Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SJK

Czy ktoś wie, jaki jest tytuł tego filmu?

Polecane posty

Jest to dość stary film, bo z, bodajże, lat '50 lub '60. Cała historia dzieje się zimą, o ile dobrze pamiętam, w okolicy świąt. Główny bohater to mężczyzna, który jest niezadowolony ze swojego życia i z siebie samego. Idzie do baru i żali się, że dla wszystkich było by lepiej, gdyby się nigdy nie urodził. I po tym odwiedza go duch, który pokazuje mu świat, jaki by istniał, gdyby rzeczywiście ten mężczyzna nigdy się nie narodził. Odwiedzają między innymi jego rodziców. Są starymi, nieszczęśliwymi ludźmi, ponieważ ich jedyny syn utopił się, gdy był małym dzieckiem - i w tym momencie główny bohater przypomina sobie, gdy swojego brata wyciągnął spod lodu i uratował mu życie... Później odwiedzają też żonę głównego bohatera, która w tym świecie, w którym bohater się nie urodził, jest starą panną, nieszczęśliwą, samotną i biedną. Nigdy nie wyszła za mąż za żadnego mężczyznę. Odwiedzają jeszcze paru innych ludzi, przyjaciół głównego bohatera itp. Aż w końcu dociera do niego, że jednak jego bliskim wcale nie było by lepiej, gdyby on się nigdy nie narodził... Bardzo mi zależy na tytule tego filmu. Chcę zrobić prezent mamie, która bardzo chciałaby go obejrzeć, a też nie pamięta tytułu...

Gość kurcze pamiętam że
był taki film! Tytułu nie pamiętam, ale podniosę topic, to może też się dowiem :-)

Gość opowiesc wigilijna
a bohaterem jest Scrooge.......skąpiec jakich malo:P

Gość opowiesc wigilijna
kurde .......albo to nie to:O.hmmmmmmm

a ja szukam filmu z 2008 roku chyba dzieje sie w czasach 1 lub 2 wojny swiatowej, kobiecie ginie dziecko , po pewnym czasie sie odnajduje, ale ona nie jest przekonana ze to jej syn i stara sie go odszukac.wszyscy wmawiakja jej ze to jej dziecko. na sile. ale ona nadal szuka,.prosze o tytul. byl w kinach w zeszlym roku.

Gość do cool baby
,,oszukana'' z jolie?

Gość kinomaniak777
To wspaniałe życie It's a Wonderful Life 1946

kinomaniak777 To wspaniałe życie It's a Wonderful Life 1946 Wielkie dzięki, dokładnie o ten film mi chodziło :) Rok produkcji widzę, że jeszcze wcześniejszy niż myślałam. Jeszcze raz dziękuję za pomoc.