mylilam....myslalam ze to takie bezbolowe te cc..a ona tymczasem chodzi po scianiach....a i faktycznie i dziecko tez inaczej jak sie zmeczy porodem to potem odespi troche a tak nagle jak je wyjma to jest pewnego rodzaju szok...tak se mysle chyba ze znow sie myle...no i z pokarmem tez jakos inaczej u niej bo to organizm inaczej jak po naturalnym porodzie reaguje... jak juz w koncu urodze to bede najszczesliwsza na swiecie...ide uspac malego bo od tych moich przemyslen mozna zwarjowac... jeszcze zanim pojade na porodowke wpadne na czacik i napisze pare slow hee hee

Gość izulek2006
dziewczyny gdzie wy sie podziewacie ...wpadam tu co rusz i tylko mojpost czytam ostatni..hallo? jest tam ktos...

ja jestem ale nic nie napisze ciekawego:) czekam aż ktoś ze staraczek przekaże dobre wieści:)

Gość victoria0424
Ja też wchodzę co jakiś czas i nic ciekawego sie na forum nie dzieje. Ja oczekuje @. Pewnie niebawem nadejdzie.

Hej! Ja dostałam @ ale nie mam czasu się smucić bo moja siostra urodziła :D Mała jest cudowna i ma nosek zadarty po mnie:) Duży z niej bobas, waży 3760g i ma 55cm. Moja siostra porod przekrzyczała z bólu bo nie miała znieczulenia tylko dali jej jakieś środki przeciwbólowe przez kroplówkę ale tylko na chwilę pomogło. No i mała była duża i wyszła jej główka a reszta utknęła i wtedy nacieli moją siostrę lekko, miała pięć szwów ze znieczuleniem. Sama akcja porodowa to 1,5 godz. Już po wszystkim siostra była taka szczęśliwa że zapomniała o bólu, wczoraj całkiem normalnie się poruszała, założyła sobie bieliznę bo pierwszego dnia to ledwo co szła , jak pingwin bez gaci, i słabo jej sie robiło. Mleko już jej leci więc mała karmi i wszyscy są szczęśliwi. Pielęgniarki miłe i pomocne, kąpią i przewijają mała.

NICK .......... WIEK..... CYKL STARAŃ.... TERMIN @ ........ WOJEWÓDZTWO Gucci24..................24...........30...............07 . 11. 2010.....pom. B.P.2300.................23.......nie licze juz.......27.05 .2010.....warm.mazur) lolitka.....................25............9.............. .27.10.2010.....małopol. oriananana..............25.............13.............09 . 09. 2010... wlkp. jutka1975...............35............9...............20. 10.2010....śląskie aga_ton.................25...........14................05 .0 6.2010 .....mazow. alutka13.................29..........6..................1 -3.10.10 .. ..mazow. Paula_27................28..............21???..........14 .09. 2010.......wlkp Kolargol..................22.............2............... .???????.........śląskie victoria0424.............24............2................1 2.10.2010...... ZACIĄŻONE: NICK WIEK ..... CYKL STARAN .............POROD...................MIASTO elixx ...............22.........2...............19.09.2010 .............Bielsko-B aniamaja....... 29...........3................11.10.2010 .............zach.pom izulek_2006 .... 25 .........2 ...............25.10.2010 .............zach.pom oOomadlenaoOo............20....?..........11.01.2011.... .........stargard basiula3 .......24... ........4.................7.01.2011..............lubuskie Loonah.......21.............2.................26-02-2011. ........ ...podkarpackie ewka4127......24...........3.................27.02.2011.. ......... .zachpom różowa chmurka..............................marzec................. ..... monia2152.....29...........6.................07.04 . 2011 .......... wlkp URODIZŁY: NICK... WIEK ..... CYKL STARAN .............POROD...................MIASTO marika30 ....... 33......... 3................27.09.2010.............pomorskie

Gość alutka13
NICK .......... WIEK..... CYKL STARAŃ.... TERMIN @ ........ WOJEWÓDZTWO Gucci24..................24...........30...............07 . 11. 2010.....pom. B.P.2300.................23.......nie licze juz.......27.05 .2010.....warm.mazur) lolitka.....................25............9.............. .27.10.2010.....małopol. oriananana..............25.............13.............09 . 09. 2010... wlkp. jutka1975...............35............9...............20. 10.2010....śląskie aga_ton.................25...........14................05 .0 6.2010 .....mazow. alutka13.................29..........7..................31.10.10 .. ..mazow. Paula_27................28..............21???..........14 .09. 2010.......wlkp Kolargol..................22.............2............... .???????.........śląskie victoria0424.............24............2................1 2.10.2010...... ZACIĄŻONE: NICK WIEK ..... CYKL STARAN .............POROD...................MIASTO elixx ...............22.........2...............19.09.2010 .............Bielsko-B aniamaja....... 29...........3................11.10.2010 .............zach.pom izulek_2006 .... 25 .........2 ...............25.10.2010 .............zach.pom oOomadlenaoOo............20....?..........11.01.2011.... .........stargard basiula3 .......24... ........4.................7.01.2011..............lubuskie Loonah.......21.............2.................26-02-2011. ........ ...podkarpackie ewka4127......24...........3.................27.02.2011.. ......... .zachpom różowa chmurka..............................marzec................. ..... monia2152.....29...........6.................07.04 . 2011 .......... wlkp URODIZŁY: NICK... WIEK ..... CYKL STARAN .............POROD...................MIASTO marika30 ....... 33......... 3................27.09.2010.............pomorskie

Gość alutka13
Uaktualniam tabelkę. dziś widziałam swoja siostrzenicę,ktora ma 5 miesięcy. i mam płaczliwy dzien, bo też bym chciała mieć dziecko. zrobie wszystko zeby tak sie stalo. w tym cyklu biore Castagnus.

