Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bahama Mama

Jak bardzo niezdrowe jest zapinanie pasów w aucie w ciąży???

Polecane posty

Czy pas nie uciska brzucha zbytnio?? Dziecko może mieć niedopływ, krwi udar i wodogłowie :( :O dopiero dowiedziałam się o ciązy a jeździłam autem już dwa miesiące i zapinałam się zawsze :( :(

Gość znalam jedną
Nie zapinala się,zginęła w 8 miesiącu ciąży.Od czego niby są wody płodowe?zastanów się,nie pisz głupot,poza tym pas przechodzi pod brzuchem i obok.

Nieprawda .Trzeba tylk umiejętnie je zapiąć .Więcej możesz stracić podczas wypadku .

Gość yhhhyhhhyhhh
chyba ze masz pas co Cie ledwo opina i bez ciązy to wtedy może faktycznie :p z poczatku na pewno jest to bez znaczenia dla brzucha - pas nie cisnie bardziej niz np spodnie

Gość maxik
w razie lakkiego zahamowania nastepuje ucisk na brzuch. ten co napisal o tych wodach to jakis kretyn jebany.nie wolno zapinac pasow w ciazy zwlaszcza zawansowanej.pozdrawiam

Gość aaaaaaaaaaaa
bzdury pleciesz słonko!!! w obu ciążach zapinałam pasy do samego końca i mam zdrowe dzieci, bardziej sobie szkodzisz nie zapinając

Kobieta w widocznej ciazy nie ma obowiazku zapinania pasow ale podczas wypadku zapiete pasy spowoduja wiecej dobrego niz zlego.

W zaawansowanej ciąży lepiej nie prowadzić samochodu .

Tak -obowiązku nie ma ,ale pasy są zalecane .

Gość przeciez nie tylko kierowca
zapina pasy ;>

Gość do maxik
Poczytaj najpierw ,pozniej pisz .

Gość co to znaczy ze
" W zaawansowanej ciąży lepiej nie prowadzić samochodu ."?? Pasazerem tez nie moze byc? Przeciez pasazerowie tez pasy zapinaja!

Gość yhhhyhhhyhhh
do LAdy Pretensja: sytuacja z mojej miejscowości moja siostra jedzie jako kierowca, była juz 6 czy 7 miesiącu. Nie miała zapiętych pasów, złapała ja Policja, i dostała upomnienie, bo powinna mieć (!!!!) zaświadczenie od lekarza, że jest w ciązy!! bo brzuch to brzuch - niejedna bez ciązy ma większy ręce opadają

Gość niedopływ krwi udar i wodogło
niedopływ, krwi udar i wodogłowie to sa wady rozwojowe idiotko!

Oczywiście ,że może być pasażerem :) Źle się wypowiedziłam ;)

Gość maxik
jestescie popirdoleni. chuj wam w dupe

Gość niedopływ krwi udar i wodogło
zwlaszcza wodoglowie!!!

maxik ---bardzo brzydko zakonczyłaś rozmowę :O

Gość do yhhhyhhhyhhh
ale z jakiego powodu rece opadaja ? Czyzby z takiego ze drogowka rzetelnie wykonuje swoja prace ? Znam pare dziewczyn, ktore maja beben pomimo tego, ze w ciazy nie sa. A i wystarczy spojrzec na osoby otyle, skad policjant ma wiedziec czy maja one tluszcz, a nie dziecko w brzuchu ;/

Gość chyba bardziej groźna
jest wizja lotu przez szybę prawda? są specjalne nakładki na pasy, dzięki którym brzuch nie jest uciskany w razie gwałtowniejszego hamowania. z doświadczenia powiem tylko tyle, że gdyby nie pasy skończyłabym życie pod przewróconym samochodem.

nie spowoduję wypadku bo jeżdzę zawsze tyle ile trzeba, najczęsciej 50 km/h na prawym pasie, nie ścigam się i nie szukam mocnych wrażeń.

prawda z tym ukrytym brzuchem. kuzynka poinformowała rodzinę o ciąży miesiąc przed porodem. od dawna jest okrągła i nikt się nie domyślał

Gość OLINKA8
używam adapterów do pasów. Bardzo przydatna sprawa.Nie wyobrazam soie jazdy bez zapietych pasow a synek jest bezpieczny w brzuchu.

i co z tej Twojej ostrożnej jazdy jak z naprzeciwka pojedzie szpanerek który tydzień wcześniej prawko dostał? protest złożysz, że tak miało nie być? nie jesteś sama na drodze, to ktoś inny może popełnić błąd, za który Ty zapłacisz

Gość gryczka
Zdecydowanie zapinać, kiedy brzuch staje się wypukły - specjalnymi pasami dla ciężarnych (można do zwykłych pasów kupić tzw. adapter). Teoretycznie kobieta w ciąży nie ma obowiązku zapinania pasów, ale prawda jest taka, że w razie wypadku ucisk pasów uczyni mniej szkody, niż gdyby kobieta np. przez przednią szybę wyleciała.

Może i Ty jeździsz bezpiecznie ale inni kierowcy wcale nie muszą..