Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miisiia

czy możliwa jest ciąża?

Polecane posty

Gość miisiia

okres dostałam 19 grudnia, trwał 4 dni. dzisiaj- 3 stycznia współżyłam z partnerem i gumka została nam w środku! partner wyjął ją delikatnie- uważa, że sperma została w środku, bo prezerwatywę chwycił za główkę... i daje i pewność, że jest dobrze, ale ja jak to każda baba boję się, o dziudziusia nie planuję... co robić? czy udać się po escapelle? czy może mi ktoś powiedzieć czy mam teraz płodne czy bezpłodne dni? Miesiączkę mam co 25-27 dni...

Gość miisiia
up up

Gość miisiia
prosze o jakieś odpowiedzi..

Gość miisiia
czy jest tu ktoś w miarę kompetentny, kto mógłby mi odpowiedzieć?

A kto Ci tu pomoże? Nikt Ci oprócz chłopaka w majtki nie zaglądał, więc nie wiemy, kiedy mogłaś mieć dni płodne. Może warto zainteresować się tym tematem skoro współżyjesz? Mogłabyś chociaż zwrócić uwagę, czy masz mokro czy sucho. Generalnie cykle mogą się wydłużyć z byle powodu np. stres, przeziębienie itp. Zasada jest jedna- masz mniej więcej stałą fazę lutealną między 10 a 16 dni, jeśli jest wszystko ok) (czyli dni płodne masz zawsze 10-16dni przed @. Oczywiście nigdy nie wiesz, kiedy @ przyjdzie, jeśli nie obserwujesz cyklu, a pierwsza faza może się wydłużyć. Nie wiem, czy cokolwiek zrozumiałaś, więc uproszczę. Jeśli nie było zakłóceń owulację mogłaś mieć w 12dc, więc dni płodne mniej więcej od 7 do 15dc

Gość Paulinuś
Całkiem mozliwe ze to Twoje dni plodne. Nikt tego na 100% nie powie bo nie jest w Twoim organizmie. A co do tabletki to niestety nie wiem co Ci napisac.

A jeśli pękła gumka to gwarancji, że wszystko zostało nie masz. Jestem prawie pewna, że coś uciekło. Szansa na zapłodnienie to max 40%, ale wiadomo, że jeśli nie chcesz szanse rosną bardzo

Gość Paulinuś
Całkiem mozliwe ze to Twoje dni plodne. Nikt tego na 100% nie powie bo nie jest w Twoim organizmie. A co do tabletki to niestety nie wiem co Ci napisac.

Gość miisiia
napisałam co ile ni mam miesiączkę, kiedy miałam ostatnią i w którym dniu się kochałam... wiec jeżeli jest ktoś, kto się zna bardziej niż ja potrafi na to odpowiedzieć..

Gość Peciolek
masz dni płodne

nikt Ci w 100% nie powie, bo dni płodnych się nie wylicza lecz wyznacza :> Biorąc pod uwagę, że faza poowulacyjna trwa 10-16 dni i doliczając do tego max. przeżywalnosć plemników (6 dni), to przy 25-27 dniowych cyklach ten 3 stycznia (a więc 16dc) mógł należeć jeszcze do fazy płodnej.