Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Analin

Nie potrafie okazywać uczuć

Polecane posty

Gość Analin

Cześć mam taki problem;( nie potrafie okazywać uczuć przez to każdy chłopak mnie zostawia i potem płacze i żałuje tego ale poprostu nie potrafie jak on mi okazuje uczucie ja nie potraie tego odwzajemnić:( chociaż naprawde bardzo mi na nim zależy i go kocham. Boje się tego że zrobie coś nie tak lub że ,mnie odepchnie sama nie wiem ostatni chłopak powiedziałó mi że pokazałam mu że jest dla mnie nikim ;( co robić??? Pomóżcie... Czy ja jestem jakaś inna skąd to się u mnie wzieło???

Gość Ksero_z_życia
Jesteś jak większość kobiet..

Gość avatiaria
a mozesz podać Twoją dokładną date urodzin? pytam bo zajmuje sie interpretacja numerologiczna i w pewnych kregach to ma znaczenie i moze byc powodem zamkniecia.

Gość avatiaria
i jeszcze jedno pytanie... czy Twoi rodzice okazywali Ci uczucie? mowili ze kochaja, ze jestes ważna? jak nie to tez moze byc przyczyna. bo jezeli nie nauczonoCie mowic o uczuciach nie potrafisz tego. alee proszę o datę

Gość Analin
moja data urodzin to 01.08.1988 no moi rodzice nie okazywali mi uczuć z tego co pamiętam zawsze byli zajęci swoimi sprawami;(

Gość avatiaria
z daty urodzenia nie powinnaś byc "zimna" wiec powodem jest wychowanie. bo rozumiem ze nie odwzajemiasz uczuc - nie mówiac o nich?

Gość johnyy
Co to za bzdury z tą numerologią? Bardziej chodzi tutaj o konstrukcję psychiczną. Radziłbym się wybrać z tym do psychologa.

Gość avatiaria
johny. czy nieznane musi byc zawsze bzdura?

Gość Analin
Też tak właśnie pomyślałam że to przez wychowanie. Chodzi mi o to że ja nie potrafie podejść do chlopaka tak sama od siebie przytulić go , pocałować lub powiedzieć coś miłego zawsze musi się o to upominać;( to znaczy już nie musi bo mnie zostawił:(

Gość avatiaria
a To był Twoj pierwszy? a co do okazywania.. nawet jezeli chcesz to zrobic czujesz blokade. przychodza Ci mysli ze gdybys to zrobiła byłoby to conajmniej cos dziwnego i nienaturalnego?

Gość Analin
nie to był mój drugi chłopak który zostawił mnie z tego powodu. Wiesz ja bym chciała pokazać ale w pewnym momencie się blokuje i tak właśnie myśle że zrobie coś źle itp:(

Gość avatiaria
wiec znasz juz swoj problem. mozna samemu tą blokade usunąc - mi sie udało. aczykolwiek partner musi byc wyrozumiały a Ty szczera i chętna do zmian.

Gość Analin
avatiara może i masz racje. Musze spotkać takiego który mi w tym pomoże i mnie zrozumie. Hmm no zobaczymy. Dzięki ;)

Gość avatiaria
nie okazwyanie uczuc mozna odczytać jako egoizm, nie docenienie partnera lub poprsotu brak uczuć. a te cechy dla zwiazku sa zabójcze, jak w Twoim przypadku. nie mozesz sie uzalać nad sobą. tylko nadszedł czas dla Ciebie aby nad soba popracować. mało kto potrafi sobie poradzic z ubytkami wychowawczymi. dlatego pomocne moga byc spotkania z psychologami :)

Gość Analin
zupapomidorowa okazując czy nie okazując i tak robie sobie krzywde...

Gość avatiaria
tylko zeby on Cie zrozumiał musisz mu powiedziec czemu tak siedzieje i jakie masz obawy. bo w innym wypadku brak Twojej reakcji odczyta jako Twoja obojętność.

Gość Analin
popracuje nad tym;) może się uda;) i do psychologa też się wybiore.

Gość avatiaria
i bardzo dobrze:) bo po co sobie niszczyć zycie. życzę powodzenia. nie zniechecaj sie. ja kiedys nawet nie potrafiłam pochwalić mojego mężczyzny (w sumie tylko krytykowałam o byle co)... przez co czuł sie nie doceniany chociaz starał sie jak mógł. i to własnie tez było spowodowane zaniedbaniem wychowawym. ale Moj kochany nauczył mnie tego pokazując jakie to łatwe - ale jak do wszystkiego potrzeba czasu...