Gość matuduuu
Cześć dziewczyny. Zapraszam Wszystkie mamusie przyszłe i obecne,jak i kobiety które są w trakcie starań o dzidziusia na nowo założone prywatne forum. Jeśli macie ochote i czas podzielić się swoimi doświadczeniami i przeżyciami związanymi z ciążą, porodem, połogiem i macierzyństwem oraz chcecie poznać nowe mamy to gorąco gorąco ZAPRASZAM. Jest wielee przeróżnych działów na któryc na pewno odnajdziecie kompanki do rozmów. Pomóżce rozkręcić naprawde świetne forum : GWARANTUJE MIŁĄ I PRZYJEMNĄ ATMOSFERE!! Zarejestruj się na http://www.mamazjajem.fora.pl/ Zapraszam do założenia sobie takiego topicu jak tutaj na tym forum Adminka nie ma nigdy nic przeciwko nowym topikom a forum bardzo chcemy rozkręcić, lub do dołączenia do aktualnych staraczek

alutka trzymam za Ciebie mocno kciuki, ja też miałam dziś płaczliwy dzień, po rodzinnym spotkaniu i wpatrywaniu się w małe szkrabki i ich szczęśliwe mamusie musiałam w domu odreagować. we wtorek z mężem jedziemy na test po stosunku, zobaczymy gdzie tkwi problem.

Gość victoria0424
Dziewczyny nie ma się co smucić. Musimy być silne. Nie można tracic wiary w to że sie uda. Lolitka, Alutka, Gucci trzymam za was kciuki. Za pozostałe kobietki również. Jakiś czas temu oglądałam taki film w necie "Basia" albo "Film o Basi" Nie wiem czy jesteście wierzące, wyobraźcie sobie że kiedyś ksiądz zadal mi za pokutę obejrzec ten film. Obejrzałam i byłam w szoku. Polecam obejrzeć... jest tam motyw związany ze staraniem się o dziecko.

Gość izulek_2006
nie nie pojechałam...niestety...czekam a tu nic sie nie dzieje..zaczelam 38 tydzien... niby do 40 sie rodzi...czytam was ale nic nie piszecie...ja zanim pojade to jeszcze wpadne serio..napisze pare slow...

Gość victoria0424
Izulek ciekawe czy bedziesz miala jeszcze do tego glowe:)

Gość ewka41247
pewnie że Iza wejdzie i naskrobie że się zaczęło:) to tylko na filmach wody odchodzą laski zaczynaja sapać i chlup dziecko się rodzi na raz dwa trzy:D:D:D ja to z bólami partymi jeszcze nogi goliłam:)

Gość izulek_2006
no jezeli nie bedzie to w nocy i nie spanikuje z radosci to napewno naskrobie cos...z jednej strony tak sie boje ze na sama mysl mam mdlosci a z 2 strony tak bardzo chce miec go juz ze soba i tak czekam na to ze mam ochote przyspieszyc to na maxa...juz chodze kucam wyginam sie i nic...jak za 1 razem mi wody odeszly o 3 w nocy to do 7 sie usmiechalam i nic nie bolalo do rozwarcia na 4 cm i potem 3 godziny w bolach i juz synek na swiecie...ciekawe jak tym razem..polozne pocieszaja mnie ze niby teraz szybciej powinno byc ale...no to moje ostatnie 14 dni....tyle mi brakuje do 40 tygodni...bylam pewna ze 2 ciaze szybciej sie rodzi a tu sie nie zapowiada...

Hej:) u mnie nic ciekawego, jutro idę do gieni po te clo w końcu, daje sobie 3 cykle a potem to już chyba odpuszczę bo ile można... Bureczku myślę o Tobie... Odezwij się:) Aniamaja fajny ten Twój Bobas:) Izulek świetnie wyglądasz:) Moja siostra urodziła w 41tc dopiero.

Gość victoria0424
U mnie dziś jest termin @ a tu cisza... hmmm...

Gość alutka13
Hej dziewczyny! byłam dziś u gina i dostałam skierowania na badania hormonów, tarczycy, toxo, cytomegalii. w koncu sie mna zajmie:) Lolitka jak twoje badania? na jakim etapie jestes? dzis moj 10dc, endometrium 8mmm to duzo czy nie?

Gość alutka13
Victoria a testowałas? moze to juz pozytyw:)

Gość victoria0424
Poczekam jeszcze troche, jak @ nie przyjdzie za 2 dni to wtedy zrobie test. Dopatrzyłam się w moim wykresie skoku temp... Tylko że akurat wtedy jak był ten skok to nie działaliśmy z mężem. Ostatni raz działaliśmy 5 dni wcześniej, Myślicie że plemniki mogły wytrzymać tak długo?;) Jeśli tak to być może jestem w ciąży;)

Gość alutka13
jak mają sprzyjające warunki to mogły przetrwac 5 dni, trudno powiedziec. najlepiej zatestowac:)

Gość victoria0424
Poczekam 2 dni, nie chce się nastawiać pozytywnie:) Chyba nikt nie lubi rozczarowań, szczególnie w takich sprawach:)

Gość izulek_2006
no zaczyna sie dziac.,..na topiku bo u mnie cisza...dziewczyny co ja mam ze soba zrobiczeby nie zwarjowac...toczekanie z jednej strony mnie wykancza bo chce juz a z 2 boje sie...mozna sie wykonczyc...no testuj testuj...