Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lalina21

ciąża???!!!POMOŻCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polecane posty

Gość lalina21

OD 2-3 tygodni przyjmuje nowe tabletki, poprzednie musialam zmienic..Wieczorem odczuwam mdlosci, kreci mi sie w glowie... Czy to moze być ciąza?? dodam ze tabletki biorę regularnie +- 20 minut(moze z 3 razy mi sie tak zdarzylo) ale do tego stosuje z partnerem stosunek przerywany, w kazdym badz razie po prostu nie konczy we mnie...czy ciaza jest mozliwa;/???niezle bym sie zdziwila;// slyszalam ze w dni plodne szanse na zajscie w ciaze wynosza do 50%, a co dopiero tabsy+ stosunek przerywany..czy te mdlosci, zawroty glowy są skutkami ubocznymi tabletek i moj organizm wlasnei zaczal to odczuwac??pomozcie..;(

Gość lalina21
prosze pomozcie;(:( straszni sie boje;(

Gość lalina21
pomozcie;(

Gość lalina21
up up prosze martwie sie ..

Gość Paulinuś
Gdy zażywasz tabsy nie masz dni plodnych. To pewnie skutek uboczny tabletek skoro zmieniłas je na inne. Jesli bierzesz je regularnie to powinno byc ok. A robilas jakas przerwę od tabletek przed zmiana?

bierzesz już 2 tabletki (tak zrozumiałam) a nie przeczytałaś ulotki? to co opisujesz to skutki uboczne, mogą trwać krótko, jak się przeciągną to do lekarza. jeszcze jedno: podczas brania tabletek NIE MA dni płodnych. liczenie nie ma sensu

Gość lalina21
tak...tzn bralam jedne(21 tabletek) po skonczeniu opakowania zrobilam 7 dni przerwy i w 8 dniu tak jak zawsze wzielam kolejna tabletke ale juz te nowe na ktore sie przerzucilam (24+4)

Gość lalina21
wiem, nie licze tylko mowie ze bez zabezpieczenia wspolzycie w dni plodne konczy skonczy sie ciaza w ok 50% , a ja zazywam tabletki dodatkowo stosunek przeywany dlatego zdziwialbym sie jesli okazaloby sie ze jestem w ciazy..ale jakso boje sie

nie bój się, szanse na ciąże są minimalne to raczej skutek tabletek, zresztą tak od razu nie robi się niedobrze w ciąży, mnie zaczęło mdlić gdzieś w 7-8 tygodniu dopiero

Gość lalina21
ale czy to w ogole mozliwe;(???

Ciąża? bardzo mało możliwa. jeśli brałaś zgodnie z zaleceniami to musiałbyś mieć ogromnego pecha żeby wpaść. to skutki nowych tabletek. przeczekaj jeszcze trochę i najwyżej do lekarza idź. czemu poprzednie zmieniłaś po miesiącu? też nie służyły?

Gość lalina21
jakaś odraze mialam do nich i nei moglam sie przelamac.. bralam tak jak napsialam wyzej, to chyba dobrze???

Gość lalina21
zapomnialam dodac ze po zmianie na nowe tabsy wspolzylam bodajze w 9 dzien chyba, chyba moj organizm juz byl po takim czasie zabezpieczony??

zabezpieczona jesteś już po 1 tabletce, pod warunkiem, ze trzymasz się ulotki. odrazę? o matko... piguła to piguła ;)

Gość lalina21
tzn nie moglam wspolzyc bo sie balam ze sa zle;P tzn nie powinnam sie martwic o ciaze teraz//??

Gość nie martw sie
to skutek uboczny pigulek... ja przez pierwsze 2 opakowania mialam zawroty glowy (tak silne ze az mnie od nich mdliło)..jesli bierzesz je z dokladnoscia do 20 minut i nie doszlo do wytrysku w Tobie to wedlug mnie szans na ciaze nie ma.... moge zapytac jakie pigulki bierzesz?

Gość lalina21
yaz. Porannych mdlosci na pewno nie mam.