Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sxsx

MICROGYNON 21, a 30

Polecane posty

Gość sxsx

Witam serdecznie, mój ginekolog przepisał mi tabletki microgynon 21- pierwsze dwa plastry kupiłam w aptece przy szpitalu gdzie miałam wizytę, dopiero w domu zorientowałam się że mają nazwę Microgynon 30, dziś realizując kolejne dwie recepty, wydano mi (teraz w innej aptece) Microgynon 21- czy jest to duża zmiana?

w Polskiej Bazie Leków nie ma czegoś takiego jak Microgynon 30.

Gość sxsx
ale brałam....

ale w Polsce Microgynon jest tylko jeden. wiec brałaś taki jaki powinnas brac. moze sie troche różnic wyglądem blistra, bo w Polsce istnieją leki z tzw "importu równoległego". te same leki w róznych krajach kosztują różnie i okazuje się czasem że bardziej sie opłaca ściągnąc np Aspirynę bayerowską z Grecji niz w Polsce kupić od producenta. wiec powstały firmy ktore zajmują się wyszukiwaniem najtańszych leków w innych krajach, sprowadzają je do Polski, przepakowują w pudełka z polskimi napisami i dodają polskie ulotki i tak wydają na rynek. takie leki potrafią być sporo tańsze dla pacjenta... wiem ze częśc antykoncepcji tez jest z takiej listy. na pewno Cilest i Novynette, czy wiecej to juz nie wiem ale nie zdziwilabym sie gdyby ten Microgynon tez taki był. jesli był z importu równoległego to miał pudełko albo całkiem białe, albo białe z pomarańczowym/czerwonym/ceglastym paskiem. mógł też troche inaczej blister wyglądac, bo Microgynon moze sie inaczej nazywac w Polsce a inaczej za granicą (np polski Detralex gdzie indziej nazywa się Daflon, polski Eurespal - Pneumoral itd). a wymienia sie tylko opakowanie zewnętrzne, bo z blistra "pleców" nikt nie bedzie ściągał i wymieniał na inny, nie? :) zagrazałoby to jakości leku i nikt by potem tego nei kupił :) tym niemniej z importu równoległego ściąga się TYLKO leki ktore istnieją w Polsce i mają w Polsce zezwolenie na sprzedaż. nikt nie sprowadziłby nie istniejącej w Polsce formy Microgynonu, bo nie ma to sensu, i tak sie nie sprzedałoby, a kary w razie czego sa takie że niech ręka boska broni. wiec jesli dostalaś Microgynon to to musiał być TEN Microgynon :) PS. zadzwoniłam do "naszej" apteki - tak, z pewnościa dostałaś Microgynon z importu, bo obejrzeli swój i ma własnie takie opisy :)

Witam!. Byłam dziś u lekarza i dostałam antykoncepcję microgynon 21. Nigdy wcześniej ich nie brałam. Problem jest w tym,że nie rozumiem jak się je przyjmuje. Mają fatalne oznaczenie na blistrze.nie wiem nawet, od której strony patrzeć na rozpoczęcie blistra. Czy ktoś mógłby mi to wyjaśnic? Byłabym wdzięczna. Z góry dziękuję

Witam, mam do sprzedania 4 listki Microgynonu po 20zł. W razie zainteresowania proszę o kontakt olcia.k@o2.pl Pozdrawiam

Sprzedam Microgynon. Posiadam 5 blistrów. Nowe, długi termin ważności. Kontakt olcia.k@o2.pl

Gość gość
kupię microgynom, aroaro37@interia.pl

Gość Kasia

Witam . Odsprzedam ostatnie 3 pełne opakowania microgynonu21 po 63 tabletki . Microgynon jest nowy zakupiony w aptece około tydzień temu. Termin ważności co najmniej 24 miesiące . Możliwość sprzedaży jednego opakowania za 125 zł lub trzech opakowań(3x 63tab) w cenie 300 zł plus koszty wysyłki . Na pierwszy rzut oka cena wydaję się wysoka lecz , jak się doliczy jedno razowy koszt wizyty u ginekologa który ,nie przepisze tyle tabletek przy jednej wizycie to koszty wychodzą mniejsze. kupując u mnie oszczędzacie również swój cenny czas który byście stracili na jazdę po lekarzach i aptekach.

kontakt na (antykoncepcjabezrecepty@tutamail.com) 

kupując u mnie niczego nie ryzykujesz !

W razie wątpliwości oferuję wysyłkę za pobraniem ze sprawdzeniem zawartości przed zapłatą ( gdy listonosz przyniesie paczkę mamy możliwość otworzenia paczki , sprawdzenia czy w paczce znajduje się to co się zamówiło ) jeśli zawartość jest zgodna potwierdzamy i płacimy jak za zwykłą paczkę pobraniową, gdy natomiast w paczce nie znajduje się zamówiony produkt nie płacimy za paczkę a paczka jest zwracana do nadawcy na jego koszt . 
Możliwa jest też opcja wysyłki na paczkomat której cena jest o połowę mniejsza. - idealna opcja dla zapracowanych którzy nie mogą odebrac paczki w godzinach pracy Poczty Polskiej i kurierów 

cennik i opcje dostawy:
Poczta Polska -
wysyłka po przedpłacie listem pior. -10 zł
wysyłka za pobraniem -20zł
wysyłka za pobraniem ze spr, zawartosci- 27zł 
Paczkomat - 15zł
wysyłka kurierem - według cenników 
Możliwośc wysyłki za granicę -od 15zł do 35 zł
pozdrawiam i zapraszam

Gość Kasia
2 minuty temu, Gość Kasia napisał:

Witam . Odsprzedam ostatnie 3 pełne opakowania microgynonu21 po 63 tabletki . Microgynon jest nowy zakupiony w aptece około tydzień temu. Termin ważności co najmniej 24 miesiące . Możliwość sprzedaży jednego opakowania za 125 zł lub trzech opakowań(3x 63tab) w cenie 300 zł plus koszty wysyłki . Na pierwszy rzut oka cena wydaję się wysoka lecz , jak się doliczy jedno razowy koszt wizyty u ginekologa który ,nie przepisze tyle tabletek przy jednej wizycie to koszty wychodzą mniejsze. kupując u mnie oszczędzacie również swój cenny czas który byście stracili na jazdę po lekarzach i aptekach.

kontakt na (antykoncepcjabezrecepty@tutamail.com) 

kupując u mnie niczego nie ryzykujesz !

W razie wątpliwości oferuję wysyłkę za pobraniem ze sprawdzeniem zawartości przed zapłatą ( gdy listonosz przyniesie paczkę mamy możliwość otworzenia paczki , sprawdzenia czy w paczce znajduje się to co się zamówiło ) jeśli zawartość jest zgodna potwierdzamy i płacimy jak za zwykłą paczkę pobraniową, gdy natomiast w paczce nie znajduje się zamówiony produkt nie płacimy za paczkę a paczka jest zwracana do nadawcy na jego koszt . 
Możliwa jest też opcja wysyłki na paczkomat której cena jest o połowę mniejsza. - idealna opcja dla zapracowanych którzy nie mogą odebrac paczki w godzinach pracy Poczty Polskiej i kurierów 

cennik i opcje dostawy:
Poczta Polska -
wysyłka po przedpłacie listem pior. -10 zł
wysyłka za pobraniem -20zł
wysyłka za pobraniem ze spr, zawartosci- 27zł 
Paczkomat - 15zł
wysyłka kurierem - według cenników 
Możliwośc wysyłki za granicę -od 15zł do 35 zł
pozdrawiam i zapraszam

Dnia 15.11.2013 o 10:10, Gość gość napisał:

kupię microgynom, aroaro37@interia.pl