Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

wiolkaxxd

Tabletki anty , młody wiek

Polecane posty

rozumiem,ze nazwa tych wymyslonych przez ciebie tabletek co to nie dzialaja 'na dojrzewanie' musi pozostac tajemnica:D

Gość aneta19888891
wydaje mi się ze przyjmowanie tebletek we wczesnym wieku jest sprawą indywidualna ja w wieku 14 lat dostałam diane na trądzik i nie miałam kłopotów nz zajsciemw ciąże tylko drobne z ciśnieniem

Gość tabletki nie reguluja cyklu
tylko go całkowicie zatrzymują, więc jak można mówić że nie wpływają na dojrzewanie i rozwój? Jak twój dojrzewający organizm ma wyregulować cykle, jeśli w ogóle ich nie masz?

Gość Do dośka199416
Masz 16 lat, nie uprawiasz seksu, masz nieregularne cykle, a bierzesz hormony???! Przecież to nie ma sensu... I jak ktoś napisał - tabletki nie regulują cyklu, bo blokują owulację. To raz. A dwa - po odstawieniu tabletek nadal będziesz miała problemy z regularnością cyklu i z trądzikiem. To tylko usuwa objawy na czas brania tabletek. A propos problemów z trądzikiem - informacja od dermatologa - hormony wysuszają skórę, nie pozwalają się jej prawidłowo złuszczyć i w porach gromadzi się cała masa sebum i brudu. Na tym narasta skóra. Kiedy przestajesz brać hormony (a prędzej czy później to nastąpi) - w wyniku totalnego rozregulowania cyklu (co zwykle następuje po odstawieniu) te wszystkie zatkane pory zostaną zalane przez jeszcze większą ilość sebum i ... dopiero Ci się zaczną robić pryszcze... Tylko, że wtedy będziesz tęskniła do tego, co miałaś przed stosowaniem hormonów... Zastanów się jeszcze raz nad tymi hormonami. A Twój lekarz to jakiś naciągacz... Nie dość, że musiałaś zapłacić za wizytę to jeszcze co miesiąc płacić za leki.... Głupota.

Gość dzeni4
i sie naczytałam.............co niektore to totalne bzdury.......nie jestem juz mloda jak wy-juz dawno po trzydziestce....i troche wiecej przezyłam......jesli chodzi o sex w wieku 15-16 lat...nie jestem za z perspektywy czasu bo mam juz szesnastoletniego syna,ale....to indywidualna sprawa...jesli wydaje sie ze jest sie gotowym do wspołzycia to zadna mowa nie pomoze ze jest sie za młodym.....co do tebletek anty.....one nie zatrzymuja cyklu tylko owulacje.czyli nie pozwalaja jajeczkom dojrzewac i sie uwalniac.....nalezy pamietac,ze....kazda kobieta rodzi sie z pewna iloscia jajeczek i to ze sie je wstrzymuje tabletkami nie znaczy ze pozostaja na pozniej-niestety....i wcale nie jest tak ze po odtawieniu jest sie bardziej płodnym.........to jest tak jak z kostka cukru...wrzuc ja do szklanki wody po chwili zobacz czy jeszcze tam jest .....nie...rozpuści sie i wiecej jej niebedzie......komfort psychiczy jest i moze nawet nie ma strach przed ciaza,ale sa tez skutki uboczne....nikt o tym nie wspomnial....antykoncepcja ma wpływ na obudzenie tocznia,trombofili i wielu innych nieodwracalnych zchorzen....nie robie wam wykładu i niemowie ze tak z kazda moze byc,ale do pewnych decyzji trzeba naprawde dojrzec.....w swoim zyciu brałam dwa razy tabletki (znaczy przez dwa miesiace),nawet teraz mam przepisane (po 5 poronieniu)ale ze swiadomego wyboru nawet ich nie wykupiłam nie dlatego ze nieboje sie ze zajde,bo w moim przypadku ciaza jest chwilowo niewskazan,ale z powodu co tabletki moga zrobic w moim organizmie złego.....nie ma cudownego srodka antykoncepcyjnego i bez konsekfencji....jak kazdy lek ma skutki ubaczne.....

Gość a1b1c1
Wypowiedzi kobiet 20, 30, 40letnich czasem potrafią rozbawic. Może niektóre z Was kiedyś będą miały, bądź juz mają dziecko, które przyjdzie do Was z pytaniem o tabletki, o sex. Powiecie jakie to gówniarskie, nierozsądne, dziecinne? To bardzo nie wychowawcze z Waszej strony. Czujecie wyższośc mówiąc dziewczynie, że jest nieustabilizowana emocjonalnie? Znam osoby mające 30 lat, która zachowują się jak niedojrzałe do życia w rodzinie i wśród społeczeństwa. Droga Autorko tematu, życze Ci powodzenia, porozmawiaj z ginekologiem, powiedz o swoich obawach, na pewno je rozwieje. Serdecznie Cie pozdrawiam :)

Gość Michał Zaradny
Witam Jeśli jesteś aktywna seksualnie to jak najbardziej powinnaś skontaktować się z lekarzem ginekologiem w celu dobrania optymalnej dla Ciebie metody antykoncepcji. Możesz go wyszukać na stronie http://wpadka.pl/znajdz-lekarza. Na stronie możesz również poszerzyć swoją wiedzę na temat metod antykoncepcji. Naprawdę zachęcam. Pozdrawiam --- eRzecznik serwisu www.wpadka.pl masz 72 godziny Konkurs na najlepszego DJa Polski, poleca DJ S.K.Pelle sprawdź www.wpadka.pl/konkurs