Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaskoczonaaa

w pt dowiedzialam sie ze jestem ciazy- po imprezach, paleniu, zlym odzywianiu

Polecane posty

Gość zaskoczonaaa

i ze to 4 tydzien... sstrasznie sie martwie, nie planowalam dziecka, to jedna sprawa, ale jak ja mu szkodzilam wciaz... :( i ani kwas foliowy nie brany, no nic, co teraz? czy ktos tak mial? byl tak nieodpowiedzialny jak ja?

Gość zaskoczonaaa
i czy moje dziecko juz mocno ucierplalo....??

Gość nic się nie martw
Przez pierwsz trzy tygodnie dziecko nie ma praktyznie żadnego połaczenia z matką. Zacznij dbać o siebie od dzisiaj. Czasu nie cofniesz a stres szkodzi.

Spoko, wiele znanych mi mamuś miało tak jak Ty... po prostu się poraw! Wszystko będzie dobrze, bez paniki, zadbaj teraz o siebie i maleństwo bo nerwy szkodzą bardziej... Gratulacje i powodzenia!

Gość zaskoczonaaa
no i niestety też ćpalam trochę i uprawiałam przygodny seks...czy możliwe że dziecko będzie miało bliźniaka??? bo ja się boję sobowtórrów i chce pojedyńczą ciązę

Gość taaaaaaaaaaaaaaaaa...
Kolejne provo...

Gość zaskoczonaaa
czeka mnie spora edukacja o dbaniu o siebie, bo prowadzilam kiepski tryb zycia w ostatnich latach. jak to nie ma polaczenia z matka? w sensie wtedy alkohol jeszcze nie przenika do niego?

Gość zaskoczonaaa
zadne prowo, jak to mowisz..

Gość zaskoczonaaa
ale co najgorsze, zapinałam pasy w samochodzie :( a jak dziecko będzie niepełnosprawne teraz przeze mnie???

Gość zaskoczonaaa
wstyd mi, bo wiem, ze tu duzo na pewno przykladnych mamus, albo dbajacych o siebie starajacych sie.. mi sie udalo niechcianie, przypadkiem i w zly czas, dziekuje za wypowiedzi :)

Gość o jejku jejku
O jakich ty sobowtórach gadasz????? DZiecko na poczatku to kilka komórek, potem zygota, potem zarodek. Zagnieżdźa się w macicy i na poczatku odżywia się ciałkiem żółtym. Naczynia krwionośne tworza się powoli. Większe połączenia wytwarzaja się około 20 dni po zapłodnieuniu. Wtedy też zaczyna powolutku tworzyć się łozysko przez które dziecko będzie się po 10 tygodniu odżywiać i pobierać tlen. Ile masz lat?

Gość karmazynowa.
Wyluzuj, tez tak mialam, dowiedzielam sie o ciazy po wakacjach (5 tydzien)... a jak sie zyje na wakacjach to wiadomo :-P Pozniej zaczelam o siebie dbac, zdrowo sie odzywiac i corka urodzila sie zdrowa jak rybka :-) Tak jak tu niektore mowie : przez pierwsze tygodnie dzicko nie ma zadnego kontaktu z organizmzm matki... natura tak to sprytnie wymyslila... kedys nie bylo testow owulacyjnych, testow ciazowych i matka niejednokrotni dowiadywala sie o ciazy po dobrych kilku (a niejednokrotnie i kilkunastu) tygodniach :-)

Gość zaskoczonaaa
podnioslyscie mnie na duchu, bardzo dziekuje :)