Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karoll_ina

Problem ze szkłami kontaktowymi

Polecane posty

Gość Karoll_ina

Postanowiłam napisać tutaj, ponieważ mam problem ze szkłami kontaktowymi firmy IWEAR, kupionymi w Vision Express, otóż, całkiem niedawno zauważyłam, że moje szkła zmieniają barwę z niebieskiego (właściwego koloru) na różowy lub wręcz czerwony kolor. Zmiana w sumie nie pogarsza mojej ostrości widzenia, ale może być ogólnie szkodliwa, a poza tym wyglądam w nich jak wilkołak, gdyż wokół źrenicy mam czerwoną otoczkę. Może którejś z Was coś takiego się działo i może mi wytłumaczyć dlaczego tak się dzieje, bo w Vision nie potrafią mi tego wytłumaczyć, gdyż jestem jedynym takim przypadkiem.

musza byc jakies wadliwe te soczewki albo plyn do pielegnacji... kup nowe soczewki i plyn...ale ten plyn co masz teraz zostaw, kiedy zuzyjesz nowa soczewke wloz do straego plynu, jak zabarwi to bedziesz chociaz wiedziala ze plyn felerny a mam pytanko, jak zdejmujesz po calym dniu soczewki to masz przekrwione oczy? nie wiem jak z tym sobie radzic..

Gość Karoll_ina
A ile godzin w ciągu dnia nosisz soczewki, pytam, bo ja szczerze mówiąc nie zwracam uwagi czy mam czerwone oczy czy nie, ale czasami szkła mi się ledwo co od oczu odlepiają, bo już są przesuszone, i wtedy mogą być czerwone, a to się dzieje wtedy, kiedy np noszę "oczy" kilkanaście godzin. A może nosisz je w miejscu, gdzie oczy narażone są na kurz i inne pyłki drażniące oczy. A wracając do tycz czerwonych, to to już jest 3 partia szkieł, bo 1 - to już było za późno na oddanie, 2 mi wymienili, i ta 3 też zaczęła się robić różowa, ale mi już nie chcieli wymienić, tylko zapisali mnie do okulisty, zobaczę co powie. Ja się zastanawiam, czy to nie wina makijażu oczu, tzn. cieni do powiek, bo dawniej się nie malowałam, i szkła były normalnego koloru.

A używasz jakiś kropli do oczu? Np na Visin jest informacja że krople zmieniają kolor soczewki i nalezy odczekać pomiędzy aplikacjami kropli i soczewek. Nosze soczewki od jakiś 7 lat i nigdy nie miałam podobnej sytuacji jak Ty choć używam soczewki innej firmy. Może byc i od kosmetyków, może je zmień na inne

ja nosze ciba vision, dosc mocno uwodnione, stosuje krople nawilazjace a oczy jak u krolika

Gość ja noszę iweary
i zawsze są niebieskie. pierwsze co przyszło mi do głowy to zmiana zabarwienia od kropli nawilżających (większości nie można aplikować NA soczewki!!).

Gość karoll_ina
No właśnie ja nie używam żadnych kropli, pani w Vision też się mnie o to pytała, kiedyś, ponad 2 lata temu używałam krople, bo miałam strasznie oczy podrażnione, ale pani okulistka mi powiedziała, że nie szkodzą szkłom, a poza tym zawsze zakraplałam je na wieczór, przed spaniem, żeby był duży odstęp czasowy przed założeniem szkieł. Ciekawe co mi powie jutro okulista w Vision. Kiedyś dziewczyna brata mi powiedziała, że jej mama miała tak podobnie, i jak zmieniła płyn to wszystko wróciło do normy. Więc to albo płyn, albo kosmetyki do oczu.

Gość karoll_ina
do Ginorossi - może nosisz je w miejscach gdzie jest dużo unoszących się w powietrzu pyłków, kurzów, albo masz tzw. zespół suchego oka, i nie wytwarzasz łez, najlepiej jest się spytać okulisty, który przepisał Ci szkła, niech on Ci doradzi co masz zrobić, żeby nie mieć czerwonych oczu.

Gość idz do apteki i
co do przekrwionych oczu-jak nosiłam Optixy czu własnie iweary to miałam masakryczne oczy-wstydziłam sie wyjsc do ludzi.zamieniłam sobie sama na proclear i jest super, nosze po 12 godzin i nie czuje, ze je mam.Optixy i Iweary sa do bani!