Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baciaraa

CZY JESTESCIE UPRZEDZENI DO NIEMCÓW?

Polecane posty

Gość baciaraa

jako ze temat -prowokacja tej dziwnejh niby niemki mnie zaintrygowal - pytam - czy jestescie uprzedzeni do Niemców? co jest tego powodem? jakies przykłady? powiem szczerze ze ja jestem - zwlaszcza teraz kiedy interesuje sie bardzo tematyka obozów koncentracyjnych

Gość Abdallah Azzam
nie, to nie Niemcy tylko naziści budowali obozy i to było 70 lat temu. Polacy wmawiają sobie nienawiść do Niemców powołując się na wojnę a ukrywając fakt że są zwyczajnie zazdrośni.

Gość konstancja od ryjkow
tez aktulanie draze temat Auschwitz i bardziej od Hitlera przeraza mnie to,ze tyle ludzi dalo soba manipulowac, dajac przyzwolenie na takie akcje.

Niestety , chyba trochę tak.Ale z tym walczę ;)

Nie mam uprzedzenia do niemcow, nie mam uprzedzenia do nikogo. Nie patrze na stereotypy, ani na to, ze kiedys poje*** hitlerowcy rozpetali wojne. Co ci ludzie, ktorzy zyja w dzisiejszych czasach maja do tego? To nie ich wina. Bardzo zaskoczylo mi zachowanie ludzi na tym topiku o tej niemce, zachowali sie jak wyglodniale sepy. Nie wiedzialam, ze Polska to kraj takich zacofanych i zmalpionych ludzi. Ech..

zazdroscimy niemcom hahahaaa ale mnie kolega rozbawil chyba jest ze slaska ;) prawda jest taka ze szwaby to narod zadufany w sobie patrza z gory na innych i w glebi faszystowskich serc zaluja ze przegrali ta wojne, ale i tak po latach wracamy do nich do niewoli pracowac za 10 ojro za godzine

Gość baciaraa
wiem i rozumiem ze tp bylo 70 lat temu i mlodzi niemcy nie mieli zadnego wplywu na tą sprawę - ale mimo wszytsko jest duzo starszych osob ktore to pamietaja i mialy na to jakis wplyw - posredni luib bezposredni. wlasnie najbardziej mnie ciekawi jak czlwoiek urodzony w normalnej rodzinie w cywilizowanym kraju jakim byly niemcy mogl pozniej sluzyc w takim miejscu jak np Oswiecim i znecac sie nad innymi?? a co do nazistow to chyba mozemy sie zgodzic ze wiekszowsc byla niemcami??

Gość baciaraa
i mimo wszytsko zgodze sie z osoba wyzej ze niemcy patrza na innych zwlaszcza na polaków z góry - najlepszym przykladem jest fakt ze gdy bylam w Oswiacimu pare dobrych lat temu bedac w krematoriach ludzie z niemieckiej grupy nei potrafili sie a takim miejscu nawet zachowac - ziewli, smiali sie i mieli ubaw na calego:o

wlasnie ze niewolno konczyc tego tematu, jest raptem 70 lat po wojnie i juz niektorzy kombinuja ze to moze polskie obozy byly, co bedzie za nastepne 70 lat jak skonczymy ten temat, trzeba trabic caly czas o tym przypominac opowiadac swoim dzieciom niech niemiaszki zyja z tym pietnm do konca swiata

baciaraa-- też miałam podobne doświadczenia w Oświęcimiu :O

mieszkałam kilka lat w Niemczech i nasza mentalność bardzo się różni. Oni są zdystansowani, my bardziej otwarci. Oni nie potrafią się bawić, większość Polaków potrafi. Poza tym są wielkimi formalistami, centusiami. Może ja mam takie złe doświadczenia. OK te wszystkie cechy zaakceptowałam, ale tego, że mają nas za kraj III świata to już nie. Spotkałam się z pytaniami: N-Niemiec M-Ja N: macie w Polsce komputery? M: oczywiście wszyscy w Polsce mają w domach. Poza tym są wszędzie: w szkołach, urzędach, zakładach pracy. N: Ale pewnie takie stare? :] M: No dobra, nie będziemy się teraz dokładnie umawiać. Napiszę Ci maila z datą przyjazdu. N: To masz Interneeeeeet? :] Poszłam z kolegą na spacer, wyjęłam aparat lustrzankę. Mało co mu oczy z orbit nie wylazły N: Macie w Polsce takie aparaty? :] Kolejny tekst: N: bo ja słyszałam, że faceci w Polsce tylko piją, a kobiety na nich zarabiają

Gość klopp
Nie lubie Niemcow, drazni mnie ich pewnosc siebie i poczucie ze sa lepsi od innych(to samo myslenie co hitler), nie potrafia nawet obiektywnie ocenic wydarzen sprzed 70lat, wrecz podziwiaja Hitlera. Feeee.

Gość klopp
Nie wspominajac juz o zyjacych jescze hitlerowcach, ktorzy dostaja olbrzymie emerytury i maja swietne samopoczucie...

Gość baciaraa
no to super:O dla naszej grupy to bylo okropne - zero szacunku do takiego miejsca!! skoro maja takie podjescie teraz co bedzie pozniej? nie oczekuje zeby sie za to niewiem jak kajali czy blagali ale szacunek dla ofiar, przyznanbie sie do oczywisctej winy ich przodków i jakakolwiek skrucha jest conajmniej na miejscu - zwlaszcza ze ogromna wiekszosc np straznikow z Oswiecimia nie zostala osądzona za to co zrobili

Gość damian82r
Nienawidze Niemców i koniec.

nasmiewaja sie z nas potem przyjezdzaja do nadgranicznych miejscowosci lub do gdanska i obrzeraja sie naszym jedzeniem, napychaja te tluste cielska, pija na umor i dra w nieboglosy czerwone japy ze swinskimi oczami, bleeee musze wyjsc bo sie zaraz z.....

Gość karolina868
Dokladnie, turyści Niemieccy w Polsce to są prze skurwysyny. Chamstwo maksymalne.

druga sprawa to nasi rodacy zapierrddaalajacy po flomarkach i wystawkach ktory na widok starego tv sony bez kabla wydaje okrzyki jak zulus czaka co byscie o nas sobie pomysleli

Gość ja tezz

myślę, że branie rzeczy z wystawek jest upokarzające ;] Kamecha najwyraźniej sam jesteś tępy, gdyż każdy mierzy innych swoją miarą :) Przypomniało mi się coś jeszcze: dawanie prezentów w Niemczech. Znajomi Niemcy dawali sobie pod choinkę to, co sami kiedyś dostali i im się nie podobało. Niektóre rzeczy miały kilka lat ;p Jedna kobieta Emilly dała swojej przyjaciółce Imgard kosz, w którym znajdowała się: mąka, ryż, makaron, marchewki, ziemniaki, ogórki, kilka jabłek, jajka, chleb, pietruszka, przystroiła to kokardką, koprem i jakimiś ziołami ;]

Gość baciara
marita a czy rozmawialas z komkolwiek o wojnie??