Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olivvia1

Mam problem. Pomożecie?

Polecane posty

Gość olivvia1

Witam, wczoraj kochałam się z moim chłopakiem, niestety pękła prezerwatywa, na szczęście od razu to zauważyliśmy i przestaliśmy. Nie było wytrysku, a prezerwatywa była ze środkiem plemnikobójczym. Czy mogę być w ciąży ? I mam jeszcze drugie pytani, niezupełnie związane z tematem. Czy w płynie preejakulacyjnym są plemniki ? Proszę o sensowne odpowiedzi z góry dziękuję :)

Gość ala717
Czesc olivvia1. W płynie preejakulacyjnym są plemniki ale nie u każdego i jest ich dużo mniej niż w spermie. Wszystko zależy od Twojego cyklu... kiedy mialas ostatnią @. Dni płodne masz mniej więcej 12-18 dc.

Gość ala717
Hehe oczywiście nie ilosc plemników zależy od Twojego cyklu...bo jakos tak mi zdania się poplątały że tak zabrzmialo:) oczywiscie mozliwośc zajscia w ciążę

Dni płodne ma się na 10-16 dni przed miesiczką, faza przedowulacyjna jest ruchoma. gdyby dało się przewidzieć dni płodne, to żadna anty nie byłaby potrzebna.

Gość olivvia1
Rozumiem...ale czy uważacie, że mogę być w ciąży?? I 2 pytanie ? Czy jeżeli w płynie preejakulacyjnym są plemniki to one są zdolne do zapłodnienia? Bo dużo jest zdań na ten temat, ja uważam, że nie...Bonie stwierdzono jeszcze takiej ciąży...

Są plemniki, ale upośledzone i o ograniczonej ruchliwości. teoretycznie mogą one spowodować ciażę... Ale nie martw się w ciąże nie tak łatwo zajść... mogłabyś iść po escapelle czy coś, ale nie wiem czy chcesz sie truć, skoro w sumie szansa jest mała...

Gość olivvia1
Jakoś nie chcę się truć tymi wszystkimi tabletkami, a poza tym mam dziwne przeczucie, że nie jestem w ciąży...W końcu jak sam napisałeś w ciąże nie jest tak łatwo zajść, zwłaszcza w takim przypadku. Na następny raz będę uważać :)

Gość Opinia....
Spokojnie, nie jesteś w ciąży i nie będziesz:)

Gość olivvia1
Bardzo dziękuje za odpowiedzi :)

Gość olivvia1
Przepraszam, zmylił mnie nick :)