Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pchełka_perełka2555

NATRETNE MYSLI- jak je zwalczyc?

Polecane posty

Gość pchełka_perełka2555

Ja juz nie daje rady.Rano wstaje i znow w glowie te glupie mysli.Nie moge sie skupic na zadnej pracy.Wszsytko leci mi z rak.Boje sie sama zostawac w domu.A do tego mam male dziecko.

Gość pchełka_perełka2555

Gość jest multum takich kobiet
Na siłę myśleć o czymś innym - jak wykazali psychologowie, nie da się myśleć o dwóch rzeczach na raz. A poza tym może warto się poradzić fachowca.

Gość a landrynki
za mało magnezu ,kup magnez

Gość magnez dlaczego

Gość tonieja77777777777
a o czym myslisz?

Gość dlaczego tak bardzo
Czego dotyczą te myśli ?

Gość pchełka_perełka2555
Jak jeestem sama wieczorem z dzieckiem w domu ze cos corce zrobie.Albo moj maz przyszly caly tydz. od pon- do piatku ma na 14 do pracy.Wychodzi przez 13 i wraca ok.23 i na sama mysl ze zostaniemy same boje sie.Czuje jakis strach nie pokoj ze cos sie wydarzyNie moge sie na niczym skupic nic mi nie wychodzi.

Gość pchełka_perełka2555
Gdzie mam sie uda do jakiego lekarza?

Gość to nerwica natrectw
i jak powiedziala meea sie leczy...u psychiatry.

Gość pchełka_perełka2555
Musialabym jezdzic do lekarza do innego miasta bo u mnie niema.A to jest nie mzoliwe bo nie mam co z dzieckiem zrobic.Przeciez z nia nie pojde.

najpierw do psychologa ;) jak terapia nie pomoże to on skieruje do psychiatry po leki

Gość pchełka_perełka2555
BOJE ie jezdzic pociagiem.Nie pojade samochodem z nikim innym oprocz mojego meza.Nie lubie chodzic do marketow bo duzo ludzi.Boje sie przebywac z kims sama na sam bo tez mam glupie mysli.Niewiem skad sie to wzielo te leki i strach?

zwykle z nieszczesliwego dzieciństwa ;) nie myśl teraz skąd to się wzieło tylko próbuj z tym walczyć z tego co piszesz to oprócz natręctw zalatuje mi tu nerwicą lękową

Gość patrzajka bystra
Ja tak miałam przez pewien czas (ok. pół roku), ale to było spowodowane tym, że w biały dzień jakiś facet wyrwał mi torebkę z całą wypłatą i uciekł. Nie złapali go, a mi ten jakiś taki dziwny lęk minął sam, ale gdzieś tak po pół roku.

Gość pchełka_perełka2555
Moze powod nieszczesliwe dziecinstwo.Odkad pamietam moj ojciec pil, bil nas, znecam sie psychicznie.Balam sie jak przyjdzie do domu pijany i znow zacznie sie do nas czepiac.W mlodym wieku straacilam mame.Mialam wtedy nie cale 17 lat.Ojciec mial nas gdzies, moja siostre i mnie.Chodzilam wtedy do szkoly.Sama musialam sie o wszytko martwic.Po smierci mamy przez 3 lata mieszkalam z siostra i jej chlopkakiem w naszym domu z ojcem alkoholikiem.Na naszej glowie bylo cale mieszkanie( mu same musialysmy robic oplaty) a mialam wtedy tylko rente po mamie i alimenty od ojca.Miesiecznie ok.750zł.Potem siostra sie wyprowadzila a ja musialam mieszkac z ojcem pijakiem.Ciagle klotnie znisczyly mnie psychicznie.Potem poznalam mojgo i wyprowadzilam sie .Z ojcem zerwalam calkowicie kontakt.W tym roku zmarl.Cale zycie pil .I tak wygladalo moje zyice.A teraz mam 25 lat. Jeszcze wczesniej mialam chlopaka bylismy ze soba 5 lat( partner przed mezem), ktory pil, cpal, nie pracowal i mnie tez bil.Psychicznie sie wykonczylam.Byly takie momenty ze potrafilam wyrywac wlsoy z glowy.

no to już wiesz skąd się to wzieło. teraz trzeba z tym powalczyć jeszcze możesz być szczęsliwa bez lęków!

Gość Nawiedzony5
na razie możesz spróbować zażywać magnez, poczytaj na necie jak uzupełniać niedobory. Oprócz tego wizyta u psychologa - najpierw o ile coś to da. Głownie w celu diagnozy. Potem u psychiatry. Wygląda to jak nerwica natręctw. Jeżeli będzie przeszkadzać ci w funkcjonowaniu to psychiatra dla leki. Same natrętne myśli nie przeszkadzające w życiu nie są chorobą.

Gość dfjghkldsldgxcvhjgmfrdnehjskx