Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość studiuję_wychowuję

Ranking płac

Polecane posty

Gość studiuję_wychowuję

Witam! Co poniektórym wydaje się, że ukończenie studiów gwarantuje dobrą pracę i pieniądze. Aktualnie zajmuję się dzieckiem i kończę studia i jakoś ze strachem patrzę w przyszłość. Tak dla tych mądralińskich z forum chciałabym stworzyć listę zawodów i płac. Niech może zobaczą jak żyją zwykli ludzie. Nie wstydźcie się i wpisujcie. Ja zacznę od pracy, którą wykonywałam w wakacje przed zajściem w ciążę: pomoc kuchenna w małej gastronomii - umowa-zlecenie, niecałe 1000zł miesięcznie - wolne 4 dni w miesiący - robiłam wszystko w kuchni, obierałam mięso, warzywa, przygotowywałam posiłki, siedziałam na kasie, myłam podłogi, wnosiłam towar, podliczałam kasę, myłam salę, wnosiłaam i wynosiłam parasole, krzesła, reklamę na zewnątrz - full opcja za grosze po 9-10 godzin dziennie

Gość elektryk 45 lat
Elektryk z 20 letnim doświadczeniem w zawodzie 1500 zł brutto jako konserwator w hotelu Praca od pon. do pt. 8-16 z dyżurami w weekendy i wieczorami (wybrane dni)

Gość mam 3 dzieci
Krawcowa 1270 zł brutto + 200-300 zł premii Po szkole krawieckiej z wieloletnim doświadczeniem

Gość A ja pracowalam
w czasie studiow: - mylam okna dla firmy X - na czarno (5zl za godzine) - pakowalam paczki dla firm wysylkowych - na czarno (4zl za godzine) - w centrum ogrodniczym - na czarno (7zl za godzine) - jako kelnerka - na czarno (5zl za godzine) - w ogrodnictwie (legalnie na ostatnim roku studiów) - legalnie 1000zl miesiecznie po studiach: - ucieklam z Polski:-), mam fajna prace w zawodzie i jeszcze fajniejsze zarobki:-)

Gość kasjerka po studiach
Kasjerka w hipermarkecie- najniższa krajowa - 1270zł brutto. Po studiach ZiM, szukam czegoś lepszego

Gość kasjerka po studiach
I też myślę żeby uciec za granicę, w sumie dość dobrze znam niemiecki!

Gość studiuję_wychowuję
Ja w czasie studiów (tzn. podczas roku akademickiego) stałam na promocjach, placili od 5-7 zł za godzinę, niestety najczęściej 5 zł/h, wiem, że bardziej doświadczone dziewczyny dostawały nawet 9zł na godzinę, ale to było tylko dla wybranych. Oczywiście na czarno!

Gość ssssssssssd
ja skonczylam zawodowke fryzjerka(miesiecznie od 100-1500 plus dorobilam w domu ok 500) pozniej zrobilam technikum a obecnie studiuje bo ten zawod nie jest jednak zawodem dla mnie i mysle ze kazdy wie ile zarabia nauczyciel(dokladniej zawodu)

Gość ja bym smarowała tormentiolem
sprzątanie fitness klubu w godzinach nocnych-na czarno 10zł na godzinę

Gość jfdoasfkjalk
Magister budownictwa po rocznym stażu w UM - bezrobotna, od pół roku poszukuję pracy. A podobno poszukują ludzi po studiach technicznych...szkoda, że z minimum 5cio letnim doświadczeniem!

Gość takie tam gadanie-
Dwa kierunki (polonistyka, dziennikarstwo) do tego pol roku na sokratesie- Pracuje jako Szef Marketingu i zarabiam 3tysiace na rękę. Siostra automatyk - 5tysiecy na reke. Miasto średniej wielkości.

Gość jak studiowalam na AZSie
to pracowalam w weekendy na promocjach w hipermarketach 6-9 zl za godzine (ale bylo to juz z 6 lat temu) po studiach wyjechalam do UK i pracuje jako mlodszy kucharz za 1100 funtow na reke na miesiac. 2 dni wolnego w kazdym tygodniu + 8 tygodni platnych wakacji. W zyciu nie wroce do Polski zeby pracowac jako nauczycielka (bo taki moj zawod wyuczony) za 1200 zl na reke...

Gość bjdsba
Na studiach: -sprzedawca w męskim sklepie odzieżowym - na pół etatu ok. 600 zł/mc Po studiach: -zajebista firma (szkoda, że już tam nie pracuję) - asystentka 1700-1900 zł/m-c. -obecnie (żenująca firma, wyzysk i mobbing) -specjalista 1500 zł/m-c. W trakcie zmiany pracy.

Gość bjdsba
Na studiach: -sprzedawca w męskim sklepie odzieżowym - na pół etatu ok. 600 zł/mc Po studiach: -zajebista firma (szkoda, że już tam nie pracuję) - asystentka 1700-1900 zł/m-c. -obecnie (żenująca firma, wyzysk i mobbing) -specjalista 1500 zł/m-c. W trakcie zmiany pracy.

Gość mama Emilki
A ja jestem technikiem ekonomistą i najpierw pracowałam w sklepie za 800zł (całe szczęście tylko 3 miesiące), potem staż w MOPS za 460zł, gdzie dostałam później umowę zlecenie za 900zł, a na koniec fajna praca na 3/4 etatu jako księgowa w dobrej firmie za 1300zł. Tylko, że jak się dowiedzieli, że jestem w ciąży to tak wykombinowali, aż mnie zwolnili. Dobrze, że chociaż macierzyński jeszcze wykorzystałam w pełni. Teraz poszukuję pracy, ale ja studiów nie mam...

Gość transport...abc
Studia ekonomiczne - własny biznes - ok.3000zł miesięcznie na rękę

Dyplomowany nauczyciel informatyki w szkole podstawowej, z 14 - letnim stażem. Po informatyce i ekonomii. Nauczanie to moja pasja, na która na szczęście mogę sobie pozwolić: 2 300 na rękę, za etat + jakieś 2 - 3 nadgodziny tygodniowo.

Gość no właśnie tak 123
Moja ciotka po technikum odzieżowym sprząta biura i mieszkania w niemczech. W sumie sama ustala godziny pracy, tu trochę, tam trochę i wyciąga minimum 1000 euro miesięcznie! Niedziele ma zawsze wolne

Gość Błękina__Laguna
Ja bylam na stazu w restauracji. Dostawalam 400zł z UP i 600 od szefa Pozniej pracowalam w tele2 - Biegałam po domach i wciskałam ludziom kity za 800zł Nastepnie pracowalam w hurtowni farmaceutycznej w dziale zamowien - swietna praca - niestety dalam rade tylko 3 m-ce, pozniej przyszla zima, wypadaly autobusy i nie mialam dojazdu, a byl to spory kawalek ode mnie. Zarabialam tam 1600zł Obecnie mieszkam w UK - mam świetną pracę jeszcze lepsze zarobki i ani mi się śni wracać do Polski. Dodam jeszcze, że mam zrobione tylko studium - studia w Polsce (wg mnie) to strata czasu i pieniędzy.

Jeszcze studiuję. Praca od 6lat na pół etatu, umowa na czas określony czyli urlopy, zwolnienia przysługują, bony na święta 14zł brutto/godz + ewentualna premia Wyrabiam ok 110godz/mies i wyciągam średnio 1350zł na rękę Dodam, że to popularny fast food i zapierniczać trzeba ostro

Gość 7 lat gornik
gornik ciezkich maszyn górniczych zarobki netto 4100 plus dodatki zyski ktore wynosza tyle ile wyplata, wczasy ,olowkowe i barborka raz w roku.

Gość po studiach
po studiach inzynierskich w trakcie uzupelniajacych magisterskich 2000zl/mc netto + platne nadgodziny firma prywatna, dostaje wczasy pod grusza co roku ok 650zl premie swiateczna dostalam 800zl netto, dwie imprezy firmowe w roku aha no i doplacaja mi polowe czesnego za studia :D

Gość jak wszyscy na klonach to i ja
liceum + studium. Etat w państwowej służbie zdrowia - 1320 na rękę, plus zlecenie jako informatyk - 600 zł. Razem 1920 Mąż - zapieprza cały miesiąc na kopalni, ale na szczęście ma czystą robotę (obsługuje klimatyzację, jest technikiem elektrykiem dołowym) - 4500 - 5000, ale bez dodatków, bo pracuje w firmie na umowie, a nie bezpośrednio na kopalni.

Gość jak wszyscy na klonach to i ja
a, do tego etatu można mi doliczyć darmową kawę i czekoladki, w nieograniczonych ilościach ;P Grusza - 750 zł, bony na święta 250.

Gość ale bogateeeeee
no nie za bardzo z tymi zarobkami, a tak się czyta na tym forum jakie to rodziny bogate, mają dochodu miesięcznie po10-20 tys i przez to maja po kilkoro dzieci bo stać ich na wszystko przy takiej gromadce dzieci.

Zaocznie skonczylam liceum w Brukseli.Gdy mialam 16 lat wyjechalam za granice.Dostawalam 7,5 euro/h oczywiscie sprzatalam.W wieku 23 lat otworzylam swoja dyskoteke i dochody sa rozne,wiadomo.

Gość viki wiktoria
Wyższe mgr. inż. 3700 euro miesięcznie brutto - oczywiście nie w Polsce

czołowe polskie biuro podróży - 1860 zł/brutto :/ czyli jakies 1360 na rękę mi wychodzi ,praca na cały etat :/ studia: licencjat z Turystyki i rekreacji

Gość administracjaaaa
zagraniczne przestańcie sie chwalić, tu chodzi o biedę polska, ja 1300 zl netto po 25 latach pracy