Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fossill

Odstawienie tabletek

Polecane posty

Gość Fossill

Hej, Biorę tabletki jakiś czas, niedługi w sumie bo półtora roku. jednak mam zamiar je odstawić bo libido zerowe :( i nie chce sie już truć... Moje pytanie brzmi: czy utyłyście po odstawieniu, jak sie ogolnie czułyście i kiedy wróciła miesiaczka? Jak ona wygladała?

Gość magalak
Każda z nas jest inna. Ja odstawiłam 21.11 i do tej pory nie mam okresu... Jeśli chodzi o wagę: schudłam 4kg, ale to raczej nie przez rzucenie tabsów, tylko operację którą przeszłam.

Gość A kukuuu
odstawiłam po 5 latach - żałuje! jutro ide do gin. po TABL :O -cera masakryczna , nawet jak dojrzewałamnie miałam takich krost :O (teraz mam 29 lat) -przetłuszczanie włosów i skóry ogólnie -bardziej obfite miesiączki -nieco wyższe libido...ale zawsze miałam ok ;) Bede brała tabl. i juz, komfort i zero skutków ubocznych :O

Eh, to może moje zerowe libido jest spowodowane tym, ze tabletki są źle dobrane...? ogolnie nic nie utyłam, cera nie pogorszyła sie, nic nie boli, badania robiłamw wszystko jest ok. jak myślicie? Może odstawić a potem wrocic(taki miałam plan). Pomożce!

Gość Do Fossill
Jak możesz, to nie bierz tego cholerstwa. Niestety przez tabletki poza suchością pochwy, bólami głowy, pojawiły się też problemy z częstą grzybicą właśnie przez tą suchość pochwy. I nie ma znaczenia jakie tabletki... Niestety... Więc polecam stosować prezerwatywę. Wiem, że antykoncepcja hormonalna to wygoda, ale płaci się za nią wysoką cenę...

Gość a kukuuu
prezerwatywe.......:D:D sorry ale nie wyobrażam sobie stosowania jej cąłe życie w dodatku w stałym związku :O:O

No właśnie, że to jest wygoda, kurcze... ale też nie chce się truć dużo czasu, bo nie planuje dzieci :/ narazie... a prezerwatywa, to w sumie sie boję, ze coś bedzie nie tak... chociaż kiedyś używaliśmy pare miechów i nie pękła ani nic. Ktoś jeszcze opowie o skutkach ubocznych odstawienia?

Gość Opinia....
Nie ma skutków ubocznych odstawienia. Jedynie organizm musi wrócić do naturalnego cyklu, a to może trochę trwać. Choć nie zawsze. Ja nie miałam żadnych problemów z przywróceniem cyklu, ale są kobiety, które szczególnie po wieloletnim zazywaniu tabletem mają później problemy.

Gość A kukuuu
to nawet nie o to chodzi że pęknie :O tylko... dla mnie to fatalne jest, w stałym związku odpada, zero spontaniczności, radości z seksu itd :O to nie dla mnie

na twoim miejscu bym nie odstawiała, co bierzesz? Masz problemy z cera, nieregularne miesiączki wczesniej? J a odstawiłam, zrobiłam pzrerwe i jestem wkurzona za to sama na siebie :O Teraz rozpoczne nowe tabl. nowe opakowane i już kamień z serca ;